сряда, 21 октомври 2009 г.

Dutch Tomato Soup • Холандска доматена супа

This is another recipe from DinnerExplorer, which is easily prepared and also very delicious. You can try this version of tomato soup in the coming cold months because the added bacon and chicken broth make it suitable, and served hot, it is a great way to warm yourself up.

What you need:

5 dc chicken stock
150g bacon, diced
1 onion, chopped
1 small carrot, chopped
1 tbsp butter for sautéing
2 tbsp butter
500g tomatoes, diced
1 bay leaf
1 pinch thyme
Salt and freshly ground black pepper.

Sauté the onion, bacon and carrot in the butter until become soft. Add the tomatoes, spices and chicken stock. Simmer for 15-20 min, remove the bay leaf and blend the soup until smooth. Return the soup to the saucepan and bring to the boil, season with salt and pepper, add 2 tbsp of butter while stirring. Serve hot.





Това е още една рецепта от DinnerExplorer, която е лесна за приготовление и също така вкусно получаваща се. Можете да опитате този вариант на доматена супа през идващите хладни месеци, защото добавеният бекон и пилешкият бульон я правят подходяща на вкус, а поднесена гореща, е чудесен начин да се стоплите.

Какво ви трябва:

Пилешки бульон
Бекон, нарязан
Лук
Морков
Масло
Домати
Дафинов лист
Сол, смлян черен пипер
Мащерка

Задушете лука, бекона и моркова в маслото, докато омекнат. Добавете доматите, подправките и бульона. Оставете да къкри 15 - 20 минути, махнете дафиновия лист и пасирайте. Върнете в тенджерата, оставете да заври, овкусете със сол и пипер, добавете 2 с. л. масло, сервирайте гореща.

2 коментара:

  1. Това е чудесна идея,макар че понякога когато имам останал месен бульон го прибавям при приготвяне на зеленчукова супа и това я прави по-вкусна.ПОздравления.

    ОтговорИзтриване
  2. I always have to check out recipes that have Dutch in the title...lol... It looks delicious!

    ОтговорИзтриване