сряда, 25 ноември 2009 г.

Carnival Chocolate Cake • Карнавална шоколадова торта



My daughter loves chocolate cakes. The more chocolate they have, the better. If you, just like her, love chocolate, here I present to you a very easy and quick recipe that can be done either in a big form, or in mono portions, as you wish.

Basis: (for a form 18x26sm)
100gr flour
½ packet baking powder
120gr sugar
40gr cocoa
2 eggs
100ml milk
70ml walnut oil

Glaze:
100gr black chocolate
50 gr butter (or 100ml of fresh cream)

Preheat oven to 180 C. Beat the eggs in a separate container. Combine flour, cocoa, baking powder and sugar in a bowl, mix. Pour in milk and oil, stir. Add beaten eggs, mix again. Pour the mixture into an oiled and dusted with flour form, and bake for about 20 minutes,check if ready with a stick. If you bake in mono portions, reduce baking time according to the size of the forms. Once cool, remove from the form.
For the glaze - on low heat melt chocolate and butter (or add cream) and carefully pour on top of the cake. Above you can decorate as you wish, in my case the decoration is "Using the leftovers", and there it goes the name of the recipe.



Дъщеря ми много обича шоколадови сладкиши. Колкото по-шоколадови, толкова по-добре. Ако и вие като нея сте любители на шоколада, представям ви една много лесна и бърза рецепта, която може да се направи както в голяма форма, така и във формички за къпкейкс, всичко е въпрос на предпочитания.

Основа: (за форма 18х26см)
100г брашно
½ пакетче бакпулвер
120г захар
40г какао
2 яйца
100мл мляко
70мл орехово олио

Глазура:
100г черен шоколад
50г масло (или 100мл сметана)

Загрейте фурната до 180 С. Разбийте яйцата в отделен съд. Смесете брашното, какаото, бакпулвера и захарта в купа, разбъркайте. Налейте млякото и олиото, объркайте добре, добавете разбитите яйца, разбъркайте отново. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма, печете около 20 мин., като проверите с клечка за готовност. Ако печете във монопорциони, намалете времето за изпичане според размера на формите си. След като изстине, извадете от формата.
За глазурата – на слаб огън разтопете шоколада и маслото (или сметаната) до хомогенизиране, и залейте внимателно тортата. Отгоре можете да украсите както се сетите, при мен украсата е тип „оползотворяване на наличностите”, та така се появи и името на рецептата.

5 коментара:

  1. Много харесвам относително лесните рецепти, които публикуваш и страхотните снимки :)

    Ще я пробвам, но без карнавалната украса

    Поздрави!
    Рая

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам натурален шоколад.Като добавим и лесното приготвяне -става чудесно:)Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна е, благодаря ти за вкусните неща, които показваш :):):)

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятно изглежда,смятам да е пробвам тея дни:))

    ОтговорИзтриване