вторник, 21 февруари 2012 г.

Focaccia all' anconetana



350 г брашно
150-170 мл вода
80 г пармиджано
40 г пекорино
80 г ементал
1 ч.л. сол
2 ч.л. запар
2 яйца
1 с.л. зептин
7 г суха мая
морска сол, сушени зелени подправки

Маята се разтваря в 70 мл вода, добавят се 100 г брашно, покрива се с кърпа. Сирената се настъргват, смесват се с разбитите яйца. Към маята се добавя останалото брашно, водата и солта, захарта, зехтина. Накрая се добявят яйцата със сиренето и се омесва тесто. Разделя се на две части, намазват се със зехтин, срязват се отгоре на кръст и се оставят да втасват около 1 ч. Топките се разточват на кора с дебелина ок. 1 см, правят се отгоре дупки с пръст, наръсват се със сол и подправки. Пече се на 210С - 15'.

Няма коментари:

Публикуване на коментар