вторник, 5 април 2011 г.

Salmon with green asparagus & spring potatoes ○ Сьомга със зелени аспержи и пролетни картофки

Salmon with green asparagus & spring potatoes

За две порции
Две парчета филе от сьомга, по 200г всяко
12 пресни зелени аспержи
12 дребни червени картофа
100мл сметана
див лук
80мл зехтин екстра върджин
40мл лимонов сок
смляна морска сол
смлян бял пипер
1 лимон

Salmon with green asparagus & spring potatoes



Поставете филетата от сьомга в незалепващ съд и изпечете в загрята до 200градуса фурна за около 8-10минути.
Сотирайте картофите цели, след което ги нарежете на кръгове. Поширайте аспержите за минута – две във кипяща вода, подправена със сол и лимонов сок.
Разбийте сметаната леко, колкото да добие кремообразна консистенция.
Разбийте зехтина, лимоновия сок (може да добавите и лъжичка горчица), подправете със сол и бял пипер.
Аранжирайте ястието, като сложите по едно филе във всяка чиния, добавете нарязани картофи, полейте ги със сметановия сос, а върху аспержите и рибата сипете от лимоновия винегрет. Поръсете с нарязан на ситно див лук и дребни късчета лимон.


3 коментара:

  1. Лоис, изглежда прекрасно! :) Това е едно от ястията, заради които чакам сезона на аспержите. Снимките ти са направо великолепни!
    Поздрави и хубав край на седмицата!

    ОтговорИзтриване