Fusili salad with Cheddar, Zucchini and Quail Eggs ❇ Салата от фузили с чедър, тиквички и сушени домати

Today I suggest to prepare a light recipe that can be served for lunch or as a light dinner. The beauty of this idea is that it holds improvisation - you can change the quantities of ingredients, you can omit them or replace with others - the important thing is to keep the main part of the recipe and make it according to your own taste.

Fusili salad with Cheddar, Zucchini and Quail Eggs
serves 4

150g fusilli, cooked and drained
50g cheddar
1 small zucchini, about 200g
6 slices of sun-dried tomatoes
8 quail eggs, boiled and peeled
4 radishes
2 handfuls of mixed baby salad leaves
olive oil
freshly ground sea salt

Cook the fusilli in plenty of water, with some sea salt. You can use leftover cooked pasta or may use anyother kind of pasta you preffer.
Cut the zucchini in slices. Cut radishes in long slices and dried tomatoes into strips. Mix in a bowl with fusilli and salad leaves. Add chopped zucchini, radishes and tomatoes. Season with salt and olive oil. Arrange on top the halved quail eggs and cheddar, cut into small cubes.
Do not forget the chilled rose wine!



Днес предлагам да си приготвим една лека рецепта, която може да се сервира както за обяд, така и за лека вечеря. Хубавото на тези идея е, че търпи всякакви импровизации – можете да променяте количествата на съставките, можете да ги пропуснете или пък да ги замените с други – важното е да спазите основната част от рецептата и да се съобразите със собствения си вкус.

Салата от фузили с чедър, тиквички и сушени домати
За 4 порции

150г фузили, сварени и отцедени
50г чедър
1 малка тиквичка, около 200г
6 резена сушени домати
8 пъдпъдъчи яйца, сварени
4 репички
2 шепи микс бейби салатни листа
зехтин, прясно смляна морска сол

Сварете фузилите в обилно количество вода, подправена с малко морска сол. Можете да използвате и останала ви от друго ястие паста, можете също така да използвате друг вид паста.
Нарежете тиквичката на жулиени. Нарежете репичките на дълги резенчета, а сушените домати на ивици. Смесете в купа фузилите и салатните листа. Добавете нарязаните тиквички, репички и сушени домати. Подправете със сол и зехтин. Отгоре аранжирайте разрязаните на половинки пъдпъдъчи яйца и чедъра, нарязан на малки кубчета. Не забравяйте розето!

Коментари

  1. Лоис, прекрасно както винаги. С нетърпение чакам да се прибера и да използвам идеята ти още тази вечер. Поздравления и за прекрасната снимка!

    ОтговорИзтриване
  2. Това за розето най-много ми хареса :)

    ОтговорИзтриване
  3. хахах, само за розето ли :-)
    и салатката си я бива!

    Анна мерси

    Stefania grazie!

    ОтговорИзтриване
  4. Лоис, отново прекрасно предложение! Обещавам, няма да забравя розето ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Мира :-) точно в теб няма как да се съмнявам в тая посока :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Не мога да се нагледам на толкова прекрасната снимка!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Браво, браво, браво!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Мариана, благодаря, много ме радват такива коментари :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Wow I am craving this salad right now with all it's pretty colours

    ОтговорИзтриване
  9. Лоиз, разкошна е!
    И у нас сме на салатена вълна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотно изглежда, ама на кое казвате "фузили"? Тва го чувам за пръв път през живота си:)

    ОтговорИзтриване
  11. Ммм колко вкусно изглежда! Ще го опитам - обещавам

    ОтговорИзтриване
  12. @ осигуровки
    @ футболни прогнози
    @ спа център...
    Фузили е вид къса паста, навита като спирали, както се вижда на снимката. Много интересно нещо, какъв внезапен интерес от такива необичайни посетители :-)

    ОтговорИзтриване
  13. Защо? :D

    На мен наистина ми изглежда много вкусно, но за съжаление няма кой да ми го приготви ...

    ОтговорИзтриване
  14. Това трябва да се опита задължително.

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна диетична рецепта! Ще се пробва.

    ОтговорИзтриване
  16. Nice Niçoise salad pasta style, i was thinking in make a NiÇoise slad special for my blog i let you know if i use your salad. Cheers,

    http://kitchenvoyage.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  17. Много вкусно изглежда салатата! Особено представена с тази снимка :)

    ОтговорИзтриване
  18. Сигурно снимката е основното въздействащо нещо тук :)) Браво, рецептата е супер!

    ОтговорИзтриване
  19. тъкмо прохождайки в блог пространството искам да кажа, че това местенце е много вдъхновяващо и цветно, иска ми се и аз да се занимавах с фотография по-сериозно :) страхотни снимки и вкуснички рецепти! поздрави :)

    http://plummytales.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  20. Поразходих се из пейдж-каунтърите и ми се подредиха картинките :-) Не можах да разбера как са подбирани блоговете в този списък, от който всички идвате, но при всички случаи благодаря за трафика, и благодаря за коментите :-)
    Нова публика винаги е добре дошла, току-виж някой се задържал и за по-дълго.

    ОтговорИзтриване
  21. Това вечеряхме. Благодаря! Цвят и вкус в чинията, и розето вървеше.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации