Penne alla Maremmana ∆ Пенне по Мареммански
One more Leo's cooking show recipe that I liked a lot - simple and delicious!
Enjoy!
(Photos from the session I made for GoodFood magazine)
What you need for about 3 servings:
250 g penne
1 onion
100 g asparagus, green
200 g green beans, fresh or frozen
100 g peas
4 tablespoons grated pecorino
4 tablespoons olive oil
salt, pepper
Cut the onions into thin slices and cook in hot olive oil. Add the cleaned asparagus, peas and green beans, a pinch of salt and cook for 5-8 minutes.
Boil pasta as instructions on the package. Add to the vegetables some water, which pasta was boiled in, and cook them until ready. Strain pasta and add it to the pan with the vegetables. Allow to cook a few minutes over high heat, stirring gently. Take off the dish from heat, add the grated pecorino, stir again, divide into individual bowls and serve.
(Снимките са от сесията, която направих за публикацията в GoodFood)
Още една от рецептите от готварското шоу на Лео, която харесах - проста и прекрасна.
Какво ви трябва, за около 3 порции:
250 г паста пенне
1 глава лук
100 г аспержи, зелени и почистени
200 г зелен фасул, пресен или замразен
100 г грах
4 с.л. настъргано пекорино
4 с.л. зехтин
сол, черен пипер
Нарежете лука на тънки резени и го запържете в горещия зехтин. Добавете почистените аспержи, граха и
зеления фасул, щипка сол и задушете всичко за 5-8 минути.
Сварете пастата по указанията на пакета. Към зеленчуците долейте малко от водата, в която се е варила пастата, и ги доварете до готовност. Изцедете пастта и я прибавете в тигана със зеленчуците. Оставете ги няколко минути на силен огън, като внимателно разбърквате. След като свалите ястието от огъня, добавете настърганото пекорино, отново разбъркайте, разпределете в отделни чинии и сервирайте.
Enjoy!
(Photos from the session I made for GoodFood magazine)
What you need for about 3 servings:
250 g penne
1 onion
100 g asparagus, green
200 g green beans, fresh or frozen
100 g peas
4 tablespoons grated pecorino
4 tablespoons olive oil
salt, pepper
Cut the onions into thin slices and cook in hot olive oil. Add the cleaned asparagus, peas and green beans, a pinch of salt and cook for 5-8 minutes.
Boil pasta as instructions on the package. Add to the vegetables some water, which pasta was boiled in, and cook them until ready. Strain pasta and add it to the pan with the vegetables. Allow to cook a few minutes over high heat, stirring gently. Take off the dish from heat, add the grated pecorino, stir again, divide into individual bowls and serve.
(Снимките са от сесията, която направих за публикацията в GoodFood)
Още една от рецептите от готварското шоу на Лео, която харесах - проста и прекрасна.
Какво ви трябва, за около 3 порции:
250 г паста пенне
1 глава лук
100 г аспержи, зелени и почистени
200 г зелен фасул, пресен или замразен
100 г грах
4 с.л. настъргано пекорино
4 с.л. зехтин
сол, черен пипер
Нарежете лука на тънки резени и го запържете в горещия зехтин. Добавете почистените аспержи, граха и
зеления фасул, щипка сол и задушете всичко за 5-8 минути.
Сварете пастата по указанията на пакета. Към зеленчуците долейте малко от водата, в която се е варила пастата, и ги доварете до готовност. Изцедете пастта и я прибавете в тигана със зеленчуците. Оставете ги няколко минути на силен огън, като внимателно разбърквате. След като свалите ястието от огъня, добавете настърганото пекорино, отново разбъркайте, разпределете в отделни чинии и сервирайте.
Изпробвахме, опустошихме. Много лесна за изпълнение и интересна като комбинация. Не сложих аспержи, защото домашните не ги почитат.
ОтговорИзтриванеВкусно, нали? И у нас има мръщещи се на аспержите, но така остават повече за мен :-)))
ОтговорИзтриванеНа едно място събрани любими продукти и приготвени по този начин- няма как да не ми хареса. Ще я бъде тази рецепта!
ОтговорИзтриванеyurko, надявам се да споделиш преки впечатления после :-)
ОтговорИзтриване