четвъртък, 3 декември 2009 г.

Ginger-Pear Cake * Джинджифилов сладкиш с круши



2 яйца
3 сл захар
100мл мляко
50мл орехово олио
1 чаша брашно (около 170г)
1/2 бакпулвер
джинджифил колкото орех, обелен и настърган
2 сл какао
1 шепа шоколад на дребни копчета
3 бишкоти или други бисквити, смлени
2 круши, обелени и почистени
4-5 сл кафява и бяла захар за поръсване


Разбиват се яйцата със захарта, постепенно се добавят млякото, олиото и брашното, смесено с бакпулвера. Добавя се настъргания джинджифил, и какаото, обрква се отново. Изсипва се в намаслена и набрашнена форма (26см), поръсва се с шоколадовите копчета, отгоре се поръсва със галета от бишкоти или бисквити. Върху нея се подреждат нарязаните круши, и най-отгоре се поръсва с двата вида захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 180С около 20-25 минути, проверява се с клечка.


5 коментара:

  1. Предполагам,че ухае прекрасно:)Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Много коледно.Просто превъзходно!!!!

    Йоли

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, Дани, Йоланта :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Представям си как неустоимо ухае, а снимката.. ех, приканва те да си вземеш едно парченце и да се насладиш на ароматния сладкиш! Определено мисля да се възползвам от рецептата и да приготвя сладкиша в най-скоро време! :-)

    Поздрави от мен! :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Your cake is stunning! Just lovely. Thanks for sharing.

    ОтговорИзтриване