Poppy seeds cinnamon roll ❤ Канелено руло с макови семена
Ако обичате канелени рулца, ще харесате и тази рецепта. Това е едно голямо канелено руло, което се приготвя с предварителна закваска и става супер мекичко. А глазурата от пудинг за чийзкейк го прави съвсем истинско ❤️
За закваската:
60 г брашно
120 мл (125 g) топло мляко (не горещо!)
За тестото:
350 г брашно с висок процент протеин, плюс още малко, евентуално
100 г захар
1 ч.л. сол
3 средни яйца, + 1 белтък, на стайна температура
цялата закваска
1 пакетче Финес с аромат на лимонови корички Dr Oetker
100 г масло, на кубчета, меко
За канелената смес:
2 пакетчета бурбонска ванилова захар Dr Oetker
1 чл канела
1-2 чл кристална захар (опция)
1-2 сл макови семена
За намазване:
1 жълтък, за намазване, разбит с 1 чл вода/мляко
1 чл макови семена
За глазурата
1 пакет Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад Dr Oetker
550 мл прясно мляко
80 г захар
220 г крем сирене
1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr Oetker
Смесете продуктите за предварителната закваска, разбъркайте и оставете за 20-30 мин.
В купата на стационарен миксер сложете брашното, солта, захарта, добавете яйцата и лимоновите корички и на ниска скорост замесете тесто, докато се изглади. Ако ви се струва, че е твърде лепкаво, добавете 1 с.л. брашно, но не повече.
Започнете да добавяте маслото парченце по парченце, като изчаквате всяко да се поеме от тестото, пради да добавите ново. Оформете тестото на топка и оставете на топло, покрито, докато удвои обема си.
След като втаса, извадете върху набрашнен плот, разточете до дебелина около половин см и поръсете с приготвената канелена смес.
Навийте на руло, разделете на четири части и ги поставете една до друга в добре намаслена форма за печене с размери около 22-24 х 10-12 см.
Оставете оформенето руло да втаса отново, докато изпълни формата.
Намажете с разбит жълтък, поръсете с макови семена и изпечете в предварително нагрята фурна на 180°C за около 40 минути.
Оставете изпеченото руло за 5 минути във формата и извадете върху решетка. Оставете да се охлади напълно, преди да нарежете.
Докато рулото се пече и изстива, пригответе пудинга по указанията на опаковката. Оставете да се охлади, покрит плътно с прозрачно фолио. Прибавете крем сиренето и разбийте с пасатор, за да стане гладко.
Когато рулото е изстинало и сте готови да сервирате, нарежете на резени и полейте с глазурата.





Коментари
Публикуване на коментар