Apple Flan Tart • Ябълков Флан
What do you need for a flan with size approx. 18-26 cm:
200 – 250 grams tea biscuits
50 g butter
3 eggs
250 g. fresh cream
50 g sugar
2 large or 3 small apples
Break the biscuits to fine crumbs. The most tricky method is to put them in a bag and pass them on top with a rolling pin. Take a side a spoon or two for sprinkling on apples and add to the principal amount the melted butter, one whole egg and one egg white. Stir with a spoon until homogeneous mixture. Spread it on the bottom of a rectangular baking form. Beat cream with sugar, the remaining whole egg and the egg yolk. No need to become a tick cream, simply stir it for a while. Peel and clean the apples, cut into slices. Arrange them on the biscuit mixture, cover with the biscuits crumbs and pour the egg mixture.
Bake in preheated to 180ºC oven for about 35-40 minutes, 5 minutes before end of baking you can sprinkle the surface of the flan with a little bit of brown sugar.
Какво ви трябва за един флан с рамери 18-26 см:
200 – 250 г. чаени бисквити
50 г. масло
3 яйца
250 г. сметана
50 г. захар
2 големи или три по-малки ябълки
Натрошете бисквитите на ситни трохи. Най-хитрият метод е да ги сложите в пликче и да ги минете отгоре с точилката. Отделете лъжица – две за поръсване върху ябълките, а към основното количество добавете разтопеното масло, едно цяло яйце и един белтък. Разбъркайте с лъжица, докато се получи хомогенна смес. Разстелете я на дъното на правоъгълна форма за печене. Разбийте сметаната със захарта, останалото цяло яйце и жълтъка. Не е нужно да стават на крем, просто да се поразпенят малко. Обелете и почистете ябълките, нарежете на резени. Подредете ги върху бисквитената смес, посипете с отделените бисквитени трохи и залейте със сметанено - яйчената смес.
Изпечете в предварително загрята до 180º С фурна за около 35-40минути, като 5 минути преди края на печенето можете да поръсите повърхността на флана с малко едра кафява захар.
200 – 250 grams tea biscuits
50 g butter
3 eggs
250 g. fresh cream
50 g sugar
2 large or 3 small apples
Break the biscuits to fine crumbs. The most tricky method is to put them in a bag and pass them on top with a rolling pin. Take a side a spoon or two for sprinkling on apples and add to the principal amount the melted butter, one whole egg and one egg white. Stir with a spoon until homogeneous mixture. Spread it on the bottom of a rectangular baking form. Beat cream with sugar, the remaining whole egg and the egg yolk. No need to become a tick cream, simply stir it for a while. Peel and clean the apples, cut into slices. Arrange them on the biscuit mixture, cover with the biscuits crumbs and pour the egg mixture.
Bake in preheated to 180ºC oven for about 35-40 minutes, 5 minutes before end of baking you can sprinkle the surface of the flan with a little bit of brown sugar.
Какво ви трябва за един флан с рамери 18-26 см:
200 – 250 г. чаени бисквити
50 г. масло
3 яйца
250 г. сметана
50 г. захар
2 големи или три по-малки ябълки
Натрошете бисквитите на ситни трохи. Най-хитрият метод е да ги сложите в пликче и да ги минете отгоре с точилката. Отделете лъжица – две за поръсване върху ябълките, а към основното количество добавете разтопеното масло, едно цяло яйце и един белтък. Разбъркайте с лъжица, докато се получи хомогенна смес. Разстелете я на дъното на правоъгълна форма за печене. Разбийте сметаната със захарта, останалото цяло яйце и жълтъка. Не е нужно да стават на крем, просто да се поразпенят малко. Обелете и почистете ябълките, нарежете на резени. Подредете ги върху бисквитената смес, посипете с отделените бисквитени трохи и залейте със сметанено - яйчената смес.
Изпечете в предварително загрята до 180º С фурна за около 35-40минути, като 5 минути преди края на печенето можете да поръсите повърхността на флана с малко едра кафява захар.
Хубава рецепта -зимата обичам всякакви рецепти с ябълки.И тази я добавям към любими.
ОтговорИзтриванеМале, това изглежда страхотно!!! Трябва непременно да го направя!
ОтговорИзтриванеМного лесна и като гледам съставките вкусна рецепта, която ще пробвам тези дни :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави Лати!
Your food styling and pictures are simply gorgeous.
ОтговорИзтриванеWhat a beautiful blog. Such delicious recipes and superb photos
ОтговорИзтриване