Colorful Glasses With Ice ✹ Цветни чаши с лед

Днес телеграфно включване с няколко цветни снимки и едни кратки рецептички към тях, докато е още топло, и не сме извадили ботушите :)

EVA magazine, August 2011

Малинов шербет
За 4 чаши:
200 г малини
2 с.л. захар
800мл подсладена газирана напитка
Сложете малините (оставете си малко цели плодове за украса) и захарта в малък съд, кипнете и оставете да ври около 5-10 минути, докато плодовете пуснат сока си. Охладете, прецедете и смесете с газираната напитка. Добавете лед, а ако няма деца около вас – допълнете с джин. Декорирайте чашите с целите малини


EVA magazine, August 2011

Зелена цитронада
За 4 чаши:
3 зелени лимона
2 сл захар
800 мл газирана вода
Нарежете лимоните на резени, поръсете със захарта и оставете да преседят 15 минути. Залейте с газираната вода, добавете лед, и сервирайте. Ако има кой да шофира вместо вас, допълнете чашите с водка или джин.

EVA magazine, August 2011

Прасковено смути
За 4 чаши:
3 големи праскови или нектарини, почистени от костилките, обелени и нарязани
1 праскова или нектарина за декорация
500мл газирана вода
С помощта на блендер направете прасковите на пюре. Смесете с газираната вода. Допълнете чашите с лед, добавете резенчета праскови, и ако е петък следобед – и малко водка.

Коментари

  1. Разхлаждащо,нежно и безкраааааааааайно красиво...

    ОтговорИзтриване
  2. Сетовете са страхотни а чашите на последната снимка са ми мн любими!

    ОтговорИзтриване
  3. Лоис, прекрасни разхлаждащи предложения! Още утре ще пробвам зелената лимонада :)
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви!
    Чашите са осигурени от магазин Бътлърс :)

    ОтговорИзтриване
  5. Мммм... много свежо! Страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  6. А аз налините ги добавям към едно газирано плодово розе, предварително изстудено в камерата!Чудесна разхлаждаща напитка за горещите следобеди!;-)))

    ОтговорИзтриване
  7. Лойс,

    с неприлично голямо закъснение, но искам много да те поздравя! Като разгърнах новия (обновен) брой и се усмихнах широко, отдавна съм убедена, че заслужаваш да си шеф :) не само в кулинарен смисъл!

    Приеми най-сърдечните ми комплименти! БРАВО!!!


    К :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации