Cinnamon Stars ✸ Канелени звезди
Е да, всички мрънкаме, че не ни е дошло коледното настроение, че нямало сняг и не сме чували още камбанките. Обаче снегът заваля, и стана студено, и някак си да си пуснеш фурната придобива ново очарование. Освен това, онзи ден по мейла дойде интригуваща покана за гастрол на страниците на viewsofia, така че разрових старите си тефтери, изтупах прахта от сладкарските инструменти и се захванах за работа.
Искам да ви дам идея за много лесни коледни сладки, които аз правя на звезди, но търпят всякакви модификации, и можете да ги направите в каквато форма си искате (или имате) - Канелени звезди.
Тестото е много приятно за работа, не създава пролеми при разточване, но все пак може да си помогнете с лист фолио.
Какво ви трябва:
1 яйце
100г мед
60г захар
300г брашно
90г олио от гроздови семена
10г бакпулвер
5г канела
щипка сол
филирани бадеми за украса
белтък за намазване
Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180 градуса.
Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.
Искам да ви дам идея за много лесни коледни сладки, които аз правя на звезди, но търпят всякакви модификации, и можете да ги направите в каквато форма си искате (или имате) - Канелени звезди.
Тестото е много приятно за работа, не създава пролеми при разточване, но все пак може да си помогнете с лист фолио.
Какво ви трябва:
1 яйце
100г мед
60г захар
300г брашно
90г олио от гроздови семена
10г бакпулвер
5г канела
щипка сол
филирани бадеми за украса
белтък за намазване
Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180 градуса.
Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.
I have no idea what's wrote here ;) but they look delicious ;)
ОтговорИзтриванеТолкова е стилно ... обожавам това в теб!Страхотно изглежда.
ОтговорИзтриванеМного празничност, топлина, уют и аромат на канела се носят от този кадър! Весели празници и много настроение ти пожелавам от сърце!!!
ОтговорИзтриванеЧе повече бисквити за тази година няма да направя е ясно, но пък снимките ти са страхотни! Как да не влезе пет пъти човек, за да ги види отново:)
ОтговорИзтриванеехей, благодаря ви!
ОтговорИзтриванеи на вес весели празници пожелавам :-)
Лулу, може във фликр да я гледаш, на мен ми е по-безопасно някакси, хахах
Fiolunka, thank you, sorry for being late with the English version...
Тези канелени меденки мога да ги хапвам не само по празниците :)
ОтговорИзтриванеМного празнично и стилно при теб, Луиз, както винаги - наслада за окото.
Много са нежни твоите звездички и със сигурност много вкусни.
ОтговорИзтриванеВесели празници!:))
Lois,чудесно представяне....толкова са нежни и ефирни,а снимките.....невероятни!Поздравления за таланта,който имаш!
ОтговорИзтриванеВесели празници!
благодаря ви за посещенията и за пожеланията!
ОтговорИзтриванеРецептата се оказа много приятна наистина, а най-хубавото е, че не са твърди и могат да се ядат веднага, хахах - липсва им основния кусур на меденките :-)))
Окъснях с меденките, бих се доверила на предложението ти, Лоис, за тези мекички и ароматни звезди. Снимката е ... само както ти си можеш! Прекрасна! Поздравления за участието! Винаги стоиш много добре на такива места-стилно!
ОтговорИзтриванеЛуис, имаш невероятно фотографско око, няма такъв кадър просто!!!Страхотно!
ОтговорИзтриванеИвейн, Ани, благодаря ви!
ОтговорИзтриване