неделя, 7 ноември 2010 г.

Baked green beans with pancetta and scamorza ㅇ Зелен фасул на фурна с панчета и скаморца

Миналия месец имах съвсем ново и свръх интересно професионално преживяване - бях поканена от кулинарното шоу "Какво ви забърка Лео" да се присъединя към екипа като фууд стилист. Извънредно предизвикателно и вдъхновяващо!

CGM_4889_6985aw
Фотография: Цецо Мирчев


За три снимачни дни през ръцете ни минаха толкова рецепти, всяка със своите специфики, и толкова гости, всеки от тях невероятно различен от останалите. Няма да мога да повторя всяка една рецепта, а и не е нужно, защото имате възможността да ги гледате всяка сутрин по тв7, а също така и в сайта на телевизията.
Но не мога да устоя да споделя с вас онези рецепти, които поведоха личната ми класация по два признака - леснина на изпълнение и невероятен вкус. Днес ще ви покажа първата от тях - зелен фасул на фурна с панчета и пушена скаморца.


Какво ви трябва:
400 г. зелен фасул
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
100г пушена панчета
100г шунка
150г пушена скаморца
30г масло
30г зехтин
2 яйца
1/2 чаша мляко
1/2 чаша сметана
мащерка
сол
пипер

Ако фасулът ви е пресен, добре би било да го бланширате за няколко минути. Ако пък е замразен, просто го оставете да се отпусне леко преди да започнете готвенето.
Загрейте в голям тиган зехтина и маслото. Сотирайте ситно нарязаните лук и чесън. Добавете нарязаната на зарчета шунка и панчета (ако не можете да намерите панчета, можете да я заместите с пушен бекон).
Добавете зеления фасул и разбъркайте, отдръпнете от огъня. Добавете настърганата на едро ренде скаморца, подправете с черен пипер, сол и мащерка. Изсипете всичко в намаслен огнеупорен съд.
Разбийте яйцата с млякото и сметаната, и залейте ястието. Изпечете за двадесет минути в предвариетлно загрята до 200 градуса Целзий фурна.

IMG_6596_7191w

Last month I had a totally new and super interesting professional experience - I was invited by the culinary show "What Leo get mixed for you" to join the team as a Food Stylist. Extremely challenging and inspiring!
For three shooting days in our hands passed so many recipes, each with its own specifics, and so many guests, each incredibly different. I can not repeat here each recipe, and it is not necessary, because you have the opportunity to watch them every morning on TV7, and also on the site of the television.
But I can not resist to share with you those recipes that led my personal rating on two attributes - ease of implementation and incredible taste. Today I'll show you the first of them - green beans in the oven with pancetta and smoked scamorza.


What you need:
400 g. green beans
1 onion
1-2 cloves garlic
100g smoked pancetta
100g ham
150g smoked scamorza
30g butter
30g olive oil
2 eggs
1/2 cup milk
1/2 cup cream
thyme
salt
pepper

If you use fresh beans, it would be better blanching them for several minutes. If you use frozen, just let him tow slightly before cooking.
Preheat in a large skillet olive oil and butter. Sauté finely chopped onion and garlic. Add chopped into dice ham and pancetta (if you can not find pancetta, you can replace it with smoked bacon).
Add beans and stir, pull off the fire. Add grated scamorza, season with pepper, salt and thyme. Pour everything into a buttered fireproof pan.
Beat eggs with milk and cream and pour over the dish. Bake for twenty minutes in preheated oven to 200 Celsius oven.

11 коментара:

  1. Лоис, поздравления :)
    А рецептата звучи много добре
    и изглежда, както винаги, прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  2. Лоис, рецептата няма да я коментирам, защото както винаги е перфектна! По- скоро искам да ти честитя за тази творческа изява и да ти пожелая още много, много, такива успехи!

    ОтговорИзтриване
  3. Лоис, честито признание!
    Пожелавам ти успех и нека усетът ти към красота и стил да ти донесе още много върхове!
    Рецептата е страхотна! :))

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна рецепта!
    Само да питам за сметаната, от тази течната за готвене или заквасена?

    ОтговорИзтриване
  5. течна млечна сметана, примерно 20% масленост :-)

    Лулу, Джинджър, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Лоис,поздравления за участието!
    Успех и много нови професионални предизвикателства!

    ОтговорИзтриване
  7. Луис, поздравления за новото начинание и страхотното предложение!:)
    Сигурна съм, че ще бъдеш бижуто в екипа на предаването и ще допринесеш за популярността му!
    Не обичам зелен фасул, но тази рецепта ме заинтригува;)Чудесна снимка
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  8. Аххх, Лойс! Всеки път ми пълниш сърцето, а когато разказваш за покорени върхове и заслужени успехи - ореолът ти заблестява още по-ярко в моите очи! Нека пътят ти е все напред и нагоре!

    Сара :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Ей...Сара! Благодаря! Зачервиха ми се ушите :-)

    ОтговорИзтриване