неделя, 27 май 2012 г.

Double Chocolate Tart ✺ Двойно шоколадов тарт



Double Chocolate Tart

200g caramelized chocolate biscuits
2 tbsp brown sugar
½ tsp sea salt flakes
75g butter, melted
½ cup cream
100g dark chocolate (70% cocoa), chopped
pinch of ground black pepper
250g condensed milk
1 tsp vanilla extract
4 egg yolks
1 tsp icing sugar
1 tsp raw cocoa



Preheat oven to 180°C.
Place biscuits, sugar and salt in bowl of food processor and process to fine crumbs. With motor running, drizzle in melted butter. Line tart mold with biscuit crumbs, pressing evenly and refrigerate until required.

Melt cream and chocolate together in heatproof bowl over saucepan of gently simmering water. Stir until chocolate has just melted. Remove from heat.

Whisk slightly together condensed milk, vanilla and egg yolks in medium mixing bowl. Add to chocolate and cream, sprinkle with ground black pepper and whisk to combine.

Pour mixture into prepared biscuit base and carefully place in oven. Bake for 30 mins until just set. Remove tart from oven and cool to room temperature.


Двойно шоколадов тарт

200 г карамелени бисквити
2 с.л. кафява захар
1/2 ч.л. смляна морска сол
75 г масло, разтопено
1/2 ч.ч. сметана
100 г тъмен шоколад (70% какао), нарязан
щипка смлян черен пипер
250 г кондензирано мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
4 жълтъка
1 ч.л. пудра захар
1 ч.л. сурово какао


Загрейте фурната до 180°C.
Сложете бисквитите, захарта и солта в купата на фууд-процесор и ги смелете на фини трохи. Докато моторът работи добавете стопеното масло. Покрийте дъното на приготвената форма за тарт (диаметър около 22-24см) с полученото тесто, като притиснете добре по дъното и стените. Охладете, докато стане време за печене.
Затоплете сметаната и шоколада върху съд с къкреща вода докато шоколадът се разтопи. Разбъркайте за да се смесят добре. Разбъркайте леко жълтъците, кондензираното мляко и ваниловия екстракт. Добавете към шоколадовата смес, поръсете с черен пипер и разбъркайте.
Налейте сместа върху подготвената бисквитена основа и поставете във фурната. Печете около 30 мин, докато повърхността леко стегне. Извадете от фурната и охладете преди сервиране.




11 коментара:

  1. Красиви и много вдъхновяващи снимки, рецептата ще се пробва!
    Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ohhh, I wish I woke up from the aroma of this chocolate tart today! This looks so yummy and rich and full of flavor. Is that homemade vanilla extract in a big ass bottle?

    ОтговорИзтриване
  3. Thank you :)
    Yes, it's homemade vanilla extract.

    ОтговорИзтриване
  4. Още като видях снимките в фликър щях да те питам за рецепта, но малкия ме залиса нещо и пропуснах. Радвам се, че си я споделила с нас, изглежда страшно вкусно този тарт!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятни снимки,толкова съблазняващи!!!!
    поздравления
    хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  6. Снимките са толкова примамливи(както винаги), че ми иде да запретна ръкави и да направя нещо подобно....Поздравления и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотен десерт и невероятни снимки!
    Много ми допаднаха карамелените бисквити, които са ми любими, и това, че си използвала черен пипер, честичко слагам и аз в сместта си за меденки,но когато споделя, хората доста се зачудват...:-))
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Лоис, така изкушаваш с тези невероятни снимки! Само като видях заглавието, знаех, че ще е от рецептите, които ще трябва да изпробвам :)
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. fantastyczna czekoladowa tarta!!!!! mniam!!!! pozdrawiam

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасен десерт.....А и така поднесен с финес е изкушаващ на 100%.Поздравления!

    ОтговорИзтриване