Fusion party ♡ Фюжън парти
Този път ви предлагам да не готвим, а да се забавляваме! За да стане успешно едно парти, не е нужно да се въртим около печката цял ден. По-скоро ни трябват няколко хитри и лесни идейки за парти храна, която може да се приготви бързо и да се хапва с пръсти – така няма да се безпокоите за чинии, прибори и места за сядане. Наредете всичко в шарени цветни плата, гарнирайте с добро настроение и купонът може да започне!
Малки брускети с октопод – купете си предварително сварен октопод, запечете го на грила, нарежете пипалата на кръгове и аранжирайте върху филийки от пълнозърнеста франзела, подправена с чесън и украсете с листа салвия – този вкус ви изпраща направо на някой гръцки остров!
Нарежете няколко плода авокадо на четири, увийте с резен хамон серрано, боднете клонка свеж розмарин, и ги запечетайте за кратко в тиган с малко зехтин – чувате ли вече испанските китари?
Нарежете няколко круши на четвъртинки, изчистете семките. С коктейлна клечка прикрепете към резена круша маслинка, парче сирене бри, и тънък резен брезаола. Можете да променяте съставките както предпочитате – дали ще ни отнесат в Прованс или Тоскана - нали важното е да се забавляваме!
Купете си италиански хляб – най-добре чабата. Нарежете на филийки, капнете струйка зехтин и подправете с нарязан на ситно чесън. Запечете за кратко в загрята фурна или на грил, докато станат златисти. Покрийте всяка филийка с резен ементал или едам, сложете по едно филенце аншоа и декорирайте с каперси и зелени маслини с бадем – експлозията от вкусове ще ви зашемети със сигурност.
Купете букет пресни зелени аспержи, завийте всяка в тясна ивица прошуто и запечете на грил. Поръсете с прясно смлян черен пипер и качествена морска сол – не са нужни други подправки.
Ако не сте се изморили вече, и имате нужда от още идеи – за най-запалените ентусиасти предлагам брускети от полента, запечени на грил и поднесени със сотирани в масло гъби. Направете си полента от царевичен грис – става много бързо. Разстелете на равен слой и оставете да се стегне. След това я нарежете на хапки и запечете за кратко. Сотирайте в масло няколко нарязани печурки и ги аранжирайте върху полентата. Подправете със резенче сушен домат и листенца свежа мащерка – ще се изненадате как вкусовете на тези прости храни се допълват и създават невероятна хармония.
И разбира се, не забравяйте напитките – дали ще бъде студено узо, перно или розе, дали пък ще заложите на сангрия с цитруси или домашна лимонада със стръкчета свежа мента – това решение оставям на вас.
Малки брускети с октопод – купете си предварително сварен октопод, запечете го на грила, нарежете пипалата на кръгове и аранжирайте върху филийки от пълнозърнеста франзела, подправена с чесън и украсете с листа салвия – този вкус ви изпраща направо на някой гръцки остров!
Нарежете няколко плода авокадо на четири, увийте с резен хамон серрано, боднете клонка свеж розмарин, и ги запечетайте за кратко в тиган с малко зехтин – чувате ли вече испанските китари?
Нарежете няколко круши на четвъртинки, изчистете семките. С коктейлна клечка прикрепете към резена круша маслинка, парче сирене бри, и тънък резен брезаола. Можете да променяте съставките както предпочитате – дали ще ни отнесат в Прованс или Тоскана - нали важното е да се забавляваме!
Купете си италиански хляб – най-добре чабата. Нарежете на филийки, капнете струйка зехтин и подправете с нарязан на ситно чесън. Запечете за кратко в загрята фурна или на грил, докато станат златисти. Покрийте всяка филийка с резен ементал или едам, сложете по едно филенце аншоа и декорирайте с каперси и зелени маслини с бадем – експлозията от вкусове ще ви зашемети със сигурност.
Купете букет пресни зелени аспержи, завийте всяка в тясна ивица прошуто и запечете на грил. Поръсете с прясно смлян черен пипер и качествена морска сол – не са нужни други подправки.
Ако не сте се изморили вече, и имате нужда от още идеи – за най-запалените ентусиасти предлагам брускети от полента, запечени на грил и поднесени със сотирани в масло гъби. Направете си полента от царевичен грис – става много бързо. Разстелете на равен слой и оставете да се стегне. След това я нарежете на хапки и запечете за кратко. Сотирайте в масло няколко нарязани печурки и ги аранжирайте върху полентата. Подправете със резенче сушен домат и листенца свежа мащерка – ще се изненадате как вкусовете на тези прости храни се допълват и създават невероятна хармония.
И разбира се, не забравяйте напитките – дали ще бъде студено узо, перно или розе, дали пък ще заложите на сангрия с цитруси или домашна лимонада със стръкчета свежа мента – това решение оставям на вас.
О,Боже ... страхотно меню! Само гледам и преглъщам ... никак не ми е по джоба.Направо ми се плаче ..
ОтговорИзтриванеох. сега направо ми стана неудобно. ама в своя защита ще кажа, че е правено за списание Ева :-) и финансирано съответно :-)
ОтговорИзтриванеСупер готино меню, супер яко списание :) Луис, снимките са страхотни. Благодаря ти за цветовете, преглъщам...
ОтговорИзтриванеИ аз като Йоли преглъщам :)
ОтговорИзтриванеСнимките са повече от прекрасни!
Ми то освен и аз да си попреглъщам, друго не ми остава:) Но пък аз вече имам опит и тук влизам само след вечеря:)
ОтговорИзтриванеай ай... освен да съжалявам, че няма как да ви поканя да го изядем? ама от как ги правих тези неща минаха повече от два месеца, и за мен са само спомен :-)
ОтговорИзтриванеНо пък идва лято, и можем да си направим градинско парти с мноооого ядене :-)
Талантлива си , Лоис, спор няма!!!Имам нужда от красотата , която създаваш, без значение дали ще стигне до стомаха ми.
ОтговорИзтриванеА брускетите с полента са по джоба и по вкуса ми.Прибавих и карамелизиран лук и им се насладих подобаващо.
Хубав празник!!!
Благодаря ти, Вили, радвам се, че съм била полезна поне с част от рецептата :)
ОтговорИзтриванеЧе е скъпо, скъпо е.Че е прекрасно, спор няма. Е, веднъж в годината за някой празник е просто грехота човек да не пробва това меню. После ще компенсираме с икономия и диета. Наистина е страхотно!
ОтговорИзтриванеЛоис, страхотни рецепти и снимки! Просто невероятни! :))) Иначе си открадвам идета за крушите с бри и бресаола :).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
благодаря ви, Мира, darkslayer, радвам се, че ви харесват предложенията ми.
ОтговорИзтриванеТочно за подобни неща си мислех, когато се приготвях за тайно парти за половинката си. Хем свежи идеи търсех, хем бързи за изпълнение. За съжаление, малко късно, но пък колко още събирания с гости мога да организирам... :)
ОтговорИзтриванеВ крайна сметка, мисля, че винаги може да спретнем нещо по-икономично - авокадото може да се нареже на по-ситни парчета, както и крушите, а странните (и непознати за мен) названия, да се заменят с прошуто. :)))
Предложенията на Лоис са насоки, които можем да преподредим по своя си начин, нали така? :))) А аз благодаря за чудесните преложения. :)
Ооо, всичко изглежда страхотно Лоис! Думи нямам!
ОтговорИзтриванеВъзхитително е!!! И аз искам да пробвам всяко от предложенията, само :) признавам - ще позаменя морските елементи :)) с нещо не-морско... Божествени са - и идеите, и снимките - как да им устои човек :)???
ОтговорИзтриванеA lot of Spanish style. i like it!Very good looking tapas http://kitchenvoyage.blogspot.com/
ОтговорИзтриванепо-скоро tapas, не fusion
ОтговорИзтриванеиначе разкошни идеи за mediterranean tapas !:)
ами може и Mezze да се нарече :-)
ОтговорИзтриванеtapas е испанско, а тук са събрани идеи от Турция, през Гърция и Италия, до Франция и Испания :-)
Да се спрем компромисно на Mediterranean Party :-)
Acabo de conocer tu blog de casualidad, me a gustado muchisimo por lo que me quedo de seguidora, espero verte pronto besines
ОтговорИзтриванеmuchisimas gracias por tus palabras buenas, me quedo muy contenta quando alguien ha gustado lo que he hecho, saludos.
ОтговорИзтриванеСупер изглеждат крушите, дано гостите ми ги харесат ;-)
ОтговорИзтриванеValerie :-)
ОтговорИзтриванеСтрахотни предложения! Впечатляващ пост! Поздравления :)
ОтговорИзтриванеИльо, благодаря ти
ОтговорИзтриванеОлеее как изглеждат вкусни или "скусни" както казва моята пленица висчките неща. изобщо не искам да си представям ако си на диета какво може да парви човек.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, поздравления и от мен :)Вчера попаднах на блога ви и вече опитахме брускетите от полента - разкошни се получиха. Благодаря много за вкусната идея :)
ОтговорИзтриване