понеделник, 11 октомври 2010 г.

Tarts with eggs, bacon & cottage cheese Ꭶ Тарти с яйце, бекон и котидж сирене

IMG_8995_5585w

(Serves 4)
500g puff pastry, thawed
100g (4 slices) bacon, cut into dice
1 box (200g) Cottage cheese
4 eggs
Arugula leaves, for serving
black pepper, freshly ground

Preheat oven to 200 degrres and lay a baking tray with baking paper. Using a saucer or bowl cut 4 rounds of dough with a diameter of about 12-13 cm. Transfer on the baking tray, then with a knife make about 2cm tick board in each circle without cutting the dough to the bottom. Prick inside the tarts with a fork and refrigerate for 10 minutes.
Bake bacon in a dry pan until crispy.
Fill the base of each tart with cottage cheese, put a bit of bacon, do not go beyond the middle. Bake for about 8 minutes until the sides of the tart rise. Press the middle with the back of a spoon, and break into the center of each an egg. Return to oven for another 5-7 minutes until the eggs are ready and the dough acquires a golden color. Sprinkle with freshly ground black pepper and serve with rocket leaves.

IMG_9001w

(За 4 тарти)
500г бутер тесто, размразено
100г (4 резена) нетлъст бекон, нарязан на зарчета
1 кутия (200г) Котидж сирене
4 яйца
листа рукола, за сервиране
черен пипер, прясно смлян

Загрейте фурната на 200градуса, и застелете тава с хартия за печене. С помощта на купичка или чинийка изрежете от тестото 4 кръга с диаметър около 12-13см. Пренесете ги върху застланата с хартия тава, след това с нож направете около двусантиметров борд във всеки кръг, без да срязвате тестото до край. Набодете вътрешността на тартите нагъсто с вилица и охладете за 10 минути.
Запечете бекона на сух тефлонов тиган докато стане хрупкав.
Напълнете основата на всяка тарта с котидж сирене, сложете по малко от бекона, като се стремите да не излизате извън очертанията на ръбчето. Запечете за около 8 минути, докато стените на тартите се надигнат. Натиснете средата с опакото на лъжица, и счупете в средата по едно яйце. Върнете във фурната за още около 5-7 минути, докато яйцата станат готови и тестото придобие златист цвят. Поръсете с прясно смлян черен пипер и сервирайте с листенца рукола.



EVA magazine, October 2010

4 коментара:

  1. Страхотно е!!! Благодаря за рецептата! Уникално красиви неща има тука...

    Аз съм Винцето от форума:')))))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Миглена/Винце :-)
    Радвам се, че ти харесва!

    ОтговорИзтриване
  3. Лоис, тартите са много примамливи! Хубава и вкусна рецепта, ще я пробвам.
    Но това, което ме накара да затая дъх са снимките. Ще ми се някога (явно ще е в далечното бъдеще) да мога да ги докарам поне на една десета от твоето ниво.
    Хубава нова седмица изпълнена с приятни емоции!

    ОтговорИзтриване
  4. Лети, благодаря ти! Сигурна съм, че ще се справиш :-)

    ОтговорИзтриване