The story of 3 dozen shrimps


Докато още е август, да изтръскам от ръкава си няколко фокус-мокус снимки от лятото :)

Това е историята на едни скариди, нарекох ги образно три дузини, но никой не знае и не си признава колко точно е изял, за да мога да ги сметна, а аз не помня колко броя декапитирах :)
В кратце, варненското Метро, да е живо и здраво, продава всичко необходимо за една морска вечеря, или пък обяд, в нашия случай.Купувате скаридите, махате главите. Нарязвате един лайм заедно с кората на много ситно. Нарязвате също малко пресен джинджифил. Смесмате всичко това със скаридите и ги оставяте извън хладилника за да речем, петнайсетина минути.
През това време охлаждате напитките и загрявате скарата! Слагате скаридите на скарата, и чакате да се зачервят яростно.Тогава ги обръщате от другата страна, и чакате да се нашарят красиво и там.Междувременно правите салата. Нежна салатка Дъбов лист, авокадо, див лук, маслинки и каперси от Метро, и краставичка от градината :))) А, и пармиджаното е от Метро! (Тук вече очаквам Валерия, ако ме прочете, да ме дари с поне златна клиентска карта, за да мога да влизам направо при манджите).


При готовите скаридки също може да се сложи малко див лук, ей-така, за красота. И още нещо, което за малко да забравя! Затопляте 3-4 лъжици масло, смесвате го с копър, лимончета и див лук, нарязани на ситно, и го оставяте малко да се стегне.


Сервирате маслото с подправките заедно със скаридите, силно се надяваме да сте си охладили бирата, виното, узото, или каквото там сте сметнали за благоприлично :)


Ииииии.... да не забравите една-две празни купи за черупките на скаридите, и много салфетки за бърсане, защото тази манджа се яде с ръце, и пада голямо облизване!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации