Biscoff Banana cake ● Бананова Бискоф торта
Бананова бискоф торта
Бисквитената торта може да бъде както семпла и ежедневна, така и суперспециална. Като торта за рожден ден!
Създадох тази рецепта по повод тридесетия рожден ден на Dr Oetker в България, за да отбележим заедно техния празник. Сигурна съм, че ако я опитате, ще я приготвите и за някой ваш рожденик 😊
Прави се лесно, сервира се още по-лесно, а вкусът ѝ се запомня завинаги.
1 опаковка Специален пудинг за бисквитена торта Ванилия
1 опаковка Финес аромат лимонови корички
1 опаковка Бурбонска ванилова захар
100 г захар
600 мл мляко (или 200 мл млечна сметана 30% масленост и 400 мл вода)
500 мл млечна сметана 36% масленост, студена
1 или 2 опаковки карамелени бисквити
3-4 банана, нарязани на кръгчета
150 г дулсе де лече (карамелено кондензирано мляко)
Пригответе пудинга за бисквитена торта по указанията на опаковката, но само с 600 мл мляко (или 200 мл сметана, смесена с 400 мл вода).
Свалете от огъня, пресипете в широк съд, покрийте плътно с прозрачно фолио и оставете да изстине.
Разбийте сметаната до пухкав твърд крем. Добавете към нея две трети от изстиналия пудинг и разбъркайте с шпатула.
Начупете бисквитите и нарежете бананите на кръгчета.
В подходящ съд изсипете на дъното останалия пудинг, върху него поставете начупени бисквити и кръгчета банани.
Сложете половината от сметановия крем. Добавете няколко лъжици дулсе де лече и с шпатула го разбъркайте с крема.
Поставете още един ред бисквитки и банани и върху тях разпределете останалия крем, добавете още дулсе де лече и разбъркайте.
Украсете десерта с начупени на две бисквитки и кръгчета банани и охладете добре преди да сервирате.
Коментари
Публикуване на коментар