Mango Custard ○ Яйчен крем с манго


В ден като този, уж предполащ се да е летен, а всъщност от край до край изпълнен със студен дъжд, ни се прииска да стоплим малко душите и телата си с нещо екзотично и носещо лятна топлина. Десерт! С оглед на сезона, и желанието да пестим калории, избираме лека и бърза рецепта - Яйчен крем с манго.

Какво ви трябва, за 4 чаши:
500мл прясно мляко
4 лъжици захар, или мед, или каквото предпочитате като подсладител
4 жълтъка
3 с.л. брашно или нишесте

1 голямо добре узряло манго.



Сложете млякото в малка тенджерка, прибавете захарта или каквото там ползвате, и го загрейте до почти кипене. Разбийте жълтъците в отделен съд, пресейте отгоре брашното или нишестето, разбъркайте. Прибавете половината от горещото мляко към яйцата, за да ги темперирате, и изсипете сместа в съда с горещото мляко. Върнете на котлона, и доведете до кипване, като разбърквате непрестанно, за да не загори на дъното. Щом кремът започне да се сгъстява, свалете от огъня, и охладете, като поставите в съд с ледена вода, и разбърквате.
Обелете мангото, и го нарежете на дребни кубчета. Отделете една част за да поръсите като декорация, а останалото смесете с охладения крем. Насипете крема в чаши, отгоре поръсете с отделените кубчета манго, и декорирайте с листенца мента. Охладете за няколко часа в хладилник.

Коментари

  1. Belle foto e bellissima ricetta! Brava!
    Un bacione

    ОтговорИзтриване
  2. lois, тези кремчета направо светят и така всичко живва с този синьо-лилав фон! хм, ще помисля за мангото... поздрави и приятни, макар и не така топли, дни!

    ОтговорИзтриване
  3. благодаря ти, Станимира, а колкото до мангото - може и де не е с манго :-) праксови, кайсии - с всичко ще стане

    ОтговорИзтриване
  4. наистина си страхотен индивидуалист. снимките и към тази, и към другата рецепта са станали перфектни. може би е велико да си личи твоята индивидуалност в това, което всички правят.много красиви снимки! Яна

    ОтговорИзтриване
  5. благодаря ти много, Яна, много хубаво ми става като чета такива коментари :-)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации