Bulgur with chicken and eggplant • Булгур с пилешко и патладжан



This is a delicious Mediterranean dish, easy to prepare, and very tasty.

1 big eggplant
1 onion
4-5 sun-dried tomatoes
1 large chicken breast
200g. bulgur
200ml white wine
Cumin seeds
Soy souse
Granulated garlic
Sweet curry
Olive oil
Salt

Prepare the bulgur according to the package guideline.

Cut the eggplant into small cubes, immerse into salted water and leave it to stay for 10 min. Cut the onion into slices, and fry it in a pan with some olive oil. Add the drained eggplant pieces, and cook until golden-brown. Add half glass of wine, add the cut tomatoes, the cumin seeds, some garlic and salt. Cook for 5-7 min.

Cut the chicken breast into small pieces and marinate it with some soy souse for 10 minutes. Season with some sweet curry, minced cumin, add some flour and fry slightly into 2-3 tbsp. of olive oil until golden. Add half glass of wine, and cook until done.

Serve in a plate, placing some meat and some eggplant on top of the bulgur, and season with freshly chopped parsley.



1 едър патладжан
1 глава лук
4-5 сушени домата
1 парче пилешко филе от гърдите
200г. булгур
200мл бяло вино
Кимион на зърна
Соев сос
Гранулиран чесън
Къри
Зехтин
Сол

Булгурът се приготвя според указанията на опаковката.

Патладжанът се нарязва на кубчета, залива се с подсолена вода и се оставя за около 10 минути. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в малко зехтин, добавят се подсушените патладжани, пържи се докато добие златист цвят. Налива се половин чаша бяло вино, добавят се нарязаните на дребно сушени домати, прибавят се семената кимион, подправя се с гранулиран чесън и се задушава до готовност.

Пилешкото се нарязва на късчета, и се маринова в соев сос за около 10 минути. Подправя се със сладко къри и смлян кимион, овалва се в брашно и се запържва в малко зехтин. След като се зачерви, се угася с останалото бяло вино и се задушава до готовност. Ако по дъното на тигана има залепнало брашно, може да се деглазира с малко вино или бульон, да се остави сосът да се редуцира и да се поднесе отделно.

Ястието се поднася, като върху булгура се поставя по малко от пилешкото и от патладжана, и се поръсва със свежо нарязан магданоз.

Коментари

  1. Много хубаво предложение-отдавна искам да опитам рецепта с булгур-и ето добър повод .Поздравления/Днес четох много рецепти с патладжан и ми харесахав блога на Nanita

    ОтговорИзтриване
  2. Those white eggplants are beautiful and your shots are simply stunning! A wonderful dish!

    Cheers,

    Rosa

    ОтговорИзтриване
  3. Oh my, the recipe and the photos look so delicious!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации