Biscoff Banana cake ● Бананова Бискоф торта

 Бананова бискоф торта


Бисквитената торта може да бъде както семпла и ежедневна, така и суперспециална. Като торта за рожден ден! 


Създадох тази рецепта по повод тридесетия рожден ден на Dr Oetker в България, за да отбележим заедно техния празник. Сигурна съм, че ако я опитате, ще я приготвите и за някой ваш рожденик 😊

Прави се лесно, сервира се още по-лесно, а вкусът ѝ се запомня завинаги.





1 опаковка Специален пудинг за бисквитена торта Ванилия

1 опаковка Финес аромат лимонови корички

1 опаковка Бурбонска ванилова захар

100 г захар 

600 мл мляко (или 200 мл млечна сметана 30% масленост и 400 мл вода) 

500 мл млечна сметана 36% масленост, студена 

1 или 2 опаковки карамелени бисквити

3-4 банана, нарязани на кръгчета

150 г дулсе де лече (карамелено кондензирано мляко)




Пригответе пудинга за бисквитена торта по указанията на опаковката, но само с 600 мл мляко (или 200 мл сметана, смесена с 400 мл вода). 


Свалете от огъня, пресипете в широк съд, покрийте плътно с прозрачно фолио и оставете да изстине. 


Разбийте сметаната до пухкав твърд крем. Добавете към нея две трети от изстиналия пудинг и разбъркайте с шпатула. 


Начупете бисквитите и нарежете бананите на кръгчета. 


В подходящ съд изсипете на дъното останалия пудинг, върху него поставете начупени бисквити и кръгчета банани. 


Сложете половината от сметановия крем. Добавете няколко лъжици дулсе де лече и с шпатула го разбъркайте с крема. 


Поставете още един ред бисквитки и банани и върху тях разпределете останалия крем, добавете още дулсе де лече и разбъркайте. 


Украсете десерта с начупени на две бисквитки и кръгчета банани и охладете добре преди да сервирате. 










Коментари

Популярни публикации