четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Fudge with Baileys and Marshmallows ༅ Фъдж с Бейлис и Маршмелоус

Тази вечер - бързо включване с една изкусителна рецепта за десерт :-). Без печене, без сложнотии.
Шоколад, много шоколад! Ако някой се почувства призован да търчи до магазина по спешност, моля да ме извините, но напоследък до публикациите в блога стигам все по късна доба... Не че нарочно :-)
Имайте предвид, че става извънредно сладко, и трябва да се дозира умерено, в противен случай води до пристрастяване :-)))

И така, какво ви трябва:
50мл Бейлис
200г черен шоколад, едро нарязан
20г масло
100г подсладено кондензирано мляко
50г несолен шамфъстък, обелен
75г едро начупени маслени бисквити
100г мини маршмелоуз (или обикновени, нарязани)
120г бял шоколад, едро нарязан

Сложете бейлиса, начупения черен шоколад, маслото и кондензираното мляко в купа, поставена на водна баня, и ги разбъркайте, докато шоколадът се разтопи, и сместа стане гладка. Махнете от огъня и оставате да се охлади. Добавете в сместа ядките, натрошените бисквити, нарязаните маршмелоуз и 100г от белия шоколад. Разбъркайте внимателно, и разстелете сместа във форма с размери около 8х20см, предварително застлана с хартия за печене. Охладете за няколко часа в хладилник. Разтопете внимателно останалия бял шоколад и го излейте на тънки шарки върху фъджа. Оставете да се втвърди отново и нарежете внимателно на парчета. Сервирайте с чаша от любимия си диджестив.


EVA magazine, October 2010


Tonight - quick turn with a tempting recipe for dessert :-). No baking, no complicated things.
Chocolate, a lot of chocolate! If someone feels called to run to the store in an emergency, please excuse me, but lately I come to blog posts increasingly late at night ... Not that I make this on purpose :-)
Note that this desert results extremely sweet, and should be dosed sparingly, otherwise may be addictive :-)))

50ml Baileys
200g dark chocolate, coarsely chopped
20g butter
100g sweetened condensed milk
50g unsalted pistachios, peeled
75d butter biscuits, crushed
100g mini marshmallows (or regular size, cut)
120g white chocolate, coarsely chopped

Place the Baileys, chopped dark chocolate, butter and condensed milk in a bowl placed in a water bath and stir until chocolate is melted and mixture is smooth. Remove from heat and let it cool. Add mixed nuts, crushed biscuits, marshmallows and 100g chopped white chocolate. Mix gently and spread the mixture in the form of approximately 8h20sm previously covered with baking paper. Refrigerate for several hours. Melt remaining white chocolate gently and pour into thin stripes on top of the fudge. Allow the white chocolate to harden again and carefully cut into pieces. Serve with a glass of your favorite digestive.

13 коментара:

  1. Няма да отида до хладилника за парче шоколадова торта, няма, няма, няма!

    Ох, Луис, казвала ли съм, че тази снимка страшно много ми харесва! Цветовете са просто страхотни!

    А от къде намери мини маршмелоуз?

    ОтговорИзтриване
  2. Mammamia che bellezza!! Molto bella presentazione, Lois, brava!
    Un bacione

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна идея! И много красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
  4. @ Ирина: не са мини, обисновени големи, които нарязах. Избрах си едни завъртяни с много цветове :)

    @Oxana: grazie mille, un bacio anche a te!

    @ Светлана: Благодаря ти много!

    ОтговорИзтриване
  5. Мног идейно и красиво!
    Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Така скоро няма да спрем да ядем шоколад в къщи. Не, така никога няма да спрем. Адски изкушаващо!

    ОтговорИзтриване
  7. @Мария, благодаря ти.

    @Катрин, хахахах, ами то, какво да ти кажа... няма да съм сама в изкушенията я :-)

    @Valkocompany, thank you.

    and you, anonymous :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Привет! Пиша за пръв път, но чета доста честичко. Повода е, да споделя, че направих този фъдж и стана прекрасен. А освен това е и бърз и лесен. Замених Бейлиса с друг ликьор с подобен вкус, защото това имах у дома, употребих и маршмерлоуза, купен преди време за покритие.

    ОтговорИзтриване
  9. ооо, чудеснооо, радвам се много, когато получа отзив за някоя рецепта. Този сладкиш е наистина много лесен, и търпи всякакви импровизации - всеки път различен :-)

    ОтговорИзтриване