Christmas cantuccini edition 2021πŸ”” КолСдни ΠΊΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈ ΠΈΠ·Π΄Π°Π½ΠΈΠ΅ 2021


ΠŸΡƒΠ±Π»ΠΈΠΊΡƒΠ²Π°Π»Π° съм Ρ‚ΡƒΠΊ няколко Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚ΠΈ Π·Π° италиански ΠΊΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈ. Π—Π½Π°Π΅Ρ‚Π΅ Π³ΠΈ Ρ‚Π΅Π·ΠΈ ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΈ Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄ΠΈ Π±ΠΈΡˆΠΊΠΎΡ‚ΠΈ, пълни с Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ, Π»Π΅ΡˆΠ½ΠΈΡ†ΠΈ ΠΈ всякакви чудСса. Π˜Ρ‚Π°Π»ΠΈΠ°Π½Ρ†ΠΈΡ‚Π΅ Π³ΠΈ сСрвират с vin santo - сладко дСсСртно Π²ΠΈΠ½ΠΎ, ΠΈΠ»ΠΈ с ΠΊΠ°Ρ„Π΅. ΠŸΠΎΡ‚Π°ΠΏΡΡ‚Π΅ бисквитата Π² Ρ‡Π°ΡˆΠ°Ρ‚Π° ΠΈ Ρ…Π°ΠΏΠ²Π°Ρ‚Π΅. 

Π Π΅ΡˆΠΈΡ… Π΄Π° направя ΠΎΡ‚Π½ΠΎΠ²ΠΎ Π·Π° ΠΊΠΎΠ»Π΅Π΄Π½ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΡ€Π°Π·Π½ΠΈΡ†ΠΈ, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ всСки, ΠΊΠΎΠΉΡ‚ΠΎ Π³ΠΈ Π΅ ΠΎΠΏΠΈΡ‚Π°Π», ΠΏΠΈΡ‚Π° Π·Π° тях ΠΈ настоява, Ρ‡Π΅ трябва Π΄Π° Π³ΠΈ ΠΈΠΌΠ°. Π’ΠΎΠ·ΠΈ ΠΏΡŠΡ‚ Ρ€Π΅ΡˆΠΈΡ… Π΄Π° опростя Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π°Ρ‚Π° ΠΈ ΠΈΠ·Π±Ρ€Π°Ρ… само Π΄Π²Π° Π²ΠΈΠ΄Π° ядки - Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ ΠΈ ΡˆΠ°ΠΌΡ„ΡŠΡΡ‚ΡŠΠΊ. ΠΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° слоТитС ΠΊΠ°ΠΊΠ²ΠΈΡ‚ΠΎ ядки Ρ€Π΅ΡˆΠΈΡ‚Π΅, ΡΡŠΡ‰ΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π΄ΠΎΠ±Π°Π²ΠΈΡ‚Π΅ ΡΡƒΡˆΠ΅Π½ΠΈ ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ΠΎΠ²Π΅ ΠΈ шоколад - Π²ΡŠΠ·ΠΌΠΎΠΆΠ½ΠΎΡΡ‚ΠΈΡ‚Π΅ са Π±Π΅Π·ΠΊΡ€Π°ΠΉΠ½ΠΈ. Π‘Π»ΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Ρ€Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΈ Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚ΠΈ ΠΈ Ρ‰Π΅ ΠΈΠΌΠ°Ρ‚Π΅ Ρ€Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΈ бисквити всСки ΠΏΡŠΡ‚. 

Π Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π°Ρ‚Π° Π΅ ΠΌΠ½ΠΎΠ³ΠΎ лСсна Π·Π° приготвянС, Π° Π½Π° всичко ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ Π΅ ΠΈ Π±Π΅Π· масло, Ρ‚Π°ΠΊΠ° Ρ‡Π΅ Π΅ отбСлязано ΠΎΡ‰Π΅ Π΅Π΄Π½ΠΎ ΠΊΠ²Π°Π΄Ρ€Π°Ρ‚Ρ‡Π΅ Π² списъка с бонус Ρ‚ΠΎΡ‡ΠΊΠΈΡ‚Π΅. ΠšΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅ са доста Ρ‚Ρ€Π°ΠΉΠ½ΠΈ бисквити, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ сС ΠΏΠ΅ΠΊΠ°Ρ‚ Π΄Π²Π° ΠΏΡŠΡ‚ΠΈ ΠΈ стават Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄ΠΈ. ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π³ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΠΎ-Ρ€Π°Π½ΠΎ ΠΈ Π΄Π° Π³ΠΈ Π·Π°ΠΏΠ°Π·ΠΈΡ‚Π΅ Π² кутия с ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊ. ΠœΠΎΡΡ‚Π° кутия с ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊ, ΠΊΠ°ΠΊΡ‚ΠΎ Π²ΠΈΠΆΠ΄Π°Ρ‚Π΅, Π΅ ΠΎΠ»ΠΈΡ†Π΅Ρ‚Π²ΠΎΡ€Π΅Π½ΠΈΠ΅ Π½Π° ΠΏΠΎΡ€Ρ†Π΅Π»Π°Π½ΠΎΠ²Π°Ρ‚Π° ΠΌΠΈ обсСсия :) Но пък Ρ‚Π°ΠΊΠ° Π½ΠΈΠΊΠΎΠΌΡƒ Π½Π΅ Ρ…Ρ€ΡƒΠΌΠ²Π° Π΄Π° ΠΎΡ‚Π²ΠΎΡ€ΠΈ ΠΈ Π΄Π° Ρ‚ΡŠΡ€ΡΠΈ скрити Ρ€Π°Π±ΠΎΡ‚ΠΈ Π²ΡŠΡ‚Ρ€Π΅, всички мислят, Ρ‡Π΅ Ρ‚ΠΎΠ²Π° Π΅ просто фотографски Ρ€Π΅ΠΊΠ²ΠΈΠ·ΠΈΡ‚ πŸ˜†


Какво Π²ΠΈ трябваза Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ Ρ‚Π΅Π·ΠΈ ΠšΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈ с ΡˆΠ°ΠΌΡ„ΡŠΡΡ‚ΡŠΠΊ, Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ ΠΈ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈ ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ? 

Π―Π΄ΠΊΠΈ (ΠΈ/ΠΈΠ»ΠΈ ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ΠΎΠ²Π΅)
ΠšΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅ са ΡΡŠΡΡ‚Π°Π²Π΅Π½ΠΈ основно ΠΎΡ‚ ядки, ΠΈ ΠΎΡ‚ качСството ΠΈΠΌ Ρ‰Π΅ зависи вкуса Π½Π° Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΈΡ‚Π΅ сладки. ΠšΡƒΠΏΠ΅Ρ‚Π΅ си сурови ядки ΠΈ Π³ΠΈ Π·Π°ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π° ΠΊΡ€Π°Ρ‚ΠΊΠΎ във Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π°. Аз ΠΈΠ·Π±Ρ€Π°Ρ… ΡˆΠ°ΠΌΡ„ΡŠΡΡ‚ΡŠΠΊ ΠΈ Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ, Π½ΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° слоТитС ΠΈ Π΄Ρ€ΡƒΠ³ Π²ΠΈΠ΄. ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ ΡΡŠΡ‰ΠΎ Π΄Π° слоТитС ΡΡƒΡˆΠ΅Π½ΠΈ ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ΠΎΠ²Π΅ - Ρ‚Π°ΠΊΠ° Ρ‰Π΅ ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡ΠΈΡ‚Π΅ истински ΠΏΡ€Π°Π·Π½ΠΈΡ‡Π΅Π½ Π²ΠΈΠ΄ Π½Π° ΠΊΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅.

Π‘Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ 
Π˜Π·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΎΠ±ΠΈΠΊΠ½ΠΎΠ²Π΅Π½ΠΎ ΠΏΡˆΠ΅Π½ΠΈΡ‡Π½ΠΎ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ. НС съм ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π²Π°Π»Π° Π΄Π° ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°ΠΌ ΠΏΡŠΠ»Π½ΠΎΠ·ΡŠΡ€Π½Π΅ΡΡ‚ΠΎ, ΠΈΠ»ΠΈ ΠΎΡ‚ Π΄Ρ€ΡƒΠ³ Π²ΠΈΠ΄ Π·ΡŠΡ€Π½Π°. Но си мисля, Ρ‡Π΅ ΠΌΠΎΠΆΠ΅ ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 1/5 Π΄ΠΎ ¼ ΠΎΡ‚ количСството Π΄Π° сС замСсти с Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΎΠ²ΠΎ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ, вСроятно Ρ‰Π΅ станС чудСсно. 

Π—Π°Ρ…Π°Ρ€ 
ОбикновСна бяла Π·Π°Ρ…Π°Ρ€. НС я намалявайтС, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΎΡ‚ количСството ѝ зависи хрупкавостта Π½Π° Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΈΡ‚Π΅ ΠΊΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈ.

Π―ΠΉΡ†Π° 
Π”ΠΎΠ±Ρ€Π΅ Π΅ Π΄Π° ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°Ρ‚Π΅ яйца ΠΎΡ‚ свободноотглСТдани кокошки. 

ΠŸΠΎΠ΄ΠΏΡ€Π°Π²ΠΊΠΈ
Π’ΡƒΠΊ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ истински Π΄Π° сС Ρ€Π°Π·Π²ΠΈΡ…Ρ€ΠΈΡ‚Π΅. Π’ моята Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π° днСс ΠΈΠΌΠ° смляна ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²Π° ΠΊΠΎΡ€Π°, ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ² Скстракт, ванилия ΠΈ Π½Π°ΡΡ‚ΡŠΡ€Π³Π°Π½ΠΎ Π±ΠΎΠ±Ρ‡Π΅ Ρ‚ΠΎΠ½ΠΊΠ°. Но ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° слоТитС индийско ΠΎΡ€Π΅Ρ…Ρ‡Π΅, ΠΌΠ°Ρ…Π»Π΅Π±, Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΎΠ² Скстракт, Π΄ΠΎΡ€ΠΈ ΠΊΠ°Π½Π΅Π»Π°. Π˜Π·Π±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ си комбинация ΠΎΡ‚ ΠΏΠΎΠ΄ΠΏΡ€Π°Π²ΠΊΠΈ, ΠΊΠΎΠΈΡ‚ΠΎ харСсватС ΠΈ стоят Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ Π΅Π΄Π½Π° с Π΄Ρ€ΡƒΠ³Π°.



АмониСва сода за сладкиши:
АмониСв ΠΊΠ°Ρ€Π±ΠΎΠ½Π°Ρ‚ сС ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π° Π² кулинарията ΠΈ Π² Ρ…Ρ€Π°Π½ΠΈΡ‚Π΅Π»Π½Π°Ρ‚Π° индустрия ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π½Π°Π±ΡƒΡ…Π²Π°Ρ‚Π΅Π» Π·Π° плоски ΠΏΠ΅Ρ‡ΠΈΠ²Π° - ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΊΡƒΡ€Π°Π±ΠΈΠΉΠΊΠΈ ΠΈ солСни ΠΊΡ€Π΅ΠΊΠ΅Ρ€ΠΈ. Π‘ΠΈΠ» Π΅ ΡˆΠΈΡ€ΠΎΠΊΠΎ разпространСн Π² Π΄ΠΎΠΌΠ°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅ ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° сС появи познатият Π½ΠΈ днСс Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€. Много ΠΊΡƒΠ»ΠΈΠ½Π°Ρ€Π½ΠΈ ΠΊΠ½ΠΈΠ³ΠΈ Π·Π° пСкарство, особСно ΠΎΡ‚ скандинавиСто, Π΄ΠΎΡ€ΠΈ днСс посочват Π°ΠΌΠΎΠ½ΠΈΠ΅Π²Π° сода ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π½Π°Π±ΡƒΡ…Π²Π°Ρ‚Π΅Π» - тя сС ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π° Π·Π° ΡˆΠ²Π΅Π΄ΡΠΊΠΈΡ‚Π΅ "drΓΆmmar" бисквити, ΠΊΠ°ΠΊΡ‚ΠΎ ΠΈ Π·Π° датскитС ΠΊΠΎΠ»Π΅Π΄Π½ΠΈ бисквити "brunkager", ΡΡŠΡ‰ΠΎ ΠΈ Π² нСмскитС Π»Π΅Π±ΠΊΡƒΡ…Π΅Π½. Π”Π°, ΠΏΠΎ Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ Π½Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅Ρ‚ΠΎ сС усСща ΠΌΠΈΡ€ΠΈΠ·ΠΌΠ° Π½Π° амоняк, Π½ΠΎ тя ΠΈΠ·Ρ‡Π΅Π·Π²Π° напълно доста Π±ΡŠΡ€Π·ΠΎ, ΠΈ Π½Π΅ оставя слСди. Π’ ΠΌΠ½ΠΎΠ³ΠΎ случаи амонячната сода ΠΌΠΎΠΆΠ΅ Π΄Π° сС Π·Π°ΠΌΠ΅Π½ΠΈ със сода Π±ΠΈΠΊΠ°Ρ€Π±ΠΎΠ½Π°Ρ‚ ΠΈΠ»ΠΈ Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€, Π½ΠΎ Π² сравнСниС с тях тя ΠΈΠΌΠ° свойството Π΄Π° отдСля ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ Π³Π°Π· Π·Π° ΡΡŠΡ‰ΠΎΡ‚ΠΎ количСство, Π±Π΅Π· Π΄Π° оставя солСн ΠΈΠ»ΠΈ сапунСн привкус слСд ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅. Напълно сС Ρ€Π°Π·Π³Ρ€Π°ΠΆΠ΄Π° Π½Π° Π²ΠΎΠ΄Π° ΠΈ Π³Π°Π·, ΠΊΠΎΠΉΡ‚ΠΎ сС изпарява ΠΏΠΎ Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ Π½Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅. НС сС ΠΏΡ€Π΅ΠΏΠΎΡ€ΡŠΡ‡Π²Π° Π΄Π° сС ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π° Π·Π° Π²Π»Π°ΠΆΠ½ΠΈ ΠΈ ΠΏΠΎ-ΠΎΠ±Π΅ΠΌΠ½ΠΈ ΠΏΠ΅Ρ‡ΠΈΠ²Π° ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ хляб ΠΈΠ»ΠΈ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚ΠΈ, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ част ΠΎΡ‚ Π³Π°Π·ΠΎΠ²Π΅Ρ‚Π΅ Ρ‰Π΅ Π±ΡŠΠ΄Π°Ρ‚ ΡƒΠ»ΠΎΠ²Π΅Π½ΠΈ Π²ΡŠΡ‚Ρ€Π΅ Π² ΠΏΠ΅Ρ‡ΠΈΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΈ ΠΌΠΎΠΆΠ΅ Π΄Π° причинят нСприятСн вкус. АмониСвата сода Π΅ ΠΏΠΎΠ·Π½Π°Ρ‚Π° с Π½ΠΎΠΌΠ΅Ρ€ Π•503 ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π΄ΠΎΠ±Π°Π²ΠΊΠ° Π² Ρ…Ρ€Π°Π½ΠΈΡ‚Π΅Π»Π½Π°Ρ‚Π° индустрия.

ΠŸΡ€Π°Π²ΠΈΠ»Π° съм Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π°Ρ‚Π° ΠΈ Π±Π΅Π· нСя. Пак става, Π½ΠΎ ΠΎΠΏΡ€Π΅Π΄Π΅Π»Π΅Π½ΠΎ липсва ΠΎΠ½Π°Π·ΠΈ ΠΏΡ€ΡŠΡ…ΠΊΠ°Π²ΠΎΡΡ‚ Π½Π° ΠΈΠ·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½ΠΈΡ‚Π΅ ΠΊΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈ, която сС ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Π²Π° ΠΎΡ‚ Π°ΠΌΠΎΠ½ΠΈΠ΅Π²Π°Ρ‚Π° сода. 
Ако Π²ΠΈ притСснява ΡƒΠΏΠΎΡ‚Ρ€Π΅Π±Π°Ρ‚Π° ѝ, ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΈ Π΄Π° я пропуснСтС, ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΡƒΠ²Π΅Π»ΠΈΡ‡ΠΈΡ‚Π΅ количСството Π½Π° Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€Π°. Но ΠΏΡŠΡ€Π²ΠΎ, спомням си, Ρ‡Π΅ Π±Π°Π±Π° ΠΌΠΈ ΠΏΡ€Π°Π²Π΅ΡˆΠ΅ ΠΌΠ½ΠΎΠ³ΠΎ сладкиши с нСя, ΠΈ Π½ΠΈΠΊΠΎΠ³Π° Π½Π΅ смС старадали ΠΎΡ‚ Π½Π΅Ρ‰ΠΎ; Π° ΠΌΠΈΡ€ΠΈΠ·ΠΌΠ°Ρ‚Π°, която сС усСща ΠΏΠΎ Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ Π½Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅, наистина ΠΈΠ·Ρ‡Π΅Π·Π²Π° напълно слСд ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΈΠ·Π²Π°Π΄ΠΈΡ‚Π΅ ΠΊΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅ ΠΎΡ‚ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π°.


ΠšΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈ с ΡˆΠ°ΠΌΡ„ΡŠΡΡ‚ΡŠΠΊ, Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ ΠΈ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈ ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ
Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ Π·Π° ΠΏΠΎΠ΄Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΊΠ° - ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 15 ΠΌΠΈΠ½, Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅ - ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 45 ΠΌΠΈΠ½.

Бписък с Π½Π΅ΠΎΠ±Ρ…ΠΎΠ΄ΠΈΠΌΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΡ€ΠΎΠ΄ΡƒΠΊΡ‚ΠΈ: 

Π—Π° ΠΊΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅ 
2 яйца
155 Π³ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€
270 Π³ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ
½  Ρ‡.Π». Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€
20ΠΌΠ» мляко - Ρ‚ΠΎΠ²Π° Π΅ Π·Π° Π΄Π° Ρ€Π°Π·Ρ‚Π²ΠΎΡ€ΠΈΡ‚Π΅ амонячната сода, Π°ΠΊΠΎ няма Π΄Π° слагатС Π³ΠΎ пропуснСтС
½  Ρ‡.Π». Π°ΠΌΠΎΠ½ΠΈΠ΅Π²Π° сода Π·Π° сладкиши - ΠΈΠ»ΠΈ Π·Π°ΠΌΠ΅Π½Π΅Ρ‚Π΅ със ΡΡŠΡ‰ΠΎΡ‚ΠΎ количСство Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€
300 Π³ ядки - ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°Ρ… 180 Π³ ΡˆΠ°ΠΌΡ„ΡŠΡΡ‚ΡŠΠΊ ΠΈ 120 Π³ Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ 
ΠΏΠΎΠ»ΠΎΠ²ΠΈΠ½ Π½Π°ΡΡ‚ΡŠΡ€Π³Π°Π½ ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ Π’ΠΎΠ½ΠΊΠ° 
Π΅Π΄Π½ΠΎ ΠΏΠ°ΠΊΠ΅Ρ‚Ρ‡Π΅ смлСни ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈ ΠΊΠΎΡ€ΠΈ Π½Π° Dr Oetker
1 Ρ‡.Π». Π²Π°Π½ΠΈΠ»ΠΎΠ² Скстракт

Π—Π° дСкорация 
150 Π³ Ρ‡Π΅Ρ€Π΅Π½ шоколад, ситно нарязан 
20 Π³ ΠΊΡ€Π°Π²Π΅ масло 
захаросани ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈ ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ, ΠΏΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π°Π½ΠΈΠ΅ 


Как Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π°Ρ‚Π°: 

❖ Π—Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° Π΄ΠΎ 180°C/160°C с Π²Π΅Π½Ρ‚ΠΈΠ»Π°Ρ‚ΠΎΡ€. ЗастСлСтС голяма Ρ‚Π°Π²Π° с хартия Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅. 

❖  ΠŸΠΎΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π² ΠΊΡƒΠΏΠ°Ρ‚Π° Π½Π° Ρ€ΠΎΠ±ΠΎΡ‚Π° яйцата ΠΈ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π°, ΠΈ Ρ€Π°Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π΄ΠΎ ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Π²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° ΠΏΡƒΡ…ΠΊΠ°Π²Π° ΠΊΡ€Π΅ΠΌΠΎΠΎΠ±Ρ€Π°Π·Π½Π° смСс. Π‘ΠΌΠ΅Π½Π΅Ρ‚Π΅ Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°Π»ΠΊΠ°Ρ‚Π° с ΠΊΡƒΠΊΠ°Ρ‚Π° Π·Π° тСсто, Π΄ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ прСсятото с Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€Π° Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ  ΠΈ Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ амонячната сода, Ρ€Π°Π·Ρ‚Π²ΠΎΡ€Π΅Π½Π° Π² млякото (Π°ΠΊΠΎ ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°Ρ‚Π΅). Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅,  ΡΠ΄ΠΊΠΈΡ‚Π΅ ΠΈ Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚ΠΈΡ‚Π΅ ΠΈ Π·Π°Π²ΡŠΡ€Ρ‚Π΅Ρ‚Π΅ Ρ€ΠΎΠ±ΠΎΡ‚Π° ΠΎΡ‰Π΅ Π·Π° ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚Π°, ΠΊΠΎΠ»ΠΊΠΎΡ‚ΠΎ Π΄Π° сС смСси всичко.

 Π‘ Π½Π°ΠΌΠΎΠΊΡ€Π΅Π½ΠΈ Ρ€ΡŠΡ†Π΅ ΠΎΡ„ΠΎΡ€ΠΌΠ΅Ρ‚Π΅ Π΅Π΄ΠΈΠ½ (ΠΈΠ»ΠΈ Π΄Π²Π° ΠΏΠΎ-ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΈ) ΠΏΡ€ΠΎΠ΄ΡŠΠ»Π³ΠΎΠ²Π°Ρ‚ΠΈ салама - Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ Π΅ Π΄Π° оставитС ΠΌΠ΅ΠΆΠ΄Ρƒ тях ΠΏΠΎ Π΅Π΄Π½Π° гънка ΠΎΡ‚ хартията, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ сС ΡƒΠ²Π΅Π»ΠΈΡ‡Π°Π²Π°Ρ‚ ΠΏΡ€ΠΈ ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅Ρ‚ΠΎ. Но Π΄ΠΎΡ€ΠΈ ΠΈ Π΄Π° сС случи, просто Π³ΠΈ срСТСтС с ΠΎΡΡ‚ΡŠΡ€ Π½ΠΎΠΆ Π½Π° мястото Π½Π° ΠΊΠΎΠ½Ρ‚Π°ΠΊΡ‚Π°. 

❖ ΠŸΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 30 ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚ΠΈ, ΠΈΠ·Π²Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° ΠΈ оставСтС Π΄Π° изстинат. 
НарСТСтС Π΄ΠΈΠ°Π³ΠΎΠ½Π°Π»Π½ΠΎ с ΠΎΡΡ‚ΡŠΡ€ Π½ΠΎΠΆ с Π²ΡŠΠ»Π½ΠΎΠΎΠ±Ρ€Π°Π·Π½ΠΎ остриС, ΠΏΠΎΠ΄Ρ€Π΅Π΄Π΅Ρ‚Π΅ Π² Ρ‚Π°Π²Π°Ρ‚Π° ΠΈ Π·Π°ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ²Ρ‚ΠΎΡ€Π½ΠΎ Π½Π° 150°C  Π·Π° ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 10-12  ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚ΠΈ. 

Π Π°Π·Ρ‚ΠΎΠΏΠ΅Ρ‚Π΅ шоколада Π½Π° Π²ΠΎΠ΄Π½Π° баня, Π΄ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ маслото ΠΈ Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅. ΠŸΠΎΡ‚ΠΎΠΏΠ΅Ρ‚Π΅ Сдиния ΠΊΡ€Π°ΠΉ Π½Π° всяка Π±ΠΈΡˆΠΊΠΎΡ‚Π° Π² шоколада, ΠΈΠ»ΠΈ Π½Π°ΠΌΠ°ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ с ΡˆΠΏΠ°Ρ‚ΡƒΠ»Π°. Π”Π΅ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ€Π°ΠΉΡ‚Π΅ със захаросани ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈ ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ, Π°ΠΊΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π°Π΅Ρ‚Π΅. 

ΠšΠ°Π½Ρ‚ΡƒΡ‡ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅ са доста Ρ‚Ρ€Π°ΠΉΠ½ΠΈ бисквити, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ сС ΠΏΠ΅ΠΊΠ°Ρ‚ Π΄Π²Π° ΠΏΡŠΡ‚ΠΈ ΠΈ стават Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄ΠΈ. ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π³ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΠΎ-Ρ€Π°Π½ΠΎ ΠΈ Π΄Π° Π³ΠΈ Π·Π°ΠΏΠ°Π·ΠΈΡ‚Π΅ Π½Π° студСно Π² кутия с ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊ - Π·Π° ΠΏΠΎΠ½Π΅ Π΄Π²Π΅ сСдмици. 




PICTURE

МоТС Π±ΠΈ Ρ‰Π΅ харСсатС ΠΎΡ‰Π΅:  

ΠšΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°Ρ€ΠΈ

ΠŸΠΎΠΏΡƒΠ»ΡΡ€Π½ΠΈ ΠΏΡƒΠ±Π»ΠΈΠΊΠ°Ρ†ΠΈΠΈ

Orange-Lemon-Almond Cake with Olive Oil ❊ ΠŸΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΎ-Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ² сладкиш с Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ ΠΈ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½