Spinach Soup With Smoked Salmon & Quail Eggs
Today I will present you a recipe, part of the November publication that I made for EVA magazine, which surprises with the combination of products - but the result is a smashing hit and worths to try it!
(Serves 6)
25g butter
1 onion, chopped
1 potato, about 250g, chopped
1l vegetable or chicken broth
400g frozen spinach
300ml milk
150g smoked salmon
12 quail eggs, boiled
salt, pepper
Heat oil in a deep pot, sauté onion for several minutes. Add potatoes, cook for 6-7 minutes, stirring occasionally. Pour broth, add the spinach, season with salt and pepper and boil. Allow to boil for about 10-15 minutes. Puree the soup, add milk and mix.
Serve the soup, and decorate the plates with split quail eggs and cut into thin strips smoked salmon.
Представям ви една рецепта, част от ноемврийската публикация за списание Ева, която изненадва със съчетанието на продукти - но резултатът е прекрасен, и си заслужава да я опитате!
(6 порции)
25г масло
1 глава лук, нарязана
1 картоф, около 250г, нарязан
1л зеленчуков или пилешки бульон
400г замразен спанак
300мл мляко
150г пушена сьомга
12 пъдпъдъчи яйца, сварени
сол, черен пипер
Загрейте маслото в дълбок съд, сотирайте лука за няколко минути. Добавете картофа, задушете за 6-7 минути, като разбърквате периодично. Налейте бульона, добавете спанака, подправете със сол и черен пипер и кипнете. Оставете да ври около 10-15 минути. Пасирайте супата, добавете млякото и разбъркайте.
Сервирайте супата, като украсите чиниите с разполовени пъдпъдъчи яйца и нарязана на тънки ивици пушена сьомга.
(Serves 6)
25g butter
1 onion, chopped
1 potato, about 250g, chopped
1l vegetable or chicken broth
400g frozen spinach
300ml milk
150g smoked salmon
12 quail eggs, boiled
salt, pepper
Heat oil in a deep pot, sauté onion for several minutes. Add potatoes, cook for 6-7 minutes, stirring occasionally. Pour broth, add the spinach, season with salt and pepper and boil. Allow to boil for about 10-15 minutes. Puree the soup, add milk and mix.
Serve the soup, and decorate the plates with split quail eggs and cut into thin strips smoked salmon.
Представям ви една рецепта, част от ноемврийската публикация за списание Ева, която изненадва със съчетанието на продукти - но резултатът е прекрасен, и си заслужава да я опитате!
(6 порции)
25г масло
1 глава лук, нарязана
1 картоф, около 250г, нарязан
1л зеленчуков или пилешки бульон
400г замразен спанак
300мл мляко
150г пушена сьомга
12 пъдпъдъчи яйца, сварени
сол, черен пипер
Загрейте маслото в дълбок съд, сотирайте лука за няколко минути. Добавете картофа, задушете за 6-7 минути, като разбърквате периодично. Налейте бульона, добавете спанака, подправете със сол и черен пипер и кипнете. Оставете да ври около 10-15 минути. Пасирайте супата, добавете млякото и разбъркайте.
Сервирайте супата, като украсите чиниите с разполовени пъдпъдъчи яйца и нарязана на тънки ивици пушена сьомга.
I am in love with your photos.
ОтговорИзтриванеAbsolutely in love
wiht all of them
They are great!
Добър състав на продуктите
ОтговорИзтриванеTengo un horno, I'm so flattered :-)
ОтговорИзтриванеValkocompany, радвам се че одобряваш :-)
Realmente deliciosa!, me gusta mucho la combinación de las espinacas con el salmón ahumando.
ОтговорИзтриванеUn Saludo
Chelo
Chelo, encantada de oirlo (leer lo) :-) Saludos y a ti tambien!
ОтговорИзтриванеТази сутрин мернах набързо заглавието на тази рецепта, но не ми остана време дори да отворя сайта и видя снимката. Просто сготвих на работа крем супа с пушена сьомга, зеленчуци и спанак и обрах овациите, въпреки,че изглежда различно от снимката:)Работя в ресторант. Чудесна идея!
ОтговорИзтриванеЕй! Много се радвам! Това вече наистина е сериозен успех, хахах, щом цял ресторант е ял нещо, вдъхновено от мен :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Прекрасно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
благодаря, Джинджър
ОтговорИзтриване