Extraordinary post, no pictures © Извънредна публикация, без снимки

Не ми се вярваше, че някога ще ми се наложи да го направя, но ето че този момент дойде. Искам да се извиня на всички вас, редовни и нередовни читатели на този фото-кулинарен блог, защото от тук нататък снимките, които ще публикувам, ще бъдат с още по-големи и по-видими авторски знаци. Случаите на небрежно присвояване на снимки и рецепти стават все по-чести и по-брутални. Тъй като не желая да губя време и емоции в тази посока, това е моят начин да се опитам да противодействам на плагиатството.

I haven’t thought that I will ever have to do it, but obviously the time has come. I want to apologize to all of you, regular and irregular readers of this photo culinary blog, that from now on the photos I will publish will be marked with even greater and more visible copyright marks. The cases of negligent misappropriation of photos and recipes are becoming more frequent and more brutal. Since I do not want to waste time and emotions in this direction, this is my way to try to combat plagiarism.

Коментари

 1. Това е проблем, който явно няма решение тук в България. Най-лошото е че хората мислят по този начин - интернет е за всички и всичко там е наше. За съжаление.
  Културните хора питат: Може ли? Останалите, крадат.

  ОтговорИзтриване
 2. Хората не ценят собствения си труд, какво остава за чуждия. Наистина е жалко, защото това е посегателство към старанието на някой да направи нещо красиво. Мисля, че читателите ти ще разберат защо ще предприемеш по-драстички мерки спрямо крадците, но трябва ли да се стига до тук? Явно да.

  ОтговорИзтриване
 3. Йоана, Ирина, благодаря за мненията ви. Да, за съжаление не можем да се справим по друг начин. Ако ще ви успокоя, не е само тук. В Италия също страдат - Паолета от Анис и Канела е повела истинска война срещу плагиатите, мога само да й се възхищавам.
  Ирина, много приятен блог, не го бях виждала до сега?!

  ОтговорИзтриване
 4. Съжалявам, че така се е получило. Снимките ти са страхотни! Редовно следя рецептите,защото са изпълними и добре си описала процеса. Безумно е да се крадат снимки и изобщо каквото и да е авторско,но неможещите хора го правят. Напълно в правото си си да защитиш труда си.

  ОтговорИзтриване
 5. Решението,което си взела е чудесно и правилно.Дано помогне.Всички страдаме от това. Снимките ти са толкова хубави,толкова "вкусни",че те затова и го правят.Блогът ти е повече от прекрасен,за мен е чест и истинско удоволствие да го следя.Продължавай да ни радваш - нас,ценителите на изкуството ти.

  ОтговорИзтриване
 6. много ви благодаря за хубавите думи, Йоли, Анонимен :-)
  При всички случаи всички ние ще продължим (надявам се) да си снимаме и да си презентираме рецептите, защото правим нещо, което обичаме.
  Пък плагиатите...какво за тях. Тъжни души.

  ОтговорИзтриване
 7. o da, opredeleno ne e bulgarski patent
  suvsem naskoro v edna rabotna reshta matza koiato se zanimava s komunikatzii iztursi - "ako vi tribvat snimki vzimaite si ot flikr"
  opredeleno tribvat golemi i trudni z amahane znatzi

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации