събота, 1 август 2009 г.

Stewed shrimp with white wine and lemon • Задушени скариди с бяло вино и лимон



For 2 portions:
300 g. shrimp
150 ml white wine
3-4 slices of lemon
Several rames of lovage and dill
Black Pepper beans
Laurel leaves
Salt

Put all spices, lemon and wine in a pot, and bring it to the boil, add the washed and cleaned shrimp. Make them boil for not more than 3-4 minutes, and serve, accompanied with some good wihte wine.




За 2 порции:
300г.скариди
150мл бяло вино
3-4 резена лимон
Няколко стръка девисил и копър
Черен пипер на зърна
Дафинов лист
Сол

Сложете в тенджерка всички подправки, лимона и виното, и щом кипнат, добавете измитите и изчистени скариди. Задушете за не повече от 3-4 минути, и сервирайте. Може да се поднесат и топли, и студени.

5 коментара:

  1. Wow, what beautiful and fresh looking photos! I love that background too!

    ОтговорИзтриване
  2. I also love the background and I'm pretty curious about the recipe too because it uses very different herbs than the usual shrimps recipes I'm accostumed o prepare.

    ОтговорИзтриване
  3. Уникални снимки ! Наистина, блогът се отличава с чудесно семпло оформление, подбрано съдържание и сякаш от тематиката и снимките и рецептите лъха една приятна естетика.
    Нямам търпение да опитам скаридите, още утре ще приготвя по рецептата и ще изненадам обществото вкъщи :)
    Поздрави !
    P.S. Елементът с дървената подложка и дървената маса, върху които е сложена тенждерата е наистина сполучлив! Хайде някоя от следващите рецепти да е свързана с рибка :) Хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  4. Junglefrog, Alessandro, Thank you very much for stopping by.
    simeonpopov, благодаря за добрите думи, ще се постарая да пусна и рибена рецепта скоро.

    ОтговорИзтриване
  5. Hi .,

    you sale this is photo for my ?
    Anser in e-mail jodigama@hotmail.com

    Reguards.,
    Jodiedson

    ОтговорИзтриване