неделя, 16 ноември 2008 г.

Triple chocolate cake




3 яйца,
100г. захар,
100г. заквасена сметана,
70г. прясно мляко, 60г. оризово олио (или всякакво друго, каквото предпочитате, само да не е слънчогледово, моля ви!),
30г. какао,
1ч.л. (6-7гр) бакпулвер,
200г. брашно,
1 пакет КитКет поп чок вафлички.






Разбиват се яйцата със захарта, добавя се сметаната, млякото, брашното с бакпулвера, олиото, какаото. Сместа се изсипва в намазана и набрашнена форма, отгоре се нареждат киткет топчетата, като се натискат с клечица, за да потънат в тестото. Ако не искате да използвате киткетчета, то тогава увеличете количеството на захарта. Пече се на около 200градуса Целзий около 40мин, проверява се за готовност с клечка за зъби.

ако искате да придадете бляскав завършек, можете да разтопите няколко блокчета шоколадов кувертюр, или да разтворите 2 лъжици какао с 50г. масло и малко мляко, и да залеете сладкиша от горе.

3 коментара:

  1. Това ще го направя задължително, само да спра с господин Дюкан.
    Изглежда ужасно вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. This is absolutely fabulous cake. Looks so yummy, that I've decided to make it tomorrow. Thank you for inspiration, your blog is beautiful :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Liska, thank you very much! I'm so happy to see you visiting my pages :-)
    Your own blog is a amazing! You don't post on Flickr anymore?
    But how did you find my blog? And how did you solve the language problem? Does Google Translate works good enough?
    If you have difficulties translating any recipe, let me know, I'll try to help!

    ОтговорИзтриване