Pistachio Cheesecake for Easter ▫️ Чийзкейк с шамфъстък за Великден
Чийзкейк с шамфъстък за Великден
Ако сте от хората, които не държат да имат козунак за Великден, но обичат да правят десерти, тази рецепта е за вас. Чудесен и лек чийзкейк с шамфъстък, който лесно можете да превърнете във Великденски с подходящата украса.
За основата:
200 г обикновени бисвити
50 г шамфъстък
100 г разтопено масло
1 белтък (запазете жълтъка за пълнежа)
1 пакетче Финес - аромат лимонови корички
За пълнежа
1 опаковка Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
80 г захар
500 мл мляко
300 г крем сирене
2 сл тахан от шамфъстък
1 жълтък и 2 цели яйца
80 г смлян шамфъстък
1 опаковка Бурбонска ванилова захар
1 опаковка Захар с аромат лимон
За декорация
1 чаша разбита сметана
Бонбони великденски яйца или друго по избор
Започнете, като приготвите основата:
Смелете бисквитите заедно с шамфъстъка, пресипете в купа. Добавете маслото и белтъка и объркайте.
Пресипете в 20 см откопчаваща се форма и оформете първо борда, като се стараете да стане равен, а след това дъното. Притиснете хубаво с ръце или подходящ инструмент. Охладете в хладилник, докато приготвите пълнежа.
Пригответе пудинга по описанието на опаковката и оставете да изстине.
Разбъркайте кремсиренето с тахана, добавете на части жълтъка и яйцата, и накрая охладения пудинг. Прибавете смлян шамфъстък и аромати по избор.
Пресипете пълнежа в охладената основа, заравнете и изпечете на 160°С за около 45-50 мин. Проверете, като разклатите формата - пълнежът трябва лекичко да се мърда в средата. Изключете фурната и оставете чийзкейка да изстине в нея на леко открехната врата.
Изстудете за една нощ в хладилник.
Декорирайте чийзкейка с разбита сметана или крем сирене, разбъркано с малко мляко и натрошен шамфъстък.
Можете да украсите с бонбони великденски яйца за по-празнична визия.
Коментари
Публикуване на коментар