Pink blossom orange-raspberry Easter cake πŸ”…ΠŸΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΎ-ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²Π° вСликдСнска Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°


Ако искатС Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ Π΅Π΄ΠΈΠ½ Ρ€Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π΅Π½ ВСликдСнски дСсСрт, ΠΈΠ»ΠΈ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π° Π·Π° Π΄Ρ€ΡƒΠ³ ΠΏΡ€Π°Π·Π½ΠΈΡ‡Π΅Π½ ΠΏΠΎΠ²ΠΎΠ΄, Ρ‚Π°Π·ΠΈ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΎ-ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²Π° Ρ†Π²Π΅Ρ‚Π½Π° фССрия със сигурност Ρ‰Π΅ Π²ΠΈ харСса.  

Π’ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° сС ΡΡŠΡΡ‚ΠΎΠΈ ΠΎΡ‚ Ρ‚Ρ€ΠΈ Π±Π»Π°Ρ‚Π°, Π΄Π²Π°Ρ‚Π° са ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈ, Π° посрСдата ΠΈΠΌ Π΅ Ρ€Π°Π·ΠΏΠΎΠ»ΠΎΠΆΠ΅Π½ Π΅Π΄ΠΈΠ½ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ². Π‘Π»Π΅ΠΏΠ΅Π½ΠΈ са със сСмпъл пълнСТ ΠΎΡ‚ Ρ€Π°Π·Π±ΠΈΡ‚ΠΈ ΠΊΡ€Π΅ΠΌ сирСнС ΠΈ смСтана, с Π»Π΅ΠΊ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎ-Π²Π°Π½ΠΈΠ»Π΅Π½ Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚.  Π’ Π΄ΠΎΠ±Π°Π²ΠΊΠ° към вкуса Π½Π° малиновия Π±Π»Π°Ρ‚, Π½Π°Π΄ Π½Π΅Π³ΠΎ, ΠΎΠ±Π³ΡŠΡ€Π½Π°Ρ‚ Π² нСТния смСтанов ΠΊΡ€Π΅ΠΌ Π΅ скрит Π΅Π΄ΠΈΠ½ Ρ‚ΡŠΠ½ΡŠΠΊ слой ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅. 

Всичко Ρ‚ΠΎΠ²Π° Π΅ ΡƒΠ²Π΅Π½Ρ‡Π°Π½ΠΎ с ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΈ ΡΡ‚Ρ€ΡŠΠΊΡ‡Π΅Ρ‚Π° ΠΌΠ°Ρ‰Π΅Ρ€ΠΊΠ° ΠΈ Π΄Ρ€Π΅Π±Π½ΠΈ ΠΏΡ€ΠΎΠ»Π΅Ρ‚Π½ΠΈ Ρ†Π²Π΅Ρ‚Ρ‡Π΅Ρ‚Π°, Π° Π°ΠΊΠΎ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° Π΅ Π·Π° Π’Π΅Π»ΠΈΠΊΠ΄Π΅Π½, са Π΄ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Π½ΠΈ Π΄Ρ€Π΅Π±Π½ΠΈ шоколадови Π±ΠΎΠ½Π±ΠΎΠ½ΠΈ - яйчица с Ρ†Π²Π΅Ρ‚Π½Π° Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°.  


Какво Π²ΠΈ трябва Π·Π° Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ Ρ‚Π°Π·ΠΈ Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π° Π·Π° ΠŸΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΎ-ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²Π° вСликдСнска Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°?

Π‘Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ, ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΎΠ±ΠΈΠΊΠ½ΠΎΠ²Π΅Π½ΠΎ ΠΏΡˆΠ΅Π½ΠΈΡ‡Π½ΠΎ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ. 
Π—Π°Ρ…Π°Ρ€ - Π½Π΅ΠΊΠ° Π΅ ситСн Ρ„ΠΈΠ½ кристал.
Масло - Ρ‚ΠΎ Π΅ основСн носитСл Π½Π° вкус, Ρ‚Π°ΠΊΠ° Ρ‡Π΅ Π½Π΅ΠΊΠ° Π΅ с Π΄ΠΎΠ±Ρ€ΠΎ качСство. 
Π―ΠΉΡ†Π° - ΠΏΠΎ Π²ΡŠΠ·ΠΌΠΎΠΆΠ½ΠΎΡΡ‚ ΠΈΠ·Π±ΠΈΡ€Π°ΠΉΡ‚Π΅ яйца ΠΎΡ‚ свободно ΠΎΡ‚Π³Π»Π΅ΠΆΠ΄Π°Π½ΠΈ кокошки. 
Π“ΡŠΡΡ‚ΠΎ кисСло мляко с висока маслСност, ΠΏΠΎΠ½Π΅ 4,5%.
ΠŸΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²Π° ΠΊΠΎΡ€Π° ΠΈ сок - ΠΈΠ·Π±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ Π½Π΅Ρ‚Ρ€Π΅Ρ‚ΠΈΡ€Π°Π½ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π». 
Малини - Π·Π°ΠΌΡ€Π°Π·Π΅Π½ΠΈ ΠΈΠ»ΠΈ свСТи.
Бял шоколад, ΠΈΠ·Π±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ качСствСн ΠΏΡ€ΠΎΠ΄ΡƒΠΊΡ‚.
ΠšΡ€Π΅ΠΌ сирСнС - ΠΏΠΎΠ΄Π±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ Π½Π΅Ρ‰ΠΎ с Π½Π°Ρ‚ΡƒΡ€Π°Π»Π΅Π½ ΡΡŠΡΡ‚Π°Π². 
Π‘ΠΌΠ΅Ρ‚Π°Π½Π° - ΠΈΠ·Π±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ ΠΏΡ€ΠΎΠ΄ΡƒΠΊΡ‚ с висока маслСност.
Аромати - ΠΊΠ°Π½Π΅Π»Π°, ванилия ΡˆΡƒΡˆΡƒΠ»ΠΊΠ° ΠΈ Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ²ΠΈ ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ. ДовСрявам сС Π½Π° ΠΏΠΎΠ΄ΠΏΡ€Π°Π²ΠΊΠΈΡ‚Π΅ Π½Π° Kotanyi, ΠΊΠΎΠΈΡ‚ΠΎ съм ΠΈΠ·ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π²Π°Π»Π° Π½Π΅ вСднъТ. 



Π—Π° Π΄Π° станат ΡƒΡΠΏΠ΅ΡˆΠ½ΠΈ Π±Π»Π°Ρ‚ΠΎΠ²Π΅Ρ‚Π΅ Π²ΠΈ, Ρ‚Π΅ΠΌΠΏΠ΅Ρ€ΠΈΡ€Π°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΏΡ€Π΅Π΄Π²Π°Ρ€ΠΈΡ‚Π΅Π»Π½ΠΎ всички ΠΏΡ€ΠΎΠ΄ΡƒΠΊΡ‚ΠΈ Π·Π° тях - Π½Π΅ΠΊΠ° са със стайна Ρ‚Π΅ΠΌΠΏΠ΅Ρ€Π°Ρ‚ΡƒΡ€Π°, ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 21-23℃. 

Π—Π° Π΄Π° Ρ€Π°Π·Π±ΠΈΠ΅Ρ‚Π΅ смСтаната Π½Π° ΠΏΡƒΡ…ΠΊΠ°Π² ΠΊΡ€Π΅ΠΌ, тя ΠΈ ΠΊΡ€Π΅ΠΌ сирСнСто трябва Π΄Π° Π±ΡŠΠ΄Π°Ρ‚ студСни, Π΄Ρ€ΡŠΠΆΡ‚Π΅ Π³ΠΈ Π² Ρ…Π»Π°Π΄ΠΈΠ»Π½ΠΈΠΊ ΠΎΡ‚ прСдния Π΄Π΅Π½. 

Π—Π° Π΄Π° ΠΈΠ·ΠΏΡŠΠ»Π½ΠΈΡ‚Π΅ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° ΠΏΠΎ Π½Π°ΠΉ-добрия Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½, Ρ€Π°Π·Π΄Π΅Π»Π΅Ρ‚Π΅ Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π°Ρ‚Π° Π½Π° Π΄Π²Π° Π΅Ρ‚Π°ΠΏΠ° - ΠΏΡŠΡ€Π²ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚ΠΎΠ²Π΅Ρ‚Π΅, ΠΎΡ…Π»Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ ΠΈ оставСтС Π² Ρ…Π»Π°Π΄ΠΈΠ»Π½ΠΈΠΊ, Π·Π°Π²ΠΈΡ‚ΠΈ с Ρ„ΠΎΠ»ΠΈΠΎ, Π·Π° ΠΏΠΎΠ½Π΅ 8 часа. 

На слСдващия Π΄Π΅Π½ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅ ΠΈ пълнСТа, сглобСтС Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° Π² Ρ€ΠΈΠ½Π³ ΠΈ я ΠΎΡ…Π»Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π° ΠΏΠΎΠ½Π΅ 8 часа. Π‘Π»Π΅Π΄ Ρ‚ΠΎΠ²Π°, ΠΈΠ»ΠΈ ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° сСрвиратС, ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π° ΠΈ ΠΈΠ·ΠΌΠ°ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° ΠΎΡ‚Π²ΡŠΠ½, слСд ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ я Π΄Π΅ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ€Π°ΠΉΡ‚Π΅ с ΠΌΠ°Ρ‰Π΅Ρ€ΠΊΠ°, Ρ†Π²Π΅Ρ‚Ρ‡Π΅Ρ‚Π° ΠΈ шоколадови яйца. 


ΠŸΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΎ-ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²Π° вСликдСнска Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°

Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° Π΅ с Π΄ΠΈΠ°ΠΌΠ΅Ρ‚ΡŠΡ€ 20 см, Π°ΠΊΠΎ я ΠΈΠ·ΠΏΡŠΠ»Π½ΠΈΡ‚Π΅ с Ρ‚Ρ€ΠΈΡ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚Π° става висока ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 20-22 см. 

Π—Π° ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈΡ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚ΠΎΠ²Π΅: 
300 Π³ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ
7 Π³ Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€ 
3 Π³ сода Π±ΠΈΠΊΠ°Ρ€Π±ΠΎΠ½Π°Ρ‚ 
Ρ‰ΠΈΠΏΠΊΠ° сол
½ Ρ‡.Π». ΠΊΠ°Π½Π΅Π»Π° 
250 Π³ ситна кристална Π·Π°Ρ…Π°Ρ€
115 г масло, мСко
30 Π³ раститСлно ΠΎΠ»ΠΈΠΎ
Π½Π°ΡΡ‚ΡŠΡ€Π³Π°Π½Π° ΠΊΠΎΡ€Π° ΠΎΡ‚ 1 голям ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π» 
3 яйца, Ρ€Π°Π·ΠΌΠ΅Ρ€ L, ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 170-180 Π³. 
сСмСнца ΠΎΡ‚ ½ ΡˆΡƒΡˆΡƒΠ»ΠΊΠ° ванилия
200 Π³ кисСло мляко 
60-80 ΠΌΠ» ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ² сок 

Π—Π° малиновия Π±Π»Π°Ρ‚ 
150 Π³ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ 
4 Π³ Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€ 
Ρ‰ΠΈΠΏΠΊΠ° сода Π±ΠΈΠΊΠ°Ρ€Π±ΠΎΠ½Π°Ρ‚ 
Ρ‰ΠΈΠΏΠΊΠ° сол 
60 г масло
15 Π³ раститСлно ΠΎΠ»ΠΈΠΎ 
70 Π³ бял шоколад, нарязан
90 Π³ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ 
1 яйцС, Ρ€Π°Π·ΠΌΠ΅Ρ€ L
(ΠΏΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π°Π½ΠΈΠ΅ 2-3 ΠΊΠ°ΠΏΠΊΠΈ Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½Π° боя Π·Π° ΠΊΡƒΠ»ΠΈΠ½Π°Ρ€Π½ΠΈ Ρ†Π΅Π»ΠΈ)
½ Ρ‡.Π». Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ²ΠΈ ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ 
сСмСнца ΠΎΡ‚ ½ ΡˆΡƒΡˆΡƒΠ»ΠΊΠ° ванилия
100 г кисСло мляко
50-60 Π³ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΈ, прСсни ΠΈΠ»ΠΈ Π·Π°ΠΌΡ€Π°Π·Π΅Π½ΠΈ


Π—Π° ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅
300 Π³ Π·Π°ΠΌΡ€Π°Π·Π΅Π½ΠΈ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΈ
50 Π³ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ 
2 с.Π». Ρ†Π°Ρ€Π΅Π²ΠΈΡ‡Π½ΠΎ Π½ΠΈΡˆΠ΅ΡΡ‚Π΅ 
5 Π³ ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½, ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Π½ ΠΏΠΎ указанията Π½Π° ΠΎΠΏΠ°ΠΊΠΎΠ²ΠΊΠ°Ρ‚Π° 

Π—Π° пълнСТа: 
300 Π³ ΠΊΡ€Π΅ΠΌ сирСнС
50 Π³ ΠΏΡƒΠ΄Ρ€Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ (ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° замСститС част ΠΎΡ‚ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° с Π²Π°Π½ΠΈΠ»ΠΎΠ²Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€)
300 Π³ пълномаслСна смСтана, 35% маслСност
2-3 с.Π». ΠΎΡ‚ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅, ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° Π΅ стСгнало
5 Π³ ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½, Ρ€Π°Π·Ρ‚Π²ΠΎΡ€Π΅Π½ ΠΏΠΎ указанията Π½Π° ΠΎΠΏΠ°ΠΊΠΎΠ²ΠΊΠ°Ρ‚Π° 

Π—Π° Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π°
200 Π³ ΠΊΡ€Π΅ΠΌ сирСнС 
25 Π³ ΠΏΡƒΠ΄Ρ€Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€
200 ΠΌΠ» смСтана, 35% маслСност 
2-3 с.Π». ΠΎΡ‚ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅, ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° Π΅ стСгнало

Π—Π° дСкорация: 
свСТи ΡΡ‚Ρ€ΡŠΠΊΡ‡Π΅Ρ‚Π° ΠΌΠ°Ρ‰Π΅Ρ€ΠΊΠ°, Ρ†Π²Π΅Ρ‚Ρ‡Π΅Ρ‚Π° ΠΎΡ‚ ΠΏΡ€ΠΎΠ»Π΅Ρ‚Π½ΠΈ цвСтя 
шоколадови Π±ΠΎΠ½Π±ΠΎΠ½ΠΈ - яйчица с Ρ†Π²Π΅Ρ‚Π½Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Π½Π° Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°



ΠŸΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈΡ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚ΠΎΠ²Π΅: 
Π—Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° Π½Π° 170℃ ΠΈ Π½Π°ΠΌΠ°ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΈ застСлСтС с хартия Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅ 2 Ρ… 20 см Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠΈ Π·Π° Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°.

БмСсСтС Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ, Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€Π°, содата, солта ΠΈ ΠΊΠ°Π½Π΅Π»Π°Ρ‚Π°, оставСтС настрана. 

БмСсСтС Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° с ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²Π°Ρ‚Π° ΠΊΠΎΡ€Π° ΠΈ ΠΏΡ€Π΅Ρ‚Ρ€ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с ΠΏΡ€ΡŠΡΡ‚ΠΈ ΠΈΠ»ΠΈ с ΡˆΠΏΠ°Ρ‚ΡƒΠ»Π°, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ сС освободят Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚Π½ΠΈΡ‚Π΅ масла. Π‘мСсСтС Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° с маслото, ΠΎΠ»ΠΈΠΎΡ‚ΠΎ, ΠΈ ΠΊΠ°Π½Π΅Π»Π°Ρ‚Π°, Ρ€Π°Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с миксСр 3 ΠΌΠΈΠ½. 
Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ яйцата Π΅Π΄Π½ΠΎ ΠΏΠΎ Π΅Π΄Π½ΠΎ, Ρ€Π°Π·Π±ΠΈΠ²Π°ΠΉΡ‚Π΅ слСд всяко Π΄ΠΎ ΠΏΡŠΠ»Π½ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΌΡƒ усвояванС. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ сСмСнцата ΠΎΡ‚ ΡˆΡƒΡˆΡƒΠ»ΠΊΠ°Ρ‚Π° ванилия, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅.

Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ»ΠΎΠ²ΠΈΠ½Π°Ρ‚Π° ΠΎΡ‚ сухитС ΡΡŠΡΡ‚Π°Π²ΠΊΠΈ
БмСсСтС кисСлото мляко ΠΈ портокаловия сок ΠΈ Π³ΠΈ Π΄ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ към смСста, ΠΎΠ±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΈ Π·Π°Π²ΡŠΡ€ΡˆΠ΅Ρ‚Π΅ с останалата част ΠΎΡ‚ сухитС ΡΡŠΡΡ‚Π°Π²ΠΊΠΈ. 

Π Π°Π·ΠΏΡ€Π΅Π΄Π΅Π»Π΅Ρ‚Π΅ смСста Π² ΠΏΠΎΠ΄Π³ΠΎΡ‚Π²Π΅Π½ΠΈΡ‚Π΅ Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠΈ (ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°ΠΉΡ‚Π΅ Π²Π΅Π·Π½Π°, Π·Π° Π΄Π° ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡ΠΈΡ‚Π΅ Π΅Π΄Π½Π°ΠΊΠ²ΠΈ Π±Π»Π°Ρ‚ΠΎΠ²Π΅), Π·Π°Ρ€Π°Π²Π½Π΅Ρ‚Π΅ ΠΈ ΠΈΠ·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π° 35 - 40 ΠΌΠΈΠ½. Π‘Π»Π΅Π΄ срСдата Π½Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅Ρ‚ΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π½Π°ΠΌΠ°Π»ΠΈΡ‚Π΅ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° Π΄ΠΎ 160℃. 
Към края Π½Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅Ρ‚ΠΎ провСрявайтС Π·Π° готовност с Π΄ΡŠΡ€Π²Π΅Π½ΠΎ ΡˆΠΈΡˆΡ‡Π΅ - Ρ‚ΠΎ трябва Π΄Π° ΠΈΠ·Π»Π΅Π·Π΅ навън чисто ΠΈΠ»ΠΈ с ΠΏΠΎΠ»Π΅ΠΏΠ½Π°Π»ΠΈ 1-2 Ρ‚Ρ€ΠΎΡ…ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ. 
ΠžΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚Π° Π΄Π° изстинС 5-10 ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚ΠΈ във Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ°Ρ‚Π°, слСд ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ Π³ΠΎ ΠΈΠ·Π²Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ Π²ΡŠΡ€Ρ…Ρƒ Ρ€Π΅ΡˆΠ΅Ρ‚ΠΊΠ°. 


ΠŸΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ малиновия Π±Π»Π°Ρ‚: 
Π—Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° Π½Π° 170℃ ΠΈ Π½Π°ΠΌΠ°ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΈ застСлСтС с хартия Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅ 20 см Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ° Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅.

БмСсСтС Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ, Π±Π°ΠΊΠΏΡƒΠ»Π²Π΅Ρ€Π°, содата ΠΈ солта, ΠΎΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ настрана. 

Π’ касСрола слоТСтС маслото, ΠΎΠ»ΠΈΠΎΡ‚ΠΎ, Π±Π΅Π»ΠΈΡ шоколад ΠΈ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π°, Π·Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅, Π±Π΅Π· Π΄Π° ΠΊΠΈΠΏΠ²Π°, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° сС Ρ€Π°Π·Ρ‚ΠΎΠΏΠΈ. ΠžΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π»Π΅ΠΊΠΎ Π΄Π° изстинС. БмСста ΠΌΠΎΠΆΠ΅ Π΄Π° ΠΈΠ·Π³Π»Π΅ΠΆΠ΄Π° ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ прСсСчСна, Π½ΠΎ слСд добавянС Π½Π° яйцСто Ρ‰Π΅ сС ΠΈΠ·Π³Π»Π°Π΄ΠΈ. 
Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ яйцСто, сСмнцата ΠΎΡ‚ ΡˆΡƒΡˆΡƒΠ»ΠΊΠ°Ρ‚Π° ванилия ΠΈ Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ²ΠΈΡ‚Π΅ ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅.

Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π½Π° Π΄Π²Π° ΠΏΡŠΡ‚ΠΈ сухата смСс, Ρ€Π΅Π΄ΡƒΠ²Π°ΠΉΠΊΠΈ с млякото. 
Накрая ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅, ΠΎΠ±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π»Π΅ΠΊΠΎ, прСсипСтС във Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ°Ρ‚Π° ΠΈ ΠΈΠ·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π° 35-40 ΠΌΠΈΠ½. 

Към края Π½Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅Ρ‚ΠΎ провСрявайтС Π·Π° готовност с Π΄ΡŠΡ€Π²Π΅Π½ΠΎ ΡˆΠΈΡˆΡ‡Π΅ - Ρ‚ΠΎ трябва Π΄Π° ΠΈΠ·Π»Π΅Π·Π΅ навън чисто ΠΈΠ»ΠΈ с ΠΏΠΎΠ»Π΅ΠΏΠ½Π°Π»ΠΈ 1-2 Ρ‚Ρ€ΠΎΡ…ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ. 
ΠžΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚Π° Π΄Π° изстинС 5-10 ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚ΠΈ във Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ°Ρ‚Π°, слСд ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ Π³ΠΎ ΠΈΠ·Π²Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ Π²ΡŠΡ€Ρ…Ρƒ Ρ€Π΅ΡˆΠ΅Ρ‚ΠΊΠ°. 

Π˜Π·ΡΡ‚ΠΈΠ½Π°Π»ΠΈΡ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚ΠΎΠ²Π΅ Π·Π°Π²ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с ΠΏΡ€ΠΎΠ·Ρ€Π°Ρ‡Π½ΠΎ Ρ„ΠΎΠ»ΠΈΠΎ ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ Π² Ρ…Π»Π°Π΄ΠΈΠ»Π½ΠΈΠΊ Π·Π° ΠΏΠΎΠ½Π΅ 8 часа. 


ΠŸΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅: 
Π‘Π»ΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π² касСрола ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΈΡ‚Π΅ ΠΈ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° ΠΈ ΠΊΠΈΠΏΠ½Π΅Ρ‚Π΅. ΠŸΡ€ΠΈΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π½ΠΈΡˆΠ΅ΡΡ‚Π΅Ρ‚ΠΎ ΠΈ Π³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ 5-6 ΠΌΠΈΠ½, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ смСста сС ΡΠ³ΡŠΡΡ‚ΠΈ Π»Π΅ΠΊΠΎ. Π”Ρ€ΡŠΠΏΠ½Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ ΠΊΠΎΡ‚Π»ΠΎΠ½Π° ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ приготвСния ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅. 
ΠžΡ‚Π΄Π΅Π»Π΅Ρ‚Π΅ 5-6 с.Π». ΠΎΡ‚ ΠΆΠ΅Π»Π΅Ρ‚ΠΎ Π·Π° Π΄Π° ΠΎΡ†Π²Π΅Ρ‚ΠΈΡ‚Π΅ смСста Π·Π° пълнСТа ΠΈ Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π°. ΠžΡΡ‚Π°Π½Π°Π»Π°Ρ‚Π° част ΠΈΠ·Π»Π΅ΠΉΡ‚Π΅ Π² 18 см Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ°, застлана с лист ΠΏΡ€ΠΎΠ·Ρ€Π°Ρ‡Π½ΠΎ Ρ„ΠΎΠ»ΠΈΠΎ, ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ Π² Ρ…Π»Π°Π΄ΠΈΠ»Π½ΠΈΠΊΠ°. 

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ стС Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΈ Π΄Π° сглобяватС Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π°, ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ смСста Π·Π° пълнСТа: 
Π‘Π»ΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π² ΠΊΡƒΠΏΠ° ΠΊΡ€Π΅ΠΌ сирСнСто ΠΈ ΠΏΡƒΠ΄Ρ€Π°Ρ‚Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€, ΠΎΠ±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ с Π»ΡŠΠΆΠΈΡ†Π°, Π·Π° Π΄Π° ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡ΠΈΡ‚Π΅ ΠΌΠ΅ΠΊΠ° Ρ‚Π΅Ρ‡Π»ΠΈΠ²Π° смСс. НалСйтС смСтаната ΠΈ Ρ€Π°Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с миксСр Π΄ΠΎ ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Π²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° стабилСн, ΠΏΡƒΡ…ΠΊΠ°Π² ΠΊΡ€Π΅ΠΌ. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅ (Π°ΠΊΠΎ Π΅ стСгнало, Π³ΠΎ Π·Π°Ρ‚ΠΎΠΏΠ»Π΅Ρ‚Π΅ Π»Π΅ΠΊΠΎ, ΠΊΠΎΠ»ΠΊΠΎΡ‚ΠΎ Π΄Π° сС отпуснС) ΠΈ приготвСния ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅. 


Π’ Ρ€ΠΈΠ½Π³ Π·Π° сглобяванС Π½Π° Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚ΠΈ, ΠΎΠ±Π»Π΅Ρ‡Π΅Π½ с Π°Ρ†Π΅Ρ‚Π°Ρ‚Π½Π° Π»Π΅Π½Ρ‚Π° с височина ΠΏΠΎΠ½Π΅ 20 см поставСтС ΠΏΡŠΡ€Π²ΠΈΡ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ² Π±Π»Π°Ρ‚, ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ слоТСтС ΠΏΠΎΠ»ΠΎΠ²ΠΈΠ½Π°Ρ‚Π° ΠΎΡ‚ пълнСТа, поставСтС малиновия Π±Π»Π°Ρ‚, сипСтС ΠΏΠΎΡ‡Ρ‚ΠΈ всичкия останалия пълнСТ ΠΈ Π²ΡŠΡ€Ρ…Ρƒ Π½Π΅Π³ΠΎ поставСтС слоя студСно ΠΌΠ°Π»ΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π΅. Π—Π°Π²ΡŠΡ€ΡˆΠ΅Ρ‚Π΅ с останалата част ΠΎΡ‚ пълнСТа ΠΈ ΠΏΠΎΠΊΡ€ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с втория ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ² Π±Π»Π°Ρ‚. Π‘Ρ‚Π΅Π³Π½Π΅Ρ‚Π΅ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° ΠΈ я ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ Π² Ρ…Π»Π°Π΄ΠΈΠ»Π½ΠΈΠΊ Π·Π° ΠΏΠΎΠ½Π΅ 8-12 часа. 

На слСдващия Π΄Π΅Π½ Ρ€Π°Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ смСста Π·Π° Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π° ΠΏΠΎ ΡΡŠΡ‰ΠΈΡ Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ ΠΊΠ°ΠΊΡ‚ΠΎ смСста Π·Π° пълнСТа (Π±Π΅Π· Π΄Π° слагатС ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½) ΠΈ ΠΈΠ·ΠΌΠ°ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ ΠΈ отстрани, ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²ΠΈΡ‚Π΅ Ρ„ΠΈΠ½ΠΈΡˆ ΠΏΠΎ ваш ΠΈΠ·Π±ΠΎΡ€. 

Π”Π΅ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ€Π°ΠΉΡ‚Π΅ със ΡΡ‚Ρ€ΡŠΠΊΡ‡Π΅Ρ‚Π° ΠΌΠ°Ρ‰Π΅Ρ€ΠΊΠ° ΠΈ свСТи ΠΏΡ€ΠΎΠ»Π΅Ρ‚Π½ΠΈ Ρ†Π²Π΅Ρ‚Ρ‡Π΅Ρ‚Π°, ΠΊΠ°ΠΊΡ‚ΠΎ ΠΈ Π±ΠΎΠ½Π±ΠΎΠ½Ρ‡Π΅Ρ‚Π° - вСликдСнски яйца. 



 

ΠšΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°Ρ€ΠΈ

ΠŸΠΎΠΏΡƒΠ»ΡΡ€Π½ΠΈ ΠΏΡƒΠ±Π»ΠΈΠΊΠ°Ρ†ΠΈΠΈ

Orange-Lemon-Almond Cake with Olive Oil ❊ ΠŸΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΎ-Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ² сладкиш с Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ ΠΈ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½