Christmas Decoration From Your Kitchen ☃ Коледна декорация от кухнята



Този уикенд успях да си намеря цяла събота преди обед само за мен. Направо невероятно! И тоооолкова приятно. Трябваше да деля апартамента само с една котка. Не съм ви я показвала още, защото няма прилични снимки. Тя е дъщеря на наследената ни на село котка, която познавате и напълно прилича на майка си. Обзаведохме се с нея наскоро и помилост и временно, защото е от почти есенните котета и нямало да изкара зимата навън. Такава огън беля-котка аз не бях виждала. То и майка й е змей горянин, и сложената маса не бива да се оставя и за миг без пазач, но това малкото, хем е диво, хем има много място за бели, хем е силно привлечено от водата. Намери всички източници на вода в къщата и е хипнотизирана. Най-много обича да посещава банята след като някой си е взел душ :) Та поради това ново попълнение на редиците на домашните животни тази година коледната декорация е силно обрана. Реших да направя няколко снимки и да споделя решението за тази година - минимум средства/максимум ефект. Използвахме стъклени съдове, които така или иначе има във всяка къща (признавам, че у нас може би са маааалко повече, но това е тема на друг разговор). Харесахме си сухи клонки от дърветата в парка, откъснати по време на сутрешна кучешка разходка. Боядисахме ги с бяла боя (ще проверя марката и ще добавя). Извадихме малко златисти топчици, панделки и други дребни декорации от миналогодишната елха, и ги завързахме по клонките. Добавихме чаени свещички в бурканчета, малко бонбони в златисти обвивки, сложени в стъклен съд. Нещата започнаха да придобиват приятен вид.



Добавихме купа с мандарини - клементини - нашите любими :)



Добавихме стъклена кана, купена от магазин за втора употреба (шшшшт!) и стъклено бурканче, пълно с малки десертни лъжички, които проблясват деликатно.



Любимото ми нещо сред декорацията е това ангелче, направено от паста, купено преди доста години от благотворителен базар на ДБМ, и направено от сръчните ръце на Петя (не знам защо спря да снима това момиче?). Вчера лудата ни котка го събори и то се счупи, но успях да го залепя.



Колекцията от лъжички... не е само това. Но тук са най-любимите ми, събирани от всякакви места, донесени от приятели, спомени.



Добавихме към цялата картинка и два почти изсъхнали нара, които рибарската дружина донесе от есенния паламудски риболов в Приморско. И още бели клони в голямата стъклена ваза. И две доста сташни златнотелчести еленчета, които обаче много хубаво се бокират :)



А може също да затворим накоя мандарина като съкровище под стъклена форма за пудинг?




Или да сложим купчината мандарини в стойка за торта?



Или пък да ги подредим под висок стъклен купол?



Всъщност, дори едно клонче с малка блестяща топчица и дребно закачено украшенийце, сложени в чашка или вазичка, могат да ви направят къщата по-весела и закачлива.










Коментари

  1. Много натурално , нежно и празнично! Красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. Много стилно и естетско предложение! Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Много красота!И аз съм приготвила подобно нещо!Весели предстоящи празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Макароненото ангелче е прелестно! Вълшебно настроение в кухнята! Усмивки.

    ОтговорИзтриване
  5. Много красиво и много стилно! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  6. Ангелчето е фантастично!
    И не само то! Цялата украса е прекрасна и то главно защото е толкова естествена!

    ОтговорИзтриване
  7. :) хайде, минахме без рецепта този път :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Много е красиво, Лоис!
    Ангелчето е уникално!

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасна декорация. Бурканчето с красиви лъжички много ми допадна.
    Снощи пък, аз измъкнах от дъното на шкафа стария супник и сосиерката от сватбеният комплект (признавам, че само те оцеляха до днес), за да декорирам кухнята коледно-тематично. Ще се възползвам от идеята с лъжичките. Благодаря!
    Весел и щур декември!

    ОтговорИзтриване
  10. Рецепти под път и над път:) И декорацията е страхотна- с мандарините и макароненото ангелче.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. хеехех, че аз ако знаех, че може и без рецептииии.... хахахахаха, досега да съм напълнила тука пространството :)))
    Много благодаря, че се спирате, и се радвам, че виждам и непознати лица, и сега ще трябва да се отправя на разузнаване кой-кой е :)

    ОтговорИзтриване
  12. Стилно, празнично и много красиво! Сърдечни поздрави, Лоис! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Комплименти! Тази година празничното ми настроение нещо го няма и все отлагам коледната украса вкъщи, но след като видях тези семпли предложения за декорация и особено това прелестно паста-ангелче, още тази вечер отивам в магазина за набавяне на нужните продукти за изработването му. Не зная дали ще се справя, но поне ще опитам. Благодаря, че ми върна коледното настроение! Весели празници!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации