понеделник, 22 ноември 2010 г.

Cauliflower & Broccoli Gratin with Mozzarella and Bresaola ✽ Гратен от карфиол и броколи с моцарела и брезаола

От няколко дни обмислях да приготвя нещо с главата карфиол, за която не се намери място в бурканите. Най-сетне днес попаднах на зелени свежи стръкове броколи, които някак допълниха картинката, и ето я деншната рецепта. Допълних списъка с покупки с две топки моцарела и сега ще ви разкажа в какво се превърнаха.

Трябват ви:
1 глава карфиол - около 400г
броколи - около 200г
две топки свежа моцарела
100г филе брезаола - или го заместете с каквото поискате, или го пропуснете
2 стръка зелен лук
300мл мляко
3 яйца
сол, черен пипер, мащерка

Cauliflower-Broccoli Gratten

Задушете леко броколите и карфиола, накъсани на розички. Сложете ги в огнеупорен съд. Посолете, поръсете с мащерка и черен пипер. Добавете отгоре нарязяната на лентички брезаола, нарязаната моцарела. Разбийте яйцата с млякото и залейте гратена. Изпечете в загрята до 200 градуса фурна докато ястието получи златист цвят.
Една салата от домати с чесън, рукола и капери би била чудесно допълнение :-)

3 коментара:

  1. Сайтът ти ме храни дори дистанционно! Прекрасна работа!

    ОтговорИзтриване
  2. Ето една чудесна рецепта за любителите на карфиола и броколито, каквито сме в нашето семейство.
    Много апетитно изглежда, ще изпробвам с удоволствие!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване