неделя, 23 януари 2011 г.

Crunchy Bites ᘒ Хрупкави десертчета

Crunchy Bites

Today I offer you something sweet for the afternoon coffee that pretends to be a healthy snack, but in the same time is a real sweet treat! It is made quick and easy, and probably most of you have the ingredients in your kitchen pantries.

You will need:

120g of butter
4tb honey
80g all purpose flour
100g (or less, if you want) of sugar
150g mixed raw nuts
200g plain oatmeal

Mix together butter, honey and sugar in a pot and let it melt over medium heat. Add the flour, the oatmeal and coarsely chopped nuts. Stir well and transfer mixture in a baking tray (app. 20x30cm) covered with baking paper. Bake in a preheated oven on 200 degrees C for 25 minutes or until golden and harden on top. Let it cool and then cut on pieces. You can melt some chocolate and decorate the top of the crunchy bites.

Crunchy Bites

Днес ви предлагам нещо сладко за следобедното кафе, което претендира да е здравословно, но в същото време е истинско сладко изкушение! Приготвя се лесно и бързо, и съм сигурна, че повечето от вас имат всичко необходимо в килерите си.

Какво ви трябва:

120г масло
4 с.л. мед
80г. брашно
100г захар
150г смесени сурови ядки
200г овесени ядки

Сложете маслото, меда и захарта в съд и ги разтопете на слаб огън. Добавете овесените ядки и брашното, и едро нарязаните ядки. Объркайте добре. Разстелете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути, или докато стане златисто и твърдо на повърхността.
Оставете да се охлади, и нарежете на квадратни или правоъгълни парчета. Можете да декорирате с разтопен бял и черен шоколад.

Crunchy Bites

11 коментара:

  1. Отдавна се каня на нещо подобно. Наистина е лесно. Прелестни снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат страхотно. Непремено ще се пробвам и аз... дано да ми се получи. Благодаря! :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Hello!!What is flower? I like them and I want to make it!

    ОтговорИзтриване
  4. Oh, my, I'm so sorry - it's flour, actually - as you see I'm not that much English speaker :-)

    Ивейн, Радостина, благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  5. Sounds great, and wow - fabulous photos!!!

    :)
    ButterYum

    ОтговорИзтриване
  6. Лоис, изглеждат страхотно! И аз, като Ивейн, отдавна се каня да пробвам нещо подобно за закуска на малката за училище, твоята рецепта ме убеди окончателно :)
    Снимките ти, както винаги, са прекрасни! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Мира, честно казано, бих ги направила по-тънки. Като изстинаха се втвърдиха доста, и си е предизвикателство да ги хрупаш :-)

    ButterYum, thanks!

    ОтговорИзтриване
  8. Oh great photos!!! Lovely, lovely! What kind of camera/lens do you use?

    Keep the good work!

    B.

    ОтговорИзтриване
  9. Thank you, B.!
    I shoot with Canon camera, and the lens used is 50/1.4

    ОтговорИзтриване
  10. Thank you. I just love your work...:)

    Greetings,
    B.

    ОтговорИзтриване
  11. Thank you madam,

    I alway love granola bars and western snacks :D Can you write more and something about granola bar recipe?

    ОтговорИзтриване