tag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post4768496628968789500..comments2024-03-18T04:28:25.320+02:00Comments on salted lemons: Making Duck Confit ludmila slokoskihttp://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-36463907363065962762013-05-01T15:43:25.497+03:002013-05-01T15:43:25.497+03:00I just had duck confit at a restaurant and my mout...I just had duck confit at a restaurant and my mouth has been watering since. Found your blog from Carole's "Food on Friday." <br /><br />This looks delicious and I can't wait to make it. Thank you for sharing your delicious food with us. <br /><br />JeffChef Jeffhttps://www.blogger.com/profile/03653552823310184338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-49625465678575599402013-04-12T08:10:39.683+03:002013-04-12T08:10:39.683+03:00Lois, thank you for linking in to Food on Friday. ...Lois, thank you for linking in to Food on Friday. I have signed up to follow your blog and hope you will follow Carole's Chatter too. See you again soon. CheersCarolehttps://www.blogger.com/profile/16985978221627051493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-37462822623740411532013-04-12T07:54:12.112+03:002013-04-12T07:54:12.112+03:00Hi Carole
Thank you for inviting me!Hi Carole <br />Thank you for inviting me!ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-57348990273131754282013-02-27T12:45:52.240+02:002013-02-27T12:45:52.240+02:00Хахахахахахаха, хитро;-))))Хахахахахахаха, хитро;-))))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11968826209492795859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-38658082951308954002013-02-26T22:30:55.960+02:002013-02-26T22:30:55.960+02:00оооо, това е класика! картофи с патешка мас, тук в...оооо, това е класика! картофи с патешка мас, тук в L'Etranger Оливие пържи картофите с патешка мас и ги сервира на вегетарианците, хахахах. Облизвали си пръстите :)))ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-55996690674544691702013-02-26T22:09:42.101+02:002013-02-26T22:09:42.101+02:00Никога не съм се сещала за тези изрезки!И никога н...Никога не съм се сещала за тези изрезки!И никога не съм опитвала пръжки от патешко! Хахаахах, направо ме изненада;-))))От домашните фъркати, понеже са доста охранени, си запазвам от мазнината и също слагам в разни манджи. А с патешката мас направих едни върховни картофи, които първо ги сварих леко, след което ги запекох малко с мазнината, притиснах ги до смачкване, и овкусих с розмарин, балсамикоAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11968826209492795859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-57994915562728719072013-02-26T00:05:00.298+02:002013-02-26T00:05:00.298+02:00блазе ти, че разполагаш с бабина ферма! аз все още...блазе ти, че разполагаш с бабина ферма! аз все още купувам пилета, като наивно си мисля, че Дюк примерно не са чак толкоз гадни. То и патките кой знае с какво ги хранят. Патешката мас си я направих. Купуваш си от така наречените "изрезки" - струват към лев и нещо пакета. Малко са перушинести, ама ако няма да ядете пръжките, дреме ти. Макар че пръжки от патешко са жестокиииии! И така, ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-11124036746008118802013-02-26T00:04:38.474+02:002013-02-26T00:04:38.474+02:00Този коментар бе премахнат от автора.ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-49991078159669410212013-02-25T23:41:20.981+02:002013-02-25T23:41:20.981+02:00Ох, от кога се каня да го приготвя това конфи! Ние...Ох, от кога се каня да го приготвя това конфи! Ние обожаваме патешкото. Пилешко от магазина си го забранихме, от както една пилешка супа изглеждаше като русенско варено- от тогава не купувам пилешко месо! Снабдявам се с домашно пиле, кокошка или петле от " бабината ферма";-)))<br />Лоис, от къде се сдоби с патешката мас, че не съм виждала тук в големите магазини? Последният път ми Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11968826209492795859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-46999435033667853562013-02-20T15:34:02.906+02:002013-02-20T15:34:02.906+02:00Хаха, все пак по-добре патешко бутче от синьо топч...Хаха, все пак по-добре патешко бутче от синьо топче ! <br />Междувпрочем, този път се върнах от магазина с четири патешки бутчета и съм твърдо решена да изпробвам рецептата - и на мен Гурме си ми остава любим източник.Dianahttp://dianascook.blogspot.fr/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-47557719784715996872013-02-19T16:32:12.758+02:002013-02-19T16:32:12.758+02:00хахах, гурме, да.
Нещо май народът не обича патеш...хахах, гурме, да. <br />Нещо май народът не обича патешко, като гледам. Не знаят какво изпускат! Пък и то не може само кексове, бе! :))) Трябва и истинска храна :)ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-85700144761937909722013-02-19T00:29:15.898+02:002013-02-19T00:29:15.898+02:00Гурме си Луис, гурме ;)))Гурме си Луис, гурме ;)))Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-31104970537183360462013-02-18T12:14:13.898+02:002013-02-18T12:14:13.898+02:00ох, виновна съм. ох, виновна съм. ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-40281027856694978342013-02-18T12:13:42.345+02:002013-02-18T12:13:42.345+02:00о,да! четох за касулето зца пръв път в "Свато...о,да! четох за касулето зца пръв път в "Сватовникът от Перигор". Там главният герой разказваше, как поддържа касулето на майка си вече 25 години! :))) И как може да ти се падне кокалче, синьо топче, но пък и патешко бутче :))) <br />Досега не съм се осмелила да приготвя касуле, ама то е най-вече защото не обичам боб :)ludmila slokoskihttps://www.blogger.com/profile/07572135981456470493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-73727103223915921692013-02-18T12:07:18.758+02:002013-02-18T12:07:18.758+02:00Лоис, Лоис, какъв обяд сега ще ми се услади? :)Лоис, Лоис, какъв обяд сега ще ми се услади? :)Didi Bunovahttps://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7796505888929843864.post-88901621250127234092013-02-18T11:03:14.038+02:002013-02-18T11:03:14.038+02:00Eдно от любимите ми ястия от френската кухня ... м...Eдно от любимите ми ястия от френската кухня ... макар че досега още не съм се решила да го приготвя. Чудесно е и с печени картофки, но тук най-вече го слагат в тяхното "касуле".<br />Благодаря за рецептата! Dianahttp://dianascook.blogspot.fr/noreply@blogger.com