Maraia Fusion Bar&Diner - Best Reastaurant of 2012

Вчера вечерта имах удоволствието да присъствам на едно приятно парти, с което домакините ни от Марайа Fusion Bar&Diner отбелязаха получаването на престижната награда на БХРА: Най-добър ресторант на 2012 година.
Честно казано, завиждам на щастливците, които работят наблизо и имат възможността да обядват при тях. Обедните менюта се сменят ежедневно, а хората, които следят за талията си, могат да избират от здравословния списък ястия, които са консултирани с д-р Мария Николова, специалист по хранене и диететика. И ако си мислите, че щом са здравословни, са гадни, ще ви изброя няколко: Домати с котидж сирене и свежи марулки, Крем супа от целина с трюфелово масло, Печена сьомга с билки, аспержи и чери домати, Телешки флейки с аспержи, сос беарнез и черен ориз, или пъстърва на пара с терин от спанак и печени чушки. Как ви звучи? А десртите? Шоколадово брауни (сурово, разбира се) и ябълков пай!


Снощи ни посрещаха с чаша шампанско или червена сангрия, която беше великолепна с аромата си на канела (!), на мен ми заприлича повече на Glühwein, като че ли. Барът предлагаше всякакви напитки, най-вече селектирани вина, (не обърнах внимание какво беше, но пих приятно бяло вино). 
А храната, о, храната - мога да напиша ода за нея. Или поне за някои нейни части.


Чудна фокача, гарнирана с крем сирене с билки и пушена сьомга, скариди с майонезен сос с червен хайвер - това ми хареса най-много от всичко. Скариди върху гуакамоле - не толкова добри, сьомга, печена с едрозърнеста горчица - леко преготвена сякаш, брускети с крем сирене, с прошуто, с италиански салам - филийките бяха малко по-дебели от необходимото, и традиционните хапки сирене с грозде - мисля, че не можах да опитам от всичко. 


Отделен суши бар, където имаше нигири със скариди, с тон, със сьомга и с някаква неразпознаваема от мен бяла риба, маки с тон (моят личен фаворит), с авокадо, с раци, урамаки с черен сусам, хайвер и какво още не запомних, сашими отново с тон (вкусно!), сьомга и скариди. Единственото, което ми липсваше, беше скариди и зеленчуци темпура, но вероятно е невъзможно да подготвиш темпура за толкова много народ :)


И накрая, ох-боже-мой, стигаме до десертите. Лошото е, че вече няма твърде много място за десерти. Тези хора не ни пожалиха! Ами да ви кажа, опитах два вида шоколадови бонбони, пълни с крем; опитах нещо с нежен зелен цвят и вкус на шамфъстък; въздушна пастичка, предполагам от разбито маскарпоне и обвита в тънък слой шоколад; много шоколадова друга пак въздушна пастичка; и крем с вишни в малки чашки. А като вдигнах поглед - на стойките се мъдреха огромни торти, сега на снимката виждам, че са били 9 вида.
 


Кой ще обърне внимание на тези ягоди с шоколад, хич не ми стана ясно :)

 Снимките са предоставени от Марая Фюжън




Коментари

  1. ДА ТИ ЗАВИДИ ЧОВЕК ЗА УДОВОЛСТВИЕТО;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ами... това е част от професионалните ми ангажименти, които понякога са приятни, друг път не, а понякога съчетават и двете :)

      Изтриване
  2. Напълно заслужена награда!Хубаво е,че има и добри ресторанти,където работят истински професионалисти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз честно казано, бих искала да опитам храната от редовното им меню, за да мога да си съставя мнение. Защото на такива големи събития обикновено нещата не са същите, както в еждневието.

      Изтриване
  3. Всичко изглежда много вкусно! Дано и в съвсем обикновените дни да предлагат такива апетитни изкушения.
    Усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. хаха, на тия снимки, не ми изглежда много вкусно на мен, ама това е положението, ще трябва да се задоволите с описания само :)

      Изтриване
  4. Да си кажем истината. И да работиш там едва ли ще обядваш всеки ден в Мараята. Супер скъпо е доста претенциозно и често има съмнителни бизнесмени. Ако си мъж и искаш да се наядеш, а не да опиташ три хапки гурме и да се покажеш - не е това мястото

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. е, всеки ден - дай боже всекиму, но надали, както се казва в онзи виц :) Но от време на време, защо не?
      За съмнителните бизнесмени нищо не знам, наистина има доста хора от офисната прослойка. Ама аз съм обядвала там само два пъти всичко :) Затова и казвам, че трябва да се правят изводи на базата на редовното меню, не от събития

      Изтриване
  5. риба "тон" предполагам е туна!?

    ОтговорИзтриване
  6. Ами до колкото знам, tuna от английски, е тон на български? Не се наемам да определя вида й, но повече от сигурно произходът й е от метро :) и вероятно е виетнамски?

    ОтговорИзтриване
  7. aha! просто ми прозвуча много странно!:)"тон", вярно че беше тон, забравила съм:/

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации