Sweet Emergency Summer 2012 :)


Гледах наскоро публикациите с етикет Sweet emergency от предишните години :) Умилително трогателни с наивността си снимки, но очевидно приготвени в истински момент на нужда от сладко десерти! Такава е и днешната публикация, повече красива светлина, от колкото рецепта, но в крайна сметка всичко под слънцето вече е измислено, ако не от нас, то от някой друг, и не виждам защо да се напъваме. Та просто си мисля да ви покажа какво успях да сглобя днес с наличната една праскова, шепа кедрови ядки и няколко къпини, откъснати от оградата :)
Снимките говорели повече от хиляда думи, казват, та да минаваме към същността.И така, вземате една ужасно узряла, ужасно красива праскова, обелвате я или пък не, и я нарязвате на парченца.Накъсвате малко къпини, позаплаквате ги и ги слагате при прасковата в стъклените чашки от баба. После добавяте малко кисело мляко, малко мед (това последното - само ако искате).Накрая, ръснете малко кедрови ядки, и малко свежи стръкчета лимонова мащерка.И съвсем накрая - можете да промените всичко това по начин, който на вас ви харесва, и да получите съвсем различен десерт :))) Това му е хубавото на готвенето - като газенето в река е - не можеш да стъпиш два пъти в една и съща вода.Коментари

 1. Уау, фантастично!
  Снимките наистина казват всичко, а и красотата е в простите неща разправят мъдрите хора;)

  ОтговорИзтриване
 2. Прекрасна идея за десерт, който потвърждава теорията за очарованието на простите неща! Най - обикновени продукти, лесно изпълним, а толкова красив и сигурна съм вкусен!

  ОтговорИзтриване
 3. Лесно, вкусно, здравословно, изключително красиво!
  Снимките показват всичко това!
  Сърдечни поздрави!

  ОтговорИзтриване
 4. Eй такива лесни, вкусни и невероятно красиви десерти харесвам! Поклон!

  ОтговорИзтриване
 5. Your pictures are so beautifull. I love this blog. Are you using the Canon 1d Mark?

  ОтговорИзтриване
 6. @ всички: Благодаря! :)

  @ Daria: Thank you for your nice words. No, I shoot with Canon5D :) I wish someday I had 1D :))

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации