Cake Raspberry Paris ⚘ Торта Малинов Париж
For the cake layers:
6 eggs
180gr granulated sugar
140gr flour
40gr cocoa
For the creme:
0.5l whole cream
300gr chocolate
For filling:
300gr raspberries
300ml raspberry juice
Beat yolks with sugar to pale and thick cream. Beat the egg whites to stiff peaks. Mix egg whites and yolks thoroughly with a wooden spoon, add the sifted flour and cocoa, stir gently. Pour the dough in a buttered form. Bake in preheated oven to 180 degrees. Once the cake is cool, cut into two thin layers.
Heat cream until almost boiling, add the broken chocolate and stir until a smooth mixture. Allow to cool well - the best all night.
Place one cake layer in a cake form, toss with half of the juice. Divide the cream into two parts, one part beat with mixer until a fluffy cream, and then apply on the cake layer. Arrange raspberries on top (preserve the most beautiful to decorate the cake), place the second layer, toss with the rest of the juice.
Cover the cake sides and top with second half of the cream (beaten slightly), sprinkle with chocolate chips and decorate with the raspberries.
Serve with Champagne or Prosecco.
За блата:
6 яйца
180г кристална захар
140г брашно
40г какао
За крема:
0.5л пълномаслена сметана
300г натурален шоколад
За пълнеж:
300г малини
300мл малинов сок
Разбийте жълтъците със захарта на крем. Разбийте белтъците на твърд сняг. Смесете внимателно белтъците и жълтъците с дървена лъжица, добавете пресятото брашно и какаото, объркайте внимателно. Изсипете тестото в намаслена форма. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна. Щом блатът се охлади, разрежете на два тънки блата.
Загрейте сметаната почти до кипване, добавете натрошения шоколад, разбъркайте до получаване на гладка смес. Оставете да изстине добре – най-добре цяла нощ.
Поставете единия блат в чиния, сиропирайте с половината от сока. Разделете крема на две части, разбийте едната част с миксер до получаване на пухкав крем, и я нанесете върху блата. Наредете отгоре малините (оставете си най-красивите за декор), поставете и втория блат, сиропирайте с останалия сок.
Покрийте тортата отстрани и отгоре с втората половина от крема (разбит съвсем леко), поръсете с шоколадов чипс и декорирайте с отделените малини. Сервирайте с шампанско или просеко.
6 eggs
180gr granulated sugar
140gr flour
40gr cocoa
For the creme:
0.5l whole cream
300gr chocolate
For filling:
300gr raspberries
300ml raspberry juice
Beat yolks with sugar to pale and thick cream. Beat the egg whites to stiff peaks. Mix egg whites and yolks thoroughly with a wooden spoon, add the sifted flour and cocoa, stir gently. Pour the dough in a buttered form. Bake in preheated oven to 180 degrees. Once the cake is cool, cut into two thin layers.
Heat cream until almost boiling, add the broken chocolate and stir until a smooth mixture. Allow to cool well - the best all night.
Place one cake layer in a cake form, toss with half of the juice. Divide the cream into two parts, one part beat with mixer until a fluffy cream, and then apply on the cake layer. Arrange raspberries on top (preserve the most beautiful to decorate the cake), place the second layer, toss with the rest of the juice.
Cover the cake sides and top with second half of the cream (beaten slightly), sprinkle with chocolate chips and decorate with the raspberries.
Serve with Champagne or Prosecco.
За блата:
6 яйца
180г кристална захар
140г брашно
40г какао
За крема:
0.5л пълномаслена сметана
300г натурален шоколад
За пълнеж:
300г малини
300мл малинов сок
Разбийте жълтъците със захарта на крем. Разбийте белтъците на твърд сняг. Смесете внимателно белтъците и жълтъците с дървена лъжица, добавете пресятото брашно и какаото, объркайте внимателно. Изсипете тестото в намаслена форма. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна. Щом блатът се охлади, разрежете на два тънки блата.
Загрейте сметаната почти до кипване, добавете натрошения шоколад, разбъркайте до получаване на гладка смес. Оставете да изстине добре – най-добре цяла нощ.
Поставете единия блат в чиния, сиропирайте с половината от сока. Разделете крема на две части, разбийте едната част с миксер до получаване на пухкав крем, и я нанесете върху блата. Наредете отгоре малините (оставете си най-красивите за декор), поставете и втория блат, сиропирайте с останалия сок.
Покрийте тортата отстрани и отгоре с втората половина от крема (разбит съвсем леко), поръсете с шоколадов чипс и декорирайте с отделените малини. Сервирайте с шампанско или просеко.
Привет!
ОтговорИзтриванеТортата изглежда много апетитна ,ммм да имаше едно пърченце към следобедното ми кафенце...
Като се зачетох по надолу видях , че не е никак трудна и този ганашшш ,любим ми е...
Мерси за хубавата идея!
Оооооооооо .............
ОтговорИзтриванеБез думи!
Прекрасна е :)
ОтговорИзтриванеСъвършена...
ОтговорИзтриванеАз... думи нямам!
ОтговорИзтриванеблагодаря ви :-) много красноречиви коментари :-)
ОтговорИзтриванеЛоис, страхотна е! :) Останалото е мълчание...
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Луис, защо няма разрез...прекрасна е! Изглежда много добре, представям си вкуса на шоколад и малини.
ОтговорИзтриванеда, така стана, че остана без разрез. И мен ме е яд доста, но имаше по-важни неща в тоя момент.
ОтговорИзтриванеДруг път :-)
Мира блаодаря ти!
it is an amazing cake, beautiful and it seems to be tasty as well
ОтговорИзтриванеI can't stop staring at it
I would serve with prosecco - with cranberries
greetings
Thank you, Nina! I really regret that there's no picture of a cut piece... it was beautiful with the raspberries showing out. I think it will be great whit cranberries too!
ОтговорИзтриванеI regret too :) there is another reason to make it once again ;)
ОтговорИзтриванеI really love sides of the cakes - it really require manual skills - I don't have them - unfortunately
That looks so good Lois! Beautiful shot too... Makes me want to dive right in!
ОтговорИзтриванеThank you, Junglefrog! Your words make me so glad :-)
ОтговорИзтриванеИзглежда страхотно, Лоис - някак непретенциозно елегантна. Със сигурност ще я пробвам! Само имам нужда от малко уточнение - с какъв диаметър е формата, в която печеш блата?
ОтговорИзтриванерецептата е за стандартна 26см форма. Можеш да го направиш и в по-малка, и тогава може да се разреже на 3 блата. Но пък ще трябва да се увеличи количеството на крема...
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Лоис! Надявам се да и дойде времето скоро :)
ОтговорИзтриванеTortata stana to4no kato tazi na snimkata..:)
ОтговорИзтриванеStrahotno vkusna i efektna.
Lois, blagodarnosti i komplimenti ot cqloto femili!
:) радвам се!
ОтговорИзтриванеЛюбима комбинация :) Прекрасна снимка!
ОтговорИзтриванеблагодаря, Габи :)
Изтриване