петък, 17 декември 2010 г.

Cinnamon Stars ✸ Канелени звезди

Е да, всички мрънкаме, че не ни е дошло коледното настроение, че нямало сняг и не сме чували още камбанките. Обаче снегът заваля, и стана студено, и някак си да си пуснеш фурната придобива ново очарование. Освен това, онзи ден по мейла дойде интригуваща покана за гастрол на страниците на viewsofia, така че разрових старите си тефтери, изтупах прахта от сладкарските инструменти и се захванах за работа.

Искам да ви дам идея за много лесни коледни сладки, които аз правя на звезди, но търпят всякакви модификации, и можете да ги направите в каквато форма си искате (или имате) - Канелени звезди.
Тестото е много приятно за работа, не създава пролеми при разточване, но все пак може да си помогнете с лист фолио.

Cinnamon Stars

Какво ви трябва:

1 яйце
100г мед
60г захар
300г брашно
90г олио от гроздови семена
10г бакпулвер
5г канела
щипка сол
филирани бадеми за украса
белтък за намазване

Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180 градуса.

Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.

12 коментара:

  1. I have no idea what's wrote here ;) but they look delicious ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова е стилно ... обожавам това в теб!Страхотно изглежда.

    ОтговорИзтриване
  3. Много празничност, топлина, уют и аромат на канела се носят от този кадър! Весели празници и много настроение ти пожелавам от сърце!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Че повече бисквити за тази година няма да направя е ясно, но пък снимките ти са страхотни! Как да не влезе пет пъти човек, за да ги види отново:)

    ОтговорИзтриване
  5. ехей, благодаря ви!
    и на вес весели празници пожелавам :-)
    Лулу, може във фликр да я гледаш, на мен ми е по-безопасно някакси, хахах
    Fiolunka, thank you, sorry for being late with the English version...

    ОтговорИзтриване
  6. Тези канелени меденки мога да ги хапвам не само по празниците :)
    Много празнично и стилно при теб, Луиз, както винаги - наслада за окото.

    ОтговорИзтриване
  7. Много са нежни твоите звездички и със сигурност много вкусни.
    Весели празници!:))

    ОтговорИзтриване
  8. Lois,чудесно представяне....толкова са нежни и ефирни,а снимките.....невероятни!Поздравления за таланта,който имаш!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  9. благодаря ви за посещенията и за пожеланията!
    Рецептата се оказа много приятна наистина, а най-хубавото е, че не са твърди и могат да се ядат веднага, хахах - липсва им основния кусур на меденките :-)))

    ОтговорИзтриване
  10. Окъснях с меденките, бих се доверила на предложението ти, Лоис, за тези мекички и ароматни звезди. Снимката е ... само както ти си можеш! Прекрасна! Поздравления за участието! Винаги стоиш много добре на такива места-стилно!

    ОтговорИзтриване
  11. Луис, имаш невероятно фотографско око, няма такъв кадър просто!!!Страхотно!

    ОтговорИзтриване