сряда, 4 ноември 2009 г.

Tagliolini all aglio, peperoncini e pinoli ● Талиолини с чесън, кедрови ядки и люти чушки



Like many other Italian recipes, this one is also very easy to make and simple, consisting of a minimum ingredients. Precisely because this it is important to use quality products to make that simple recipe, not intrusive additional flavors, to highlight the merits of the pasta itself.

What you need, for about 4 servings:
Depending on whether it will be served as a first course or as a main dish provide between
80 – 110gr. of pasta per portion.
4-5 cloves garlic
4-5 tbsp extra virgin olive oil
Some peperoncini (hot chilies)
Pinch of oregano
Some pine nuts

Boil pasta according to package directions and drain. In a large skillet heat the oil, add crushed garlic and fry until golden. Remove garlic, add chopped hot peppers and oregano.
Divide the pasta into plates, and pour in the hot oil. Serve sprinkled with a dry pan roasted pine nuts and enjoy!



Както много от италианските рецепти, тази също е изключително лесна за правене и проста, състояща се от минимален брой съставки. Именно поради това е важно да се използват качествени продукти, за да може тази семпла рецепта, не натрапваща допълнителни вкусове, да подчертае достойнствата на самата паста.

Какво ви трябва, за около 4 порции:
В зависимост от това, дали ще поднесете като първо ястие, или като основно, предвидете между 80 – 110г. паста за порция.
4-5 скилидки чесън
4-5 с.л. студено пресован зехтин
Люти чушки пеперончини
Щипка сушен риган
Кедрови ядки

Сварете пастата според указанията на опаковката и отцедете. В голям тиган загрейте зехтина, добавете смачканите скилидки чесън и запържете до златисто. Извадете чесъна, добавете накъсаните на дребно люти чушлета и ригана.
Разпределете пастата в чинии, и залейте със горещия зехтин. Поднесете , поръсени със запечени на сух тиган кедрови ядки и се наслаждавайте!

7 коментара:

  1. Прекрасна снимка.....мммм... и колко вкусно изглежда!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Дали ще стане добре, ако се запържи пастата за 1мин. в ароматния зехтин и така да се сервира? Много ми допада запържената паста и ми се струва, че в слуая ще е много подходящо.
    Перфеткна снимка, разбира се!

    ОтговорИзтриване
  3. Ами не виждам защо не, щом така ви харесва. Благодаря за коментара.

    Нанита, благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  4. This looks too good by far. Makes me hungry and jealous that my own photography skills are not on par:-(

    ОтговорИзтриване
  5. Thank you so much, Wizzy! Keep shooting every day, I do it that way, but still have to learn a lot...

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване