петък, 16 октомври 2009 г.

A day without cooking ☺ Ден без готвене




Well, there are days like those. You either do not have time or do not have forces, or is a matter of organization and desire (rather lack of them ...).
Everyone has the right to a little laziness , but if you are a gourmand just like me, even on a day without cooking you will not suffer from lack of good food, right? And before anyone has said that frying two eggs does not take much time and effort, I’ll offer you another, more simple option. Take a good looking plate, fill it with salt biscuits, or crackers, or just different slices of your favourite bread, add some olives, some nuts, and finally - The highlight of the program - soft Camembert cheese. Escort them with a glass or two of merlot or cabernet, and believe me, there’s nothing else you will need. (Tip: Leave the cheese and wine open, to breathe for at least 10-15 minutes before you start ☺)





Е да, има и такива дни. Или не остава време, или не остават сили, или е въпрос на организация и желание (по-скоро на липсата им ...).
Всеки има правото на малко мързелуване, но ако сте чревоугодник като мен, дори и в ден без готвене няма да страдате от липса на хубава храна, нали? И преди някой да е казал, че изпържването на две яйца не отнема много сили и време, искам да предложа друг, още по-прост вариант. Вземате една хубава чиния, пълните я със солени бисквити, крекери, или просто филийки различен хляб, добавяте малко маслинки, няколко ядки, и накрая – гвоздеят на програмата – мекото сирене камамбер. Придружете ги с чаша - две мерло или каберне, и повярвайте ми, друго не ви трябва. (Съвет: оставете и сиренето, и виното отворени, да подишат поне 10-15 минути, преди да ги започнете ☺)


2 коментара:

  1. Страхотна идея!И аз имам дни като този и това, което предлагаш е наслада за душата.Благодаря!

    ОтговорИзтриване