сряда, 17 ноември 2010 г.

Cream milk corn soup with saffron ஐ Крем супа от млечна царевица с шафран

This a recipe is more suited to early summer, but thanks to modern food industry is now possible to be prepared at any time of year. If you - like me - feel sorry for the past summer, here's a way to go back for a little bit in the mood you had in June :-)

(Serves 4-6)

40g butter
1 onion, chopped
2 medium potatoes, sliced
25g flour
900ml milk
1 pinch saffron
600g canned sweet corn, drained
6 ts sour cream
salt, pepper

Melt butter in saucepan, add onion and potatoes and sauté for about 5-6 minutes, being careful not to burn it.
Stir in the flour, then gradually add the milk, stirring constantly. Add sweet corn (reserve two to three tablespoons for garnishing), saffron, season with salt and pepper. Cover with lid and cook about 20 minutes. Puree the soup until smooth.
Pour into bowls, add a spoonful of cream, sprinkle with reserved corn grains and serve immediately.


Sweet Milk Corn Soup With Saffron


Това е една рецепта, която повече подхожда на ранното лято, но благодарение на съвременната хранителна индустрия днес е възможно да бъде приготвена по всяко време на годината. Ако и вие като мен изпитвате жал по отминалото лято, ето ви един начин да си върнете за малко настроението, което сте имали през юни :-)

(Порции 4-6)

40г масло
1 глава лук, нарязан
2 средно големи картофа, нарязани
25г брашно
900мл мляко
1 щипка шафран
600г млечна царевица от консерва, отцедена
6с.л. заквасена сметана
сол, черен пипер

Разтопете маслото в тенджера, добавете лука и картофите и сотирайте около 5 -6 минути, като внимавате да не потъмнеят.
Разбъркайте в съда брашното, след което постепенно добавете млякото, като разбърквате непрекъснато. Добавете сладката царевица (отделете две-три лъжици за гарниране), шафрана, подправете със сол и пипер. Покрийте с капак и варете около 20 минути. Пасирайте супата до гладко пюре.
Сипете в чинии, добавете по една лъжица сметана, поръсете с отделените царевични зърна и сервирайте веднага.

4 коментара:

  1. Мисля да я пробвам скоро! Изглежда перфектно!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова нежна изглежда, като мехлем за небцето! Прекрасна рецепта! :)

    ОтговорИзтриване
  3. благодаря ви за посещението :-)

    Gracias!

    ОтговорИзтриване