четвъртък, 20 ноември 2008 г.

Пълнени разноцветни чушки

Не знам за вас, но мен винаги са ме привличали цветовете. Ярки, силни и запомнящи се, нещата с чисти и ясни цветове сякаш ми викат: вземи ме, аз съм само и точно за теб! И така става обикновено и с тези разноцветни чушки - като ги видя в магазина или на пазара, сякаш сами скачат в кошницата! Подреждам ги на перваза, снимам ги, любувам им се ден-два, и накрая П. казва: "Е, няма ли да ги сготвиш най-после тези чушки???"



Ама разбира се, че ще ги сготвя! Иска ли питане. Ще придобият друга красота ей-се-гич-ка!
Естествено, няма да ви кажа нищо ново, ако ви напиша рецептата за пълнени чушки. Всеки си има своята, най-любимата, с онези - неговите си миризми, и никой не може да приготви пълнени чушки като него! Но все пак, ако сте изкушени като мен да опитвате нови вкусове и комбинации, опитайте тази, няма да съжалявате.
Ето какво сложих аз в моите чушки:
Първо запържих малко нарязани на дребно лук и морков. Добавих около 500г. телешка кайма, посолих, сложих и шепа наситнени печурки, орзът беше към 1 чаша - смесен перлен и кафяв, и подправих с черен пипер на зърна, риган, дафинов лист и мащерка. Полях с две-три лъжици бяло вино, сипах чаша вода и оставих да се задушава под капак десетина минутки. След това разпределих по чушките, а каквото остана - в тавата около тях.



Подредих прекрасните чушки прави в дълбока тава, залях с още чаша вода, като сипах и вътре в самите чушки, и опекох във фурната на 220гр.Ц около 45 минути (всъщност не зная колко минути, ама като ги погледнеш и видиш, че са придобили онази, новата красота, разбираш, че са готови). Е, харесват ли ви?


4 коментара:

  1. блогът ти е страхотен! вдъхновяваш ни! :)

    твои фенове,
    нож & виличка

    ОтговорИзтриване
  2. оооо, много благодаря, и аз съм ви фен!
    бяхте едни от първите в блогрола ми :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Ciao bellissimo blog con splendide fotografie e ricette, peccato che non capisca la tua lingua.
    Comunque complimenti

    ОтговорИзтриване
  4. ciao Milla, grazzie mille per i complimenti! Lo so che e un problema la lingua, penso in mettere gli testi in inglese, magari sia benissimo. Se te interessa qualcuna delle ricette, fammi sapere, la posso tradurre piu o meno :-)

    ОтговорИзтриване