Салата с гриловани тиквички, чери домати и маслини каламата

Да ви споделя нещо - от както пак се наредих в редиците на работещите в офис хора, времето не ми стига за нищо. Ясно е, че работейки дълго време като фрилансер човек губи и темпо, и тренинг, и изобщо някак си излиза извън бързата писта. Сигурно след известно време и моят график ще се пренареди, но за сега се движа на автопилот, и въпросът, който си задавам вечер е: "Колко ли ще издържа на този ритъм?" Истината обаче е, че за сега ми харесва, и докато ми харесва, всичко е наред.

На всичко отгоре днес успях да открадна малко време между една снимачна сесия и куп други организационни дела, които напоследък съпътстват живота ми, и го използвах, за да покажа една салатка. Тази салатка, ако я направите малко по-голяма, спокойно може да мине и за вечеря, а пък защо не и за лек обяд на другия ден? И ето, че част от привечерния стрес "какво да приготвя за вечеря" се е смъкнал от раменете ни, време е да си приготвим един аперитив, и да се насладим на факта, че сме живи.

EVA magazine, June 2011

Какво ви трябва, за 2-3 порции

1 тиквичка
1 зелена чушка
1 краставица
200г жълти и червени чери домати
листа спанак и рукола
1 връзка зелен лук
шепа маслини каламата
140г сирене фета
зехтин екстра върджин
балсамов оцет
риган, сол

Нарежете тиквичката на кръгове, намажете я леко с качествен зехтин и я запечете за кратко на скара или грил тиган. Нарежете кръговете на ивици и оставете да изстине. През това време нарежете краставицата на пръчици, чушката на кръгчета, доматите на половинки, зеления лук на едри парчета. Смесете всичко в купа, добавете листата спанак и рукола, добавете изстиналите тиквички, подправете със сол, качествен зехтин и балсамов оцет. Отгоре наредете маслините и сиренето, нарязано на кубчета. Поръсете с риган и сервирайте.

Коментари

  1. Ще пробвам предложението още довечера и то с първите ми набрани чери домати от терасната градина :)

    ОтговорИзтриване
  2. Lois, това е една цветна феерия:) Страхотно изглежда салатката и сигурна съм е много вкусна и засищаща. Ще я приготвя тези дни.

    ОтговорИзтриване
  3. Лоис, както винаги, прекрасно! :) Салатката изглежда чудесно и лятно (особено ми хареса предложението за аперитива ;)!
    Сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Лоис имам всички продукти,много ми хареса и ще я направя!
    Много хубав стайлинг и снимки!Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  5. Не изглежда лошо,ама тези съставки са млако скъпички на пръв поглед :(

    ОтговорИзтриване
  6. "Не изглежда лошо?" Това ли е първото, което ви идва да кажете?
    Не, не изглежда никак лошо. Изглежда превъзходно просто, а съставките са по джоба на всеки - зеленчуци и сирене, не хайвер и шампанско. И този тренд да ми пишете коментари само за да оставите линкове към търговските си страници започва силно да ме дразни, честно казано.
    От тук нататък всички подобни съобщения ще бъдат третирани като спам, независимо накъде водят.

    ОтговорИзтриване
  7. Много добра салатка,а само как апетитно изглежда...мммм... Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации