Strawberry Milk ● Ягодово мляко
In early summer, when the days are long and the nights - warm, at my home there is a favorite drink of ours - and it has to be served with much ice, and many straws. In the season of strawberries - what else, if not strawberry milk?
What do you need:
Milk or Yogurth
Strawberries
Vanilla stick
Sugar
If you use yogurt, stir it with some water and sugar until smooth. If you use fresh milk, bring it to the boil with the vanilla stick and some sugar, and then let it chill. Cut the strawberries and pour over the milk. Leave it for two hours in the fridge for the milk to absorb the aroma of strawberries.
Serve in glasses, with ice, and if you have some fresh mint –use it to decorate!
В началото на лятото, когато дните са дълги, а нощите – топли, у дома имаме любима напитка, която се поднася с парченца лед, и много сламки. В сезона на ягодите – какво друго, ако не ягодово мляко?
Какво ви трябва:
Мляко – прясно или кисело
Ягоди
Пръчка ванилия
Захар
Ако млякото е кисело, го разбийте с малко вода и захар на гладък айран. Ако пък е прясно, го сварете с пръчка ванилия и малко захар, и след това го охладете. Нарежете ягодите на парченца, и ги залейте с млякото. Оставете съда за час –два в хладилника, за да поеме млякото аромата на ягодите.
Сервирайте в стъклени чаши, с много лед, и ако имате стръкчета мента – непременно ги използвайте!
What do you need:
Milk or Yogurth
Strawberries
Vanilla stick
Sugar
If you use yogurt, stir it with some water and sugar until smooth. If you use fresh milk, bring it to the boil with the vanilla stick and some sugar, and then let it chill. Cut the strawberries and pour over the milk. Leave it for two hours in the fridge for the milk to absorb the aroma of strawberries.
Serve in glasses, with ice, and if you have some fresh mint –use it to decorate!
В началото на лятото, когато дните са дълги, а нощите – топли, у дома имаме любима напитка, която се поднася с парченца лед, и много сламки. В сезона на ягодите – какво друго, ако не ягодово мляко?
Какво ви трябва:
Мляко – прясно или кисело
Ягоди
Пръчка ванилия
Захар
Ако млякото е кисело, го разбийте с малко вода и захар на гладък айран. Ако пък е прясно, го сварете с пръчка ванилия и малко захар, и след това го охладете. Нарежете ягодите на парченца, и ги залейте с млякото. Оставете съда за час –два в хладилника, за да поеме млякото аромата на ягодите.
Сервирайте в стъклени чаши, с много лед, и ако имате стръкчета мента – непременно ги използвайте!
Лоис, поздравления за прекрасното ти завръщане!Липсваш!Знаеш, че следя всичко в блога ти с голяма удоволствие!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Кеми
What a beautiful recipe! I am so glad to find your blog! So many things to drool over!
ОтговорИзтриванеPretty pretty!
ОтговорИзтриванеMmmm, lovely idea and a great way to use up strawberries (those elusive times when there are some left that is!)
ОтговорИзтриванеKitty