вторник, 25 януари 2011 г.

Mini Pavlova with red fruit ๑ Мини Павлова с червени плодове

Mini Pavlova with red fruit

Today I want to offer to you something simple and wonderful that I made for the Christmas publication in EVA magazine, but I think it fits wonderfully the romantic February holidays that come :-)
This dessert requires efforts only on baking the meringue - something that can be done with a day, or even two in advance. Then there is only left to assemble the tarts and serve - work for five minutes.

For 4 mini cakes or one large you need:
3 egg whites
100g fine white sugar
1tbs white vinegar
1tbs fine cornstarch
A vial of vanilla extract
300m whole cream
50g sugar
300g red fruits - raspberries, blueberries, currants, strawberries ...

Preheat oven to 160 degrees.
Beat the egg whites with mixer until soft tips are formed. Add sugar in small portions, beating well all the time. When the foam is smooth and shiny, add cornstarch dissolved in vinegar and vanilla and stir another minute or two. On a tray covered with baking paper draw 4 circles with a diameter of about 13 cm or one large circle with diameter about 22 cm. Spread egg whites over the outlines and smooth with spatula. Put in the oven, reduce temperature to 140 degrees and bake without opening the door for hour and a half. Then open the door slightly ajar and let the meringue to equilibrate on temperature for at least an hour.
Shortly before serving, whip cream with sugar. Cover the meringue with a thick layer of beaten cream, decorate with the red berries. You can finish the dessert with a veil of vanilla powdered sugar, and a cup of Marsala or Porto would be a wonderful final.

Mini Pavlova with red fruit


Днес искам да ви предложа нещо семпло и прекрасно, което правих за коледната публикация в списание Ева, но си мисля, че чудесно подхожда на идващите романтични февруарски празници :-)
Този десерт изисква единствено усилия по изпичането на целувчените блатове – нещо, което може да се направи ден, дори два по-рано. След това ви остава само да ги сглобите и поднесете – работа за пет минути.

За 4 мини торти или една голяма ви трябват:
3 белтъка
100г фина бяла захар
1с.л. бял оцет
1с.л. фино царевично нишесте
1 флаконче екстракт от ванилия
300мл пълномаслена сметана
50г захар
300г червени плодове – малини, боровинки, касис, ягоди...

Загрейте фурната до 160 градуса.
Разбийте белтъците с миксер, докато образуват меки връхчета. Добавете захарта на малки порции, като разбивате добре през цялото време. Когато пяната стане гладка и лъскава, добавете нишестето, разтворено в оцета, и ванилията, разбийте още минута-две. Застелете тава с хартия за печене и очертайте 4 кръга с диаметър около 13 см или един голям с диаметър около 22см. Изсипете белтъците върху очертанията, като загладите с шпатула. Сложете във фурната, намалете температурата на 140 градуса, и печете без да отваряте час и половина. След това открехнете леко вратичката и оставете блатовете да се темперират поне час.
Малко преди да сервирате, разбийте сметаната със захарта. Покрийте целувките с дебел слой сметана, декорирайте с червените горски плодове. Можете да завършите десерта с воал от ванилена пудра захар, а чаша Марсала или Порто би била прекрасен финал.

Mini Pavlova with red fruit

16 коментара:

  1. Четеш ми мислите, Ло, и аз съм се подготвила за подобна рецепта.:))
    При теб, както винаги, е изключително стилно поднесено и много вкусно и професионално реализирано.:))

    ОтговорИзтриване
  2. благодаря ти, Джинджър, всъщност изтупвам прахта от стари неща, че напоследък време не ми остава :-))

    ОтговорИзтриване
  3. Истинско удоволствие е да се видят такива вкусни рецепти, заснети по толкова прекрасен начин! Няма начин, след всички тези апетитни снимки явно ще се готви :))

    ОтговорИзтриване
  4. Колко по- божествена може да бъдеш?
    Благодаря за всички празници на небцето и очите, които донесе у дома.

    ОтговорИзтриване
  5. Ей, много сте мили, благодаря ви - Ива, Диди :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Мини Павлова е станала великолепна, но снимката е направо греховна!
    Чудя се по-напред кое да харесам десерта, леглото, подноса, висаката чаша или приборите :)
    Лоис, страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  7. Снимките са страхотни и ме настройват мега романтично в този студен ден.
    Благодаря ти за тези красоти, действаш ми много положително:)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви, Лети, Ел :-)
    аксесоарите са избирани тенденциозно за да се получи декадентската атмосфера :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Стайлнигът наистина е страхотен. Не би могла да избереш нещо по- подходящо точно за тази рецепта!

    ОтговорИзтриване
  10. това беше възможно най-семплият като декор сервиз, но все пак цветен: Bysantian Dreams на Versace meets Rosenthal (:-о

    ОтговорИзтриване
  11. Стилно и елегантно.Обичам да гледам снимките ти,прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
  12. Мисля, че ще стана фен на сладкото след толкова вкуснотийки :)

    ОтговорИзтриване
  13. хахах, ама аз не вярвам, че съществуват НЕ-фенове на сладкото :-)

    ОтговорИзтриване
  14. Merci for this really really nice recipe but my skills aren't good enought yet but i will improve! http://creatrish.blogspot.com/2011/08/holiday-day-43.html

    ОтговорИзтриване
  15. Creatrish, thank you for sharing the link, I'm happy I've inspired you :)

    ОтговорИзтриване