Tagliatelle with Salmon & Green Asparagus ♡ Талятеле със сьомга и зелени аспержи
Добро утро, добро утро! Макар и април да не е точно както си го представях, все пак черешите цъфтят и вече дори облачната светлина е друга :-)
Искам днес да споделя с вас една от любимите си рецепти, в която няма нищо принципно невиждано, но за мен е винаги белег на разкош и ми носи неизменно удоволствие.
Талятеле със сьомга и аспержи, леко поляти със сматанов сос - просто и бързо, но изящно ястие, което може да се поднесе както на официална трапеза, така и да се хапне набързо пред лаптопа (това е принципно вредно, и все едно не съм го казала).
Трябват ви (за две порции):
около 160г суха паста - аз го предпочитам с талятеле, но може да използвате и друг вид, примерно лингуини, капелини, а ако си правите домашна паста, защо не и малфате?
Около 200 г сьомга, като тук можете да експериментирате както с пушена, така и с маринована или пък с остатъците от печената, поширана или както там обичате да приготвяте сьомгата.
Десетина зелени аспержи, за предпочитане да са пресни, но в краен случай може да прибегнете и до замразените (ъъъхххх... кога ли засадените миналото лято аспержи ще дадат плодове?)
Една чаша сметана, малко див лук, зехтин, черен пипер, сол.
Сварете пастата според указанията на опаковката и отцедете.
Накъсайте сьомгата на средно големи късчета. Почистете аспержите и ги нарежете на няколко парчета, поширайте за минута-две, след което ги глазирайте с лъжица зехтин. Кипнете сметаната в малък съд, колкото леко да се редуцира, подправете със сол и черен пипер.
Готови сте да аранжирате - разпределете талятелите в чинии, отгоре сложете късчета сьомга, полейте със сметановия сос, и аранжирайте аспержите. За финал поръсете с дребно нарязан див лук.
Искам днес да споделя с вас една от любимите си рецепти, в която няма нищо принципно невиждано, но за мен е винаги белег на разкош и ми носи неизменно удоволствие.
Талятеле със сьомга и аспержи, леко поляти със сматанов сос - просто и бързо, но изящно ястие, което може да се поднесе както на официална трапеза, така и да се хапне набързо пред лаптопа (това е принципно вредно, и все едно не съм го казала).
Трябват ви (за две порции):
около 160г суха паста - аз го предпочитам с талятеле, но може да използвате и друг вид, примерно лингуини, капелини, а ако си правите домашна паста, защо не и малфате?
Около 200 г сьомга, като тук можете да експериментирате както с пушена, така и с маринована или пък с остатъците от печената, поширана или както там обичате да приготвяте сьомгата.
Десетина зелени аспержи, за предпочитане да са пресни, но в краен случай може да прибегнете и до замразените (ъъъхххх... кога ли засадените миналото лято аспержи ще дадат плодове?)
Една чаша сметана, малко див лук, зехтин, черен пипер, сол.
Сварете пастата според указанията на опаковката и отцедете.
Накъсайте сьомгата на средно големи късчета. Почистете аспержите и ги нарежете на няколко парчета, поширайте за минута-две, след което ги глазирайте с лъжица зехтин. Кипнете сметаната в малък съд, колкото леко да се редуцира, подправете със сол и черен пипер.
Готови сте да аранжирате - разпределете талятелите в чинии, отгоре сложете късчета сьомга, полейте със сметановия сос, и аранжирайте аспержите. За финал поръсете с дребно нарязан див лук.
Прелестни цветове, любима храна, насъщен блог. Изкуство, Лоис.
ОтговорИзтриванеблагодаря ти, Диди!
ОтговорИзтриванеЛоис, отново предлагаш проста, но красива рецепта :) Страхотна е!
ОтговорИзтриванеПодрави и хубав празник!
Really nice combination. Salmon eggs and asparagus work vvery well for a sandwich or in a breakfast
ОтговорИзтриванеhttp://kitchenvoyage.blogspot.com/