Tortellini in salsa di ricotta e noci ⚉ Тортелини в сос от рикота и орехи
Just a simple and quick recipe to keep your interest to my blog alive :-)
I have so many stuff to do lately, that I rather have time to post, but I know that you are waiting willingly for new flavors and recipes and pictures, so - there it is!
It's so simple thing to make even your child or your husband can make it.
You just need a pack of fresh store-bought raviolli, stuffed with your favorite filling. A pot with boiling water, to cook the raviolli in it. A box of fresh ricotta, a cup of milk, some walnuts, some olive oil, black pepper, salt and freshly grated parmiggiano to serve with.
Boil the water, and cook the raviolli to your taste. Drain and keep warm.
Chop the walnuts in fine pieces, heat the olive oil in a large pan and cook them in it for a minute or two. Add the milk and ricotta, stir, add the drained raviolli and serve. Top with grated parmiggiano and season with fresh parsley and ground black pepper. Enjoy!
Днес една проста и бърза рецепта, за да поддържам интересът ви към блога си жив :-)
Натрупаха се толкова неща за правене в последно време, че почти не ми остава възможност за постване, но знам, че с желание чакате за нови вкусове, рецепти и снимки, така че - ето сега!
Толкова е просто, че дори децата или половинката ви може да го приготвят.
Нуждаете се от пакет пресни равиоли с любимия ви пълнеж. Тенджера с вряща вода, в която да ги сварите. Кутия свежа рикота, чаша мляко, няколко ореха, малко зехтин, черен пипер, сол и прясно смляно пармиджано за сервиране.
Кипнете водата, и сварете равиолите според вкуса си. Отцедете от водата и ги дръжте топли. Нарежете или начукайте орехите на ситно, загрейте зехтина в голям тиган и ги сотирайте в него за минута-две. Добавете млякото и рикотата, разбъркайте, добавете отцедените равиоли и сервирайте. Поръсете с настъргано пармиджано, и подправете с нарязан магданоз и смлян черен пипер. Вкусно!
Снимките ти на солени храни винаги ме карат да огладнявам :-)
ОтговорИзтриванеЯ сподели някоя качествена марка за тортелини (и паста по принцип), че никога не случвам на хубави...
Изглежда много вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви!
ОтговорИзтриванеИри, ами честно казано, не мога да ги запомня. Избирам ги на външен вид, да са свежи и по-дебелички :-)
Луис, много вкусно:) Задължително ще опитам и твоя вариант с орехи и рикота. Аз също, когато нямам време купувам пакет тортелини с прошуто, сварявам и заливам с кисело мляко с чесън и разтопено масло с червен пипер и джоджен. Хем лесно, хем вкусно. От марката, която купувам има и със спанак и с гъби. Сини са опаковките, мисля, че са италиански.
ОтговорИзтриванемерси, Ани! Не ми беше хрумвало с кисело мляко на мен :-)
ОтговорИзтриванеВ арменската кухня го наричаме "мантъ":) На същия принцип се прави.
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица ти желая:)
Никъде не видях в рецептата мляко?! А накрая го добавяме
ОтговорИзтриванеблагодаря за корекцията! Наистина е изпуснато млякото в текста на български, добавих го.
Изтриване