Caramelized Pear & Rucolla Salad With Goat Cheese and Raspberry Vinegrette ๑ Салата от карамелизирани круши и рукола с козе сирене и малинов дресинг
(За 4 порции)
4 резена прошуто или хамон
20г масло
2 големи круши Уилямс, почистени от семките и нарязани на резени
1с.л. кафява захар
1 с.л.малинов оцет
2с.л. орехово олио или качествен зехтин
1с.л. дижонска горчица
1 връзка рукола, едро нарязана
2с.л. печени орехови ядки, едро начупени
50г козе сирене
Запечете прошутото на сух тиган, докато стане хрупкаво и се зачерви. Стопете маслото в тигана на силен огън. Сложете нарязаните круши, поръсете със захарта и гответе 2-3 минути, като внимателно ги обръщате, за да се карамелизират леко. Отдръпнете от огъня. Смесете малиновия оцет, олиото и горчицата и разбийте добре, подправете със сол и черен пипер. Аранжирайте руколата и крушите в чинии, поръсете с натрошеното прошуто и орехи, добавете късчета козе сирене. Залейте с дресинга и сервирайте веднага.
(Serves 4)
4 slices prosciutto or hamon
20g butter
2 large pears William, seeds removed and sliced
1tbs brown sugar
1tbs raspberry vinegar
2tbs walnut or olive oil
1tbs Dijon mustard
1 bunch arugula, coarsely chopped
2tbs roasted walnuts, coarsely chopped
50g goat cheese
Bake prosciutto in a dry skillet until crispy and brown. Melt butter in skillet over high heat. Put sliced pears, sprinkle with sugar and cook for 2-3 minutes, carefully turning them over to lightly caramelize. Pull from heat. Combine raspberry vinegar, oil and mustard and stir well, season with salt and pepper. Arrange arugula and pears in dishes, sprinkle with crushed walnuts and prosciutto, add bits of goat cheese. Pour the dressing and serve immediately.
4 резена прошуто или хамон
20г масло
2 големи круши Уилямс, почистени от семките и нарязани на резени
1с.л. кафява захар
1 с.л.малинов оцет
2с.л. орехово олио или качествен зехтин
1с.л. дижонска горчица
1 връзка рукола, едро нарязана
2с.л. печени орехови ядки, едро начупени
50г козе сирене
Запечете прошутото на сух тиган, докато стане хрупкаво и се зачерви. Стопете маслото в тигана на силен огън. Сложете нарязаните круши, поръсете със захарта и гответе 2-3 минути, като внимателно ги обръщате, за да се карамелизират леко. Отдръпнете от огъня. Смесете малиновия оцет, олиото и горчицата и разбийте добре, подправете със сол и черен пипер. Аранжирайте руколата и крушите в чинии, поръсете с натрошеното прошуто и орехи, добавете късчета козе сирене. Залейте с дресинга и сервирайте веднага.
(Serves 4)
4 slices prosciutto or hamon
20g butter
2 large pears William, seeds removed and sliced
1tbs brown sugar
1tbs raspberry vinegar
2tbs walnut or olive oil
1tbs Dijon mustard
1 bunch arugula, coarsely chopped
2tbs roasted walnuts, coarsely chopped
50g goat cheese
Bake prosciutto in a dry skillet until crispy and brown. Melt butter in skillet over high heat. Put sliced pears, sprinkle with sugar and cook for 2-3 minutes, carefully turning them over to lightly caramelize. Pull from heat. Combine raspberry vinegar, oil and mustard and stir well, season with salt and pepper. Arrange arugula and pears in dishes, sprinkle with crushed walnuts and prosciutto, add bits of goat cheese. Pour the dressing and serve immediately.
Тази рецепта звучи много вкусно. С любими съставки. Единствено козето сирене се чудех дали може да се замени с бри или с нещо друго? Поздрави и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеМоже да се замени с каквото си поискаш, разбира се, пармиджано е добър вариант, горгонзола долче, камамбер, синьо сирене, всичко става :-)
ОтговорИзтриванестрахотка снимка, ти ли я направи или от списание EVA ?
ОтговорИзтриванеКанди :-)
ОтговорИзтриванене бих публикувала чужда снимка в авторския си фото-блог :-)
Снимката е моя, както и публикацията в EVA.