събота, 4 декември 2010 г.

Butternut squash tart ✽ Тарт с тиква

Една проста и бърза рецепта преди рибата утре :-)
Бях купила една тиква заради рецепта, в която ми трябваше съвсем малко, и чудейки се какво да правя с останалата част (ужасен недостиг на хладилна площ ме преследва - с това топло време през декември), и отчитайки фактора един пакет бутер тесто в същия този тесен хладилник, набързо сглобих лесен и вкусен десерт.

Трябва ви около 600г тиква - моята е цигулка, горещо препоръчвам
1 малък пакет бутер тесто
половин чаша захар
2 яйца

Обелете и почистете тиквата, нарежете я на средно големи кубчета (баба ми ги определяше на големина като локум)
Можете да я задушите леко, или да я посипете с малко захар и да я изпечете във фурната.
Постилате тава с хартия за печене, слагате бутер тестото, очертавате двусантиметров борд по края му. Подреждате парчетата тиква, посипвате със захар, Разбивате двете яйца и ги изсипвате върху подредената тиква. Печете в предварително загрята фурна но 200гр. докато тестото се надуе и зачерви - около 20-25 минути.
Охлаждате и сервирате, може и с топка сладолед.

Butternut squash tart

A simple and quick recipe before the fish recipe tomorrow :-)

I've bought a pumpkin for a recipe in which I had to use just a bit and wondering what to do with the rest (a terrible shortage of refrigeration space is chasing me - with this warm weather in December) and taking into account factors like one package of puff pastry in the same narrow refrigerator, I've hastily assembled an easy and delicious dessert.

You need about 600g of pumpkin - mine was a butternut squash, I strongly recommend it
1 small package of puff pastry
half cup of sugar
2 eggs

Peel and clean the pumpkin, cut it to medium-sized cubes
You can stem it gently, or to sprinkle a little sugar over and bake it in the oven.
Lay a tray with baking paper, put puff pastry and make an outline board. Arrange pieces of pumpkin, sprinkle with sugar, beat the eggs and pour them on top of the pumpkin. Bake in preheated to 200 degrees oven until the dough swell and got browned - about 20-25 minutes.
Cool and serve, you can add an ice cream.

Butternut squash tart

4 коментара: