четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Peach-Blackberry Iced Cassatta • Сладоледена касата с праскови, къпини и мента

Да, малко хладно стана за сладоледени десерти, но лято ще има и догодина, а аз може да забравя за тази рецепта, така че, получавате я в аванс, за следващите топли месеци, или пък за моите приятели в Австралия, при които (завист!) пролетта е в разгара си :)

За 6 порции

200г рикота
200г заквасена сметана
400г изцедено кисело мляко
4с.л. акациев мед
2с.л. марсала
4 праскови
100г къпини
шепа нарязани листа мента

Peach-Blackberry Iced Cassatta

Покрийте с прозрачно фолио стените на купа с диаметър 18см. Смесете рикотата, сметаната, киселото мляко, меда и марсалата и разбъркайте добре. Нарежете прасковите на дребни кубчета. Прибавете ги заедно с къпините и нарязаните листа мента към млечната смес и разбъркайте. Изсипете сместа в купата, покрийте с фолио и замразете за поне 12 часа. Обърнете десерта върху чиния, и отстранете фолиото. Сервирате нарязан на парчета, декориран със свежи праскови и листа прясна мента.

5 коментара:

  1. Фин,ефирен и пълен с нежни вкусове десерт!
    Превъзходно!

    ОтговорИзтриване
  2. Много свежо десертче. Няма значение дали е топло или студено, аз искам да си ги хапвам целогодишно.
    Прекрасни снимки както винаги.

    ОтговорИзтриване
  3. Луис, марсала, ароматни праскови и къпини..искам пак да е лято :))) Страхотно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  4. Hello! I am from California and I came across your blog. I want to compliment you on your photography. You take beautiful photos. I think your lighting is incredible. Your peach blackberry cassatta looks especially yummy. An awesome job.
    My main passion is psychology. I reach at a college but I love writing so I started a blog. I write a blog on food with my musings on life and love. Please visit. Maybe follow if you like. That would be cool

    ОтговорИзтриване
  5. Луиз, прекрасен десерт, толкова ароматен и свеж! :). Мога да ям сладолед целогодишно, така че нищо чудно да го пробвам тези дни :)

    ОтговорИзтриване