Лятна вечеря през май :-)

Здравейте, здравейте, надявам се да не сте ме забравили през дългото време, в което ме нямаше?
Преди да ви разкажа къде бях, докато не бях тук, искам да споделя с вас любимата си храна за това време на годината - млади картофки, задушени със зехтин, и подправени с копър.Отивате на пазара, оглеждате продавачите, и си избирате най-симпатичния от всички тях. Това е много важно, защото той (тя) трябва да е готов да ви разреши да се ровите в чувала му с пресни картофки, за да си изберете най-най-най-мъничките от тях, а това понякога може да бъде мнооооогооо дълъг процес :-)
Така, купувате си картофки, купувате си връзка копър, може да се огледате и за доматки, и за зелено лукче, (те ще се превърнат в прекрасна салата, придружаваща картофките), пък накрая можете да си купите и малко ягоди.Прибирате се в къщи, измивате картофките и ги слагате с малко водичка и малко зехтин в една тенджера, да поврат, да се задушат, и накрая да се превърнат в едни меки златисти душички. Добавяте още малко зехтин, (ако водата не е извряла, излейте я внимателно преди да добавите още зехтин), и с леко разтръскване на съда ги позавъртете няколко пъти. Прехвърлете картофките в купа, нарежете копъра, наръсете го отгоре. Можете да импровизирате с подправките - чесън, лук, сирене, черен пипер. Аз лично ги поднесох с няколко люспи пармиджано, придружени от свежа салата от домати, зелен лук, моцарела и маслини.Така...сега. Ето че дойде и моментът за десерта! Нали ви казах да си купите и ягоди?

Коментари

 1. Великолепен пост, зареди ме с невероятно настроение за доста време напред. Благодаря! Между другото това е една от любимите ми комбинации за това време то годината...

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря, радвам се, че се е харесал.

  ОтговорИзтриване
 3. No idea what you're saying but I absolutely love the first photo! Beautiful!

  ОтговорИзтриване
 4. Well, yes, Google translate doesn't work very much... But, fresh spring potatoes, stewed with olive oil and seasoned with garlic and some dill are not so hard to imagine :-)
  I'm glad you like my pics!

  ОтговорИзтриване
 5. Здравей,Lois!
  С голямо удоволствие разглеждам блога ти и черпя идеи от него.С радост ти предлагам

  http://hihonas.blogspot.com/2009/05/bambi-internet-friendship-award.html

  Поздрави,Краси /teilor/

  ОтговорИзтриване
 6. Съжалявам много,не се получи връзката.

  ОтговорИзтриване
 7. Може да те нямаше обаче какво завръщане направи :-)
  Сега трябва да правя картофи и салата! :-)

  ОтговорИзтриване
 8. Любимата ми пролетна вечеря ;-))

  ОтговорИзтриване
 9. В блога ми има награда за теб :) http://zoraeos.blogspot.com/2009/05/blog-post_28.html

  ОтговорИзтриване
 10. С огромно удоволствие ти предлагам още есна награда!
  Ще чакам да си я вземеш!
  hihonas.blogspot.com

  Поздрави ,Краси

  ОтговорИзтриване
 11. И аз се нареждам с предложенията за награди.Очаква те една и при мен:
  Подаръk за приятелите * Gift for the friends.Заповядай да си я вземеш.Целувки!

  ОтговорИзтриване
 12. lois, това е много апетитен пост. Ще пробвам картофите по твоя начин (макар вече мънички да няма). Правила съм ги всякак, но не и с варене преди задушаването. Много хубава средиземноморска салата също. Поздрави и приятна седмица!

  ОтговорИзтриване
 13. благодаря ти, Станимира, надявам се да ти хареса. Все още се намират тук-там дребосъци, но става и с едри картофи, нарязани, лошото е, че се поразрошват и нямат много фасон, но пак е вкусно!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации