Pickled grapes with rosemary and pink onion 🍇 Туршия от грозде с розмарин и розов лук
Ако харесвате нестандратните идеи и вкусове, тази рецепта ще ви хареса със сигурност! Сладко-кисела и много ароматна туршия от грозде, която можете да прибавите към различни ястия - от дъската със сирена през салати до бъргъри. С нея ще обогатите арсенала на зимнината, а се прави толкова лесно, че няма да ви отнеме и час.
За да нямате проблеми със съхранението, препоръчвам да използвате сухи стерилизирани буркани и капачки. Измийте ги с гореща вода и ги затоплете във фурната на 100С за десетина мин. Или ги измийте в миялната машина на програмата с максимална температура.
Туршия от грозде с розмарин и розов лук
2 кг грозде, различен цвят, за предпочитане без семки и с тънка ципа
3-4 (или повече) глави розов лук
1 връзка розмарин
дребни лозови листа, по желание
За маринатата
1 пакет Пикант фикс – букет продправки Dr.Oetker
1,75 л вода
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
Измийте и почистете гроздето, откъснете зърната от чепките. Обелете лука и го нарежете на кръгчета.
Подредете в предварително измити буркани, като редувате продуктите. Сложете по едно-две стръкчета розмарин и ако желаете – по един лозов лист във всеки буркан.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин, като бъркате непрекъснато.
Залейте подготвените буркани с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте, ако е необходимо.
Затворете бурканите веднага. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Коментари
Публикуване на коментар