Pork fillet with apples and onion ◆ Свински котлети с ябълки и лук

Pork fillet with apples and onion


This is one more of the recipes from the last cycle of the Leo's cooking show shooting that I liked very much . It's prepared quickly, it's simple and the result is surprising and very tasty!

For two servings you need:
2 pork loin - about 400g
2 apples
2 onions
50g pancetta (or smoked bacon)
60g butter
salt, pepper, a little flour for fried

Peel onions and cut into small pieces. Cut the pancheta. Peel the apples, deseed and cut into cubes. Heat half the butter in a pan and fry the pancheta to pink, then add apples and onions. Season with salt and pepper, cook for several minutes.
Thin the steaks, sprinkle with salt and pepper and roll in flour. Fry them in remaining butter until golden. Add apples and onions, leave for another minute or two and serve warm.

(Photos from the session I made for the December issue of GoodFood magazine.)


IMG_6638_7233Aw


Това е още една от рецептите, които много одобрих от последния снимачен цикъл на шоуто на Лео. Приготвя се бързо, елементарна е, а резултатът е изненадващ и много вкусен!

За две порции ви трябват:
2 свински котлета - около 400г
2 ябълки
2 глави лук
50г панчета (или пушен бекон)
60г масло
сол, черен пипер, малко брашно за паниране

Обелете лука и го нарежете на ситно. Нарежете и панчетата. Обелете ябълките, почистете ги и нарежете на кубчета. Загрейте половината масло в тиган и запържете панчетата до порозовяване, после добавете ябълките и лука. Подправете със сол и черен пипер, задушете за няколко минути.
Начукайте леко пържолите, поръсете със сол и черен пипер и оваляйте в брашно. Запържете ги в останалото масло до златисто. Добавете ябълките и лука, оставете за още минута-две и поднесете топло.

(Снимките са от сесията, която направих за публикацията в декемврийския брой на списание GoodFood.)

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации